Győzött és élre állt a Telekom Veszprém
2019. december 9.
Az év utolsó bajnokiján tizenegy góllal nyert a vendég Mezőkövesd ellen, így megőrizte hibátlan mérlegét a férfi kézilabda NB I-ben a címvédő Telekom Veszprém.
Győzött és élre állt a Telekom Veszprém
Kevesebb mint negyvennyolc órával a Mol-Pick Szeged elleni győztes csúcsrangadót (29-28) követően ismét a magyar elő osztályban készült bizonyítani a Telekom Veszprém. A bajnokságban immáron egyedüliként hibátlan bakonyiak – az esztendő utolsó bajnokiján – a tizenegyedik helyen álló Mezőkövesdet fogadták.

David Davis vezetőedző – az északmacedón Rabotnik elleni szerdai SEHA-liga összecsapásra is gondolva – több kulcsemberét is pihentette, így a sérült Lékai Máté, Kentin Mahé és Kent Robin Tönnesen mellett Vladimir Cupara, Dragan Gajic, Manuel Strlek, Petar Nenadics és Blaz Blagotinsek sem öltött szerelést a hétfő esti találkozón. Ott volt viszont a meccskeretben az U21-es gárda négy tehetsége, Szűcs Bence, Hornyák Bence, Bodor Márk és Melnyicsuk Viktor.

Kiegyenlített játékot hozott az összecsapás első időszaka: a mieinknél Mackovsek, a riválisnál pedig Kovács duplázott. Székely és Mojszilov is bemutatta első védéseit, míg a góltermelésben Mackovsek, illetve Stankovic járt élen. Továbbra is jól tartotta tehát magát a felszabadultan kézilabdázó vendég gárda (11. perc: 6-6).

Marguc góljára Jancsó hetesből felelt, amikor is Moraes is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Székely újabb hárítása után Marguc duplázott. A félidő derekánál, 10-7-nél időt is kért az egykori veszprémi játékos, Buday Dániel.

A 18. minutumban is csak kettő volt közte, a helyzeteit hibátlanul értékesítő Marguc, illetve az irányítóként szereplő Lauge révén aztán elhúzott öttel a rekordbajnok (15-10). Az első felvonásban ötször is megvillanó Stankovic és a mindössze tizenöt esztendős Szepesi is mattolta Székelyt, nem adták tehát olcsón a bőrüket a borsodiak.

A hosszú sérülés után felépülő Paczkowski is a hálóba bombázott, majd a fiatal Bodor adott ízelítőt képességeiből, miután kétszer is megzörgette a hálót (26. perc: 18-13). A végjátékban is szaporán potyogtak a gólok, egyik oldalon sem a hátsó alakzatok domináltak. A házigazdánál Lauge, a másik térfélen a brazil Martins duplázott (21-17).

Szepesi góljára a csereként Borozan válaszolt azonnal. Két gólra zárkózott, sőt, a mínusz egyért is támadhatott az MKC, de Székely résen volt. Ehelyett Lauge és Borozan vette be Pásztor portáját, 24-20-nál ismét időt kért Buday mester.

A veszprémi védelem a folytatásban is nehezen állt össze, Kovács és Stankovic átlövéseivel a meccs kétharmadánál is látótávolságon belül volt a rivális (26-23). Aztán szemlátomást felpörgette a játékát a Telekom. Marguc a kilencedik gólját jegyezte a találkozón, Nilsson pedig – Veszprém-mezben – a hétszázadikat. Manaszkov és Lauge hizlalta tovább a különbséget, a 46. percben már hét volt közte.

David Davis valamennyi fiataljának lehetőséget adott, Melnyicsuk góllal hálálta meg a bizalmat (50. perc: 32-24). A Szepesivel egykorú Csörgő hetesből volt eredményes, majd hosszú vendég gólcsend következett, amiben Székelynek is jelentős szerepe volt. Margucot viszont nem lehet feltartóztatni, a szlovén jobbszélső rövid idő alatt újabb két gólt varrt be, majd Szűcs növelte tízre a differenciát (35-25). Bodor már a harmadikat jegyezte, a Mezőkövesd legjobbja, Stankovic pedig hetedszer talált be. A 37-26-os végeredményt aztán Szűcs állította be.

Győzelmével a tabella élére állt a Davis-csapat, két ponttal megelőzve a Szegedet.

Férfi kézilabda NB I, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Telekom Veszprém–Mezőkövesdi KC 37-26 (21-17)
Veszprém Aréna, 1071 néző. Vezette: Fekete, Tóth.
Veszprém: Székely – Marguc 11 (3), Jahia 2, Lauge 5, Moraes 1, Mackovsek 4, Manaszkov 3. Csere: Terzic, Paczkowski 2, Bodor 3, Nilsson 1, Borozan 2, Hornyák B., Szűcs B. 2, Melnyicsuk 1. Vezetőedző: David Davis.
Mezőkövesd: Mojszilov – Jancsó 3 (2), Stankovic 7, Dávid, Szöllősi O., Kovács B. 4, Menyhárt. Csere: Pásztor I., Pelyhe (kapus), Radnic 1, Halilbegovic 3, Horváth L. 2, Martins 2, Szepesi 2, Varjú 1, Csörgő 1 (1). Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.
forrás: www.vehir.hu
 Vissza