Katie Melua - VeszprémFest ESŐHELYSZÍN
A 2019-es VeszprémFest ESŐHELYSZÍNE ezúttal is a Veszprém Aréna.
2019. július 13. (szombat) | 21:00 Jegyinformáció Online jegyvásárlás
Katie Melua - VeszprémFest ESŐHELYSZÍN
Leírás
2014 után 2019-ben ismét a VeszprémFest színpadán Katie Melua! Az énekesnő egyike Nagy-Britannia legnagyobb lemezsikereket elérő előadóinak, több mint 12 millió eladott albummal, 1 millió koncertjeggyel és 32 platina lemezzel.

Amikor a grúz születésű Katie 2002 szeptemberében leszerződött Mike Batt Dramatico Records nevű kiadójához, még elképzelni sem tudta senki, hogy mire harmadik, Pictures című albumát kiadja, abban az évben az ő lesz a világon a legnagyobb példányszámban lemezt eladó énekesnő. Első két albuma, a Call Off The Search és a Piece By Piece egyaránt nemzetközi listavezető lett. A The House címmel 2010-ben megjelenő negyedik albumát a kritikusok lenyűgöző hangzásúnak, izgalmasnak és drámainak jellemezték, s felkerült az európai toplisták élére. 2011-ben együttese egy vonósnégyessel egészült ki majd megjelentették a Secret Symphony exkluzív kiadását, s egy digitális gyűjtést The Tracks That Got Away címmel, amelyen B-oldalas számok és élő kedvencek kaptak helyet.

Tíz évvel a listák élére került debütáló Call Off The Search album után jelent meg Katie hatodik stúdió lemeze, a Ketevan, 2013 szeptemberében, Katie 29. születésnapján. A Ketevan (ez Katie grúz neve) első single-je az I Will Be There, amelyet régi társa, Mike Batt írt, és a koronázási gálán mutattak be a Buckingham Palotában július 11-én.Hetedik albuma In Winter címmel jelent meg 2016-ban. A lemez kedvéért szülőföldjére, Grúziába utazott, hogy Gori város női kórusával készítsen felvételeket. Melua ezzel a lemezzel zárta le alkotói együttműködését Mike Battel.

A lemezeken túl Katie Melua rekordokat döntő turnésorozattal és számtalan olyan nagyszerű pillanattal büszkélkedhet, mint amikor Nelson Mandeláért lépett egy színpadra bálványával, a Queennel, vagy amikor a királynőnek játszott, s vele vacsorázott a Buckingham Palotában.

Katie Melua 2019-ben visszatér Veszprémbe, hogy megismételje az öt évvel ezelőtti sikert. A művésznő pályafutásának legismertebb dalait adja elő, ezúttal 4 tagú zenekari kísérettel.

FELÁLLÁS:
Katie Melua - ének & akusztikus gitár
Tim Harries - basszusgitár
Mark Edwards – billentyűs hangszerek
Zurab Melua - gitár
Joe Yoshida - dob
Jegyárak
10 000 Ft - 24 900 Ft
 Vissza