Magabiztos győzelemmel búcsúzott közönségétől a Telekom
2019. december 11.
A Telekom Veszprém az év utolsó meccsén imponáló magabiztossággal fektette két vállra az északmacedón Eurofarm Rabotnik együttesét a SEHA-ligában.
A Telekom Veszprém a visszavágás reményében fogadta a Rabotnik együttesét a délkelet-európai regionális kézilabdaligában (SEHA) szerdai játéknapján. A magyar bajnok ugyanis október elején az északmacedón ezüstérmes vendégeként szenvedte el idénybeli eddigi egyetlen vereségét a sorozatban (26-24).

David Davis szinte a lehető legerősebb keretével vágott neki az év utolsó hazai találkozójának: az egyaránt sérült Lékai Máté, Kentin Mahé és Kent Robin Tönnesen mellett csak Sterbik Árpád hiányzott.

Ellentmondást nem tűrve kezdtek a bakonyiak, akik Blagotinsek duplájával és Strlek triplájával 5-0-s villámrajtot vettek. Így már a 6. percben időt kért a bitolaiak mestere, Bozsidar Mojszov. Gajic is megvillant a jobbszélen, a vendégek első gólját pedig a korábbi balatonfüredi jobbátlövő, Petrovszki szerezte a 9. minutumban. Aztán Madzovszki kétszer is mattolta Székelyt, a túloldlaon pedig Nilsson lőtt a hálóba (12. perc: 7-3). Gyenge kezdése után rendezte tehát sorait a Bajnokok Ligája alsó ágán szereplő alakulat, amely a játékrész felénél kettőre zárkózott (9-7).

Vegar kiskiállítását kihasználva Mackovsek és Nilsson is betalált, majd Jahia bombázott Trajkoszki kapujába. Továbbra sem hagyta magát leszakítani a Rabotnik, amely Petrovszki duplájával hattal a szünet előtt is látótávolságon belül maradt (13-10). A hajrát aztán megnyomta az Építők: Strlek, Lauge és Moraes két gólja zárta az első felvonást (17-10).Borozan-bombával indult a második játékrész, a montenegrói nehéztüzér a kinti mérkőzésen brillírozó, ezúttal csereként beállt Mitrevszki eszén járt túl. Osztrusko és Petrovszki góljaival kapaszkodtak az északmacedónok (35. perc: 19-13). A Davis-csapat aztán növelte a tempót, egyre gyakoribb hibázásra kényszerítve a vendégeket. A második félidőre beszálló szélsők, Manaszkov és Marguc vezetésével két számjegyűre nőtt a különbség (42. perc: 24-13).

Bozsidar Mojszov időkérése sem változtatott a játék képén, a Telekom a folytatásban is könnyedén növelte előnyét, miközben a riválisnak a hazai védelem mellett Székely kapussal is meggyűlt a baja (47. perc: 28-15). Az Eurofarm a tisztes vereségért küzdött, tízzel a lefújás előtt vissza is jött mínusz tizenegyre (29-18). A hajrára felszabadult edzőmeccs jelleget öltött a találkozó. Miután a lényegi kérdések eldőltek, mindkét gárda igyekezett szép megoldásokat felvonultatni. A vége 35-24 lett, a Veszprém tehát méltó revánsot vett az őszi zakóért.

SEHA-liga, 9. forduló:
Telekom Veszprém–Eurofarm Rabotnik 35-24 (17-10)
Veszprém Aréna, 1725 néző. Vezette: Jurinovic, Mrvica (horvátok).
Veszprém: Székely – Gajic 5 (3), Paczkowski, Blagotinsek 3, Nenadics 2, Borozan 4, Strlek 4. Csere: Terzic, Nilsson 5, Jahia 2, Mackovsek 1, Moraes 2, Lauge 2, Manaszkov 4, Marguc 1. Vezetőedző: David Davis.
Rabotnik: Trajkoszki – M. Djukics 2, Velkovszki, Markovszki 1, Vegar 1, Madzovszki 2, Jotic 3. Csere: Mitrevszki (kapus), Gradjan, Seveljev, Petrovszki 4, Csurlevszki 1, Osztrusko 3, Radovics 3, Kuzmanoszki 1, Ojleszki 3 (3). Vezetőedző: Bozsidar Mojszov.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

Így látták a főszereplők
David Davis: – Kiválóan összpontosítottak a fiúk támadásban és védekezésben is. Elégedett vagyok az eredménnyel. Innentől már csak a Zágráb elleni meccsre koncentrálunk, hiszen szeretnénk az évet győzelemmel zárni. Örülök Pawel Paczkowski játékának, aki napról napra fejlődik, s a jövőben kulcsjátékosunk lehet.

Pawel Paczkowski: – A Rabotnik egy remek csapat, ennek szellemében készültünk, s koncentráltunk az egész meccs alatt. A kitűzött céljainkat elértük. Örülök, hogy győzelemmel fejeztük be az évet. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a csapat hasznára legyek.

Bozsidar Mojszov: – Kissé csalódott vagyok a játékosaim hozzáállása miatt. Mélyen a szintünk alatt játszottunk, miközben a Veszprém mindent beleadott. Amiatt viszont boldog vagyok, hogy ebben a csodás csarnokban játszhattunk.

Mihail Petrovszki: – Nagyon rosszul kezdtünk. Próbáltunk visszakapaszkodni, de ekkor is kihagytuk a tiszta helyzeteinket. Ezzel élni tudott a Veszprém, amely így simán nyert.
forrás: www.vehir.hu
 Vissza