Tizenkét góllal nyert a Telekom a Budakalász ellen
2020. február 27.
A vendég Budakalász együttese mellett a fáradtságot is legyőzte a Telekom Veszprém az első osztályú férfi kézilabda-bajnokság keddi játéknapján.
A nemzetközi színtér után ismét hazai vizekre eveztek a veszprémi kézilabdások, akik két nappal a francia Montpellier elleni győztes Bajnokok Ligája találkozó után kedd este már a vendég Budakalásszal néztek farkasszemet az NB I-ben.

Mint ismert, az irányító Kentin Mahé, illetve Kent Robin Tönnesen után a szintén jobbátlövő, Omar Jahia is kivált, miután bokasérülést szenvedett a legutóbbi BL-meccsen. A hírek szerint az eset nem komoly, két-háromhetes kihagyás vár az egyiptomi légiósra.

Dragan Gajic, Lékai Máté, Sterbik Árpád és Manuel Strlek is kimaradt a tizenhatos meccskeretből, ők azonban pihenőt kaptak David Davis mestertől. Az utánpótláscsapatból Hornyák Bence és Ilics Zorán mellett az a Bodor Márk is lehetőséghez jutott, akire Gulyás István szövetségi kapitány is számít a felnőtt válogatott március elejei összetartásán.


Lassan vették fel a fordulatszámot a veszprémiek, akik több ziccert is kihagytak a mérkőzés elején. Bár Cupara többször is védett, nem sikerült leszakítani a tabella utolsó előtti helyén álló, eddig összesen öt pontot szorgoskodó vendégeket (3-2). Marguc aztán javította hibáit, a szlovén vezetésével sorozatban négyet lőttek a mieink. Forgács Gyula időkérése után a válogatott jobbszélső, Tóth Ádám szakította meg együttese nyolcperces gólcsendjét (11. perc: 7-3).

A bakonyiak játékán továbbra is érezhetőek voltak a fáradtság nyomai, frissítés gyanánt Bodor és Ilics már a játékrész felénél szóhoz jutott. A sárga mezesekhez Váczi és Koller szállt be, méghozzá eredményesen, átlövéseikkel kettőre csökkent a hazai előny (22. perc: 11-9).

Pillanatok alatt megrázta magát a címvédő, sorrendben Lauge, Marguc és Mackovsek is mattolta a jól védő Borost. Koller hetesből átejtette Cuparát, a mieinknél pedig Moraes villant meg öttel a szünet előtt (15-10). Koller után Török is átlőtte a veszprémi falat, a félidő utolsó mozzanata pedig Marguc nevéhez fűződött, aki a második hetesét is értékesítette (16-12).

Székely nagyszerű védéssel mutatkozott be, elöl pedig Paczkowski, Manaszkov és Marguc villant meg a félidő elején. A rekordbajnok szemlátomást növelni tudta a tempót, a 37. minutumban, 22-14-nél másodszor is időt kértek a Pest megyeiek. A hazai védelem megszilárdult, Székely továbbra is remekelt, csak idő kérdése volt, hogy mikorra lesz kétszámjegyű a hazai előny. Erre – Manaszkov jóvoltából – végül a 43. percben került sor (26-16).A macedón balszélső aztán egy hátmögötti góllal szórakoztatta az 1300 fős publikumot. Hasonlóan nagy tapsot kapott Bodor is, miután megszerezte első gólját (51. perc: 30-20). A hajrá sem tartogatott túlzott izgalmakat. A rivális azért küzdött, hogy tízen belül maradjon, a kiválóan védő Székely azonban alaposan megnehezítette a dolgukat. Marguc mellett Manaszkov és Moraes is megszórta magát, a vége 35-23 lett.

A Telekom szombaton (17.30) az ukrán bajnok Zaporizzsja vendégeként zárja a BL csoportküzdelmeit.

Férfi kézilabda NB I, 19. forduló:
Telekom Veszprém–Budakalász 35-23 (16-12)
Veszprém Aréna, 1326 néző. Vezette: Fekete, Tóth.
Veszprém: Cupara – Marguc 9 (2), Paczkowski 4, Nenadics 3, Blagotinsek 2, Mackovsek 3, Manaszkov 7. Csere: Terzic, Lauge 1, Moraes 4, Bodor 1, Ilics Z., Nilsson 1, Hornyák B. Vezetőedző: David Davis.
Budakalász: Boros – Tóth Á. 2, Simovics, Gábor, Czina, Török 2, Hrabák 2. Csere: Váczi D. (kapus), Nemes 4, Sinkovits 1, Váczi M. 4, Koller 8 (3), Mazák, Glück, Borbényi, Tóth D. Vezetőedző: Forgács Gyula.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

Így látták a főszereplők
David Davis: – A vasárnap BL-találkozónk után egy nap pihenőt adtam a fiúknak, így nem sok időnk maradt felkészülni a mai bajnokira. Összességében elégedett vagyok, jól teljesítettek a srácok. Sok hibát vétettünk, de ez elfogadható, sajnos nem lehet minden pillanatban maximálisan koncentrálni. Holnaptól a Zaporizzsja elleni ütközetre fókuszálunk.

Mirsad Terzic: – Két BL-meccs között mindig, mindenki ellen nehéz pályára lépni. Mi azonban ma is összeszedtük magunkat, s komolyan vettük a találkozót. Örülök, hogy a fiatalok ennyi időt tölthettek a pályán.

Forgács Gyula: – Összességében pozitívan látom a meccset, az első félidő abszolút vállalható volt a részünkről. Abban bíztunk, hogy a Veszprém a nagy menetelésben nem ma akarja kivágni a rezet. Ez részben így is alakult. Azt kértem a fiúktól, hogyha lesz sansz a szorosabb eredményre, próbáljunk meg élni a lehetőséggel. Jó lett volna tíz alatt maradni, de sajnos nem sikerült. Próbáltuk beosztani az erőnket a hétvégi, Dabas elleni meccsünk előtt.

Koller Tamás: – Mindig élmény a Veszprém ellen játszani, hiszen testközelből láthatjuk azokat a fizikai és technikai elemeket, amelyekre más ellenfelek nem képesek. A tisztes helytállás volt a célunk. Az első játékrészben megfeleltünk ennek az elvárásnak, a második elején azonban – szokásunkhoz híven – belealudtunk a találkozóba.
 Vissza