Még messze a jó forma
2020. augusztus 15.
Döntetlenre végzett a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese a Balatonfüredi KSE ellen a szombati előkészületi mérkőzésen.
Még messze a jó forma
Végre nézők előtt rendeztek mérkőzést a Veszprém Arénában: a Telekom-BKSE tesztmeccsre nagyjából ötszázan gyűltek össze.
A felkészülési találkozót szigorú egészségügyi intézkedések bevezetésével rendezték meg. Csakis bérletes szurkolókat engedtek be, akiknek már az aréna előtti téren megmérték a lázukat, majd az épületbe belépve kötelező volt a kézfertőtlenítés is. A büfék sem nyitottak ki a létesítményben, helyette a dísztéren alakítottak ki több vendéglátó-helyet.
A Telekom Veszprém részéről Petar Nenadics volt először eredményes, és a félidő derekához érve úgy tűnt, a szokásos forgatókönyv szerint zajlik majd az ütközet: vagyis a hazaiak fokozatosan növelve a különbséget nyernek. A 15. perchez érve 9-5-t mutatott az eredményjelző. A BKSE azonban, főleg Bősz kapus kiváló teljesítményével, egyenlített a 30 perc végére (12-12).
Szünet után felváltva vezettek a csapatok, a balatoniak szívósan tapadtak a magyar rekordbajnokra, amely ezúttal a vártnál gyengébben támadott. A végén mindkét fél elégedett lehetett a döntetlennel.
A meccs után David Davis vezetőedző azt mondta, kifejezetten elégedett volt az első félidővel, mivel csapata jól védekezett. Megjegyezte, már ekkor is sok helyzet, ziccer kimaradt, ám bízott benne, hogy a második játékrészben kijavítják a hibákat tanítványai. A szünet után azonban folytatódott a rossz sorozat.
- Sokat kell még dolgoznunk, mert még nagyon messze vagyunk attól a formától, amiben lennünk kellene - hangsúlyozta.
György László, a BKSE vezetőedzője kiemelte, ebből a pontszerzésből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.
- Önbizalmat lehet belőle meríteni, ám még nekünk is sokat kell tennünk azért, hogy a szeptember 6-ai bajnoki rajtra jó formában legyünk - nyilatkozta.

JEGYZŐKÖNYV
Telekom Veszprém–Balatonfüredi KSE
26-26 (12-12)
Veszprém, 500 néző. V.: Felhő, Öcsi. Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 2, Maqueda 7 (2), Nenadics 3 (1), Nilsson 2, Borozan 4, Manaszkov. Csere: Székely (kapus), Blagotinsek 1, Ligetvári, Jahia 1, Markussen 3, Lékai 1, Moraes, Strlek 1, Tönnesen 1. Edző: David Davis.
Balatonfüredi KSE: Bősz – Rodriguez 2, Malinovic 6, Topic 3, Dénes, Varga M., Bóka 2. Csere: Andó (kapus), Szöllősi B. 5 (1), Brandt, Határ 4, Kemény 1, Sinkel, Draskovics 1, Szűcs B. 1, Ág 1, Kőhegyi, Horváth L. Edző: György László.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/1.

Fotó: Vörös Dávid/Telekom Veszprém
 Vissza