Tükörsima első, kiegyenlített második játékrész
2020. február 15.
A szünetben már tizenegy góllal vezetett a címvédő Telekom Veszprém, a második félidőt azonban döntetlenre hozta a vendég Orosháza a férfi kézilabda NB I szombat esti mérkőzésén.
Tükörsima első, kiegyenlített második játékrész
Először játszott saját közönsége előtt a naptári évben a Telekom Veszprém, amely a portói győztes és kieli vesztes BL-csata után szombat este ismét a magyar élvonalban szerepelt. A férfi kézilabda NB I mezőnyében egyedüliként százszázalékos bakonyiak a 12. helyezett, eddig mindössze hét pontot gyűjtő Orosházát fogadták.

A legutóbbi két találkozón szereplő játéksok közül Vladimir Cupara, Manuel Strlek, Borut Mackovsek és Omar Jahia is pihenőt kapott David Davis mestertől, míg Székely Márton és Pawel Paczkowski is bekerült a meccskeretbe.

A mérkőzés előtt az Építők januárban elhunyt edzőlegendájára, Kaló Sándorra emlékezett a publikum egyperces csenddel.

A házigazda már a találkozó elején bizonyította erőfölényét: Gajic és Paczkowski egy-egy gólja, valamint Manaszkov duplája után már a 4. percben időt kért a vendégek edzője, Ratko Djurkovics. A grúz Orjonikidze szerezte az orosháziak első találatát, amelyre Lauge kettővel felelt (7. perc: 6-1).

A riválisnak alaposan meggyúlt a baja a bakonyiak védekezésével, illetve Sterbik kapussal. Bella sikeres lövését újabb négy veszprémi követte. A találkozó derekánál, 10-2-nél másodszor kért időt Djurkovics mester.

Slavuljica kilencperces gólcsendet szakított meg, ám csapata a folytatásban is csekély ellenállást tanúsított. A csereként beálló Nilsson és Borozan is betalált, Sterbik újabb hárítása után már tíz volt közte (21. perc: 14-14).

Ráadásul kidőlt a vendégek átlövője, Bella, akit Nenadics – roppant sportszerűen – segített lekísérni a pályáról. A félidő további része sem hozott változást, a Telekom könnyedén őrizte tetemes fórját. Sterbik ziccerhárítása után Gajic időntúli hetesből állította be a 17-6-os félidei állást.

A második felvonás elején rendezte sorait az Orosháza, amely a cserekapus Majdán, illetve Döme vezetésével a 38. minutumban mínusz nyolcra zárkózott (20-12). Sőt, a mérkőzés kétharmadához érve Orjonikidze tovább faragott a különbségből. Érkezett is a hazai kapuba Székely, akit Lele avatott fel a 42. percben (22-15).

Sorrendben Paczkowski, Nenadics és Nilsson is betalált, visszaállítva a tízgólos különbséget. A Békés megyeiek tehát lényegesen szorosabb második játékrészt produkáltak, a negyvenegy esztendős Ambrus tízzel a szünet előtt 28-19-re alakította az állást. Hasonlóan nagy tapsot kapott Székely, aki védte Lele hetesét.

A meccs finisében Nilsson is megszórta magát, aki Nenadicshoz hasonlóan öt góllal zárt. A vége 33-22 lett, az Orosháza tehát döntetlenre hozta a második harminc percet.

Férfi kézilabda NB I, 17. forduló:
Telekom Veszprém–Orosházi FKSE-LINAMAR 33-22 (17-6)
Veszprém Aréna, 1900 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
Veszprém: Sterbik – GAJIC 7 (6), Paczkowski 2, Lékai 1, BLAGOTINSEK 3, Lauge 3, Manaszkov 3. Csere: Székely (kapus), Terzic, Borozan 2, NILSSON 5, NENADICS 5, Marguc 2. Vezetőedző: David Davis.
Orosháza: Özmusul – Pásztor M., Döme 3, Kancel, ORJONIKIDZE 5, TÓTH K. 4, Ambrus 1. Csere: Majdán (kapus), Lele 3 (1), Bella 1, Slavuljica 3, Molnár G. 2, Kiss A. Vezetőedző: Ratko Djurkovics.
Kiállítások: -, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 2/1.

Így látták a főszereplők
David Davis: – Több sorozatban harcolunk, egymást követik a mérkőzések, de mindig tiszteljük az aktuális ellenfelünket. Kiváló első félidőt produkáltunk, amivel el is dőlt a mérkőzés. Úgy vélem, hogy az Orosháza jobb csapat annál, mint amit ma mutatott.

Dragan Gajic: – Remek első játékrészt produkáltunk, nagyon komolyan vettük a meccset. A szünet után kissé visszaesett a teljesítményünk, összességében azonban jó munkát végeztünk.

Ratko Djurkovics: – Mindig nehéz a Bajnokok Ligája után hazai színtéren játszani, de a Veszprém dacolt ezzel, s megmutatta, hogy kiváló alakulat. Ami bennünket illet, úgy kezdtünk, mint a kislányok. Nagyon mérges voltam, aminek a szünetben hangot is adtam. Fordulás után aztán rendeztünk is a sorainkat, így összességében elégedett lehetek.

Döme Szabolcs: – Az első félidőt rengeteg hibával kezdtük. A szünetben kaptunk egy kis fejmosását, onnantól már méltó partnerei voltunk a Telekomnak.
 Vissza