Közel 300 koreográfiát visz színpadra a 10. Connector Táncfesztivál
2020. február 28.
Tizedik alkalommal ad helyszínt Veszprém város a Nemzetközi Connector Táncfesztiválnak 2020. február 28. és március 1. között a Veszprém Arénában. A két nap ismét több mint ezer táncos és több száz koreográfia mutatkozik be 16 stílusban, amelyet a szakmai zsűri különböző kategóriákban fog díjazni.
Idén is nagyszabású versennyel és hatalmas tánckavalkáddal készül a Nemzetközi Connector Táncfesztivál, amelyet ezúttal tizedik alkalommal tartanak meg a Veszprém Arénában 2020. február 29. - március 1. között. A két nap alatt összesen 16 táncstílusban 60 tánccsoport 1500 táncosa 297 koreográfiát ad elő a színpadon. A nagyszabású nemzetközi versenyen ezúttal Magyarország mellett Szlovákia és Horvátország tánccsoportjai mérettetik meg maguk. A Fesztivál fővédnöke Ovádi Péter, országgyűlési képviselő.

Szombaton az ART DAY kategóriában mutathatják be a táncosok a tudásukat a zsűri előtt. Azaz a nap során a Modern/Kortárs tánc, a Művészi tánc, a Show/Látványtánc, a Klasszikus Balett, a Musical és az Art Open tánckategóriák versenyszámai lesznek megtekinthetők. Vasárnap pedig a STREET DAY keretében az Akrobatikus Rocky, a Hip-hop, a Disco, a Fitnesz, a Break, a Street Lyrical, a Hastánc, a Néptánc, a Standard/Latin táncok és a Street Open kerül terítékre.

A szakmai zsűrit idén is hivatásukban elismert szakemberek képviselik, akik egyúttal a gyermekek tánctechnikai és lélektani fejlődésének ívét is ismerik, és fontos szempontnak tartják. A X. Nemzetközi Connector Táncfesztivál szakmai zsűrijének tagjai alfabetikus sorrendben: Barbarics Zsófi, Csaba Árpád, Csapó Zsuzska, Fazekas Róbert Pizsy, Fehér Barbara, Hergenrőder Jácint, Koronczai Zsófia, Lakatos-Varga Boglárka, Ramasz László, Szabó Bence és Turós-Máté Kinga.

A zsűri hozzáértése biztosítja, hogy minden táncost a saját korosztályának és tudásszintjének megfelelően értékeljen, így a verseny idén is megkülönbözteti az amatőr, a hobbi és a profi kategóriát. Érem minden helyezett versenyzőnek és minden minősítést szerzett versenyzőnek jár. Hogy minél többen valamilyen kézzel fogható emlékkel távozzanak, a szervezők ezúttal 2000 éremmel készültek a versenyre. A kupák és érmek mellett egyéb kísérő pályázatok is megjelennek, több különdíjban, sőt pénzdíjban is részesülhetnek a kiemelkedő táncosok.

Kicsiben is lehetünk nagyok – zöldülő Connector idén is

A rendezvény tavaly tűzte ki zászlajára a környezetvédelmet, melynek keretében a szervezők felmérték, hogyan csökkenthető a Fesztivál ökológiai lábnyoma. A sikeres hagyomány folytatásaként ezúttal sem készül a versenyzőknek nyomtatott rajtlista, de online bármikor megnézhetik a látogatók a sorrendet. Nem készül nyomtatott oklevél, hanem az eredményhirdetés után rögtön letölthetik a tánccsapatok az okleveleiket, és így rögtön közzé is tehetik azt a közösségi médiában. Tovább a rendezvényen szelektív kukák állnak majd rendelkezésre, és a szervezők kérik, hogy mindenki használjon inkább kulacsot a PET palackok helyett.

Connector Táncfesztivál - #jump_in #connectordancefest
Veszprém, 2020. február 29. - március 1.

A Fesztivál fővédnöke: Ovádi Péter – országgyűlési képviselő
A Fesztivál főszervezői: Barbarics Zsófia és Torma-Böhm Nóra

További információk
Weboldal: https://connector-dance.com/
Instagram: https://www.instagram.com/connectordancefest/
Facebook rajongói oldal: https://www.facebook.com/connectordancefest/

A rendezvény támogatói:
Veszprém város
Zolamedia Kft.
Lélektér Alapítvány
Mokambo Magyarország

A X. Connector Táncfesztivál forgatókönyve
2020. Február 29, szombat

08:00 Kapunyitás
08:00 Mini és Gyerek kategóriák színpadpróbája
9:00 Megnyitó
9:15 Mini és Gyerek kategóriák
11:41 Mini és Gyerek kategóriák eredményhirdetése
12:41 Junior kategóriák színpadpróbája
13:11 Junior kategóriák
16:41 Junior kategóriák eredményhirdetése
17:41 Felnőtt kategóriák színpadpróbája
18:11 Felnőtt kategóriák
20:47 Felnőtt kategóriák eredményhirdetése

2020. március 1. vasárnap
09:00 Kapunyitás
09:00 Mini és Gyerek kategóriák színpadpróbája
10:00 Megnyitó
10:15 Mini és Gyerek kategóriák
12:04 Mini és Gyerek kategóriák eredményhirdetése
13:04 Junior kategóriák színpadpróbája
13:34 Junior kategóriák
15:17 Junior kategóriák eredményhirdetése
16:17 Felnőtt kategóriák színpadpróbája
16:47 Felnőtt kategóriák
18:34 Felnőtt kategóriák eredményhirdetése

A X. Connector Táncfesztiválon fellépő veszprémi csapatok:
Balaton Fitness Hungary SE
FootNotes Dance Company
Kék Madár Táncműhely
Reload Dance
Side Skill
Victoria Art & Sport Egyesület
Winners VTE
forrás: sajtóközlemény
 Vissza