"Állj közénk!" rendezvénysorozat Veszprémben
2019. november 27.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett "Állj közénk!" rendezvény célja, hogy versenyzőket toborozzon a hazai és nemzetközi versenyekre, vagyis a Szakma Sztár Fesztiválra, a EuroSkillsre és a WordSkillsre, továbbá hogy megmutassa, milyen sikereket érhetnek el a fiatalok a szakmájukban.
Állj közénk! rendezvénysorozat Veszprémben
A rendezvénysorozatot az ősz folyamán négy vidéki helyszínen szervezték meg, ahol több száz fiatalnak volt lehetősége arra, hogy bepillantson a versenyek izgalmas világába és kipróbálja magát egy adott szakmában. A résztvevők megismerkedhettek a SkillsHungary nagykövetekkel - egykori versenyzőkkel - is, mindemellett szakmai előadásokat is hallhattak, valamint egy virtuális térben, VR szemüveggel több szakmában is kipróbálhatták magukat.

A házigazda az ismert YouTuber és véleményvezér, Szabyest volt, aki az érdeklődő fiatalokkal együtt látogatta meg a standokat és tette próbára saját maga és a diákok tudását.

Veszprém a negyedik állomása volt a rendezvénysorozatnak. November 27-én a Veszprém Arénában a diákok az asztalos, a víz-, gáz-, fűtésszerelő, valamint az ápolás és gondozás szakmákkal ismerkedhettek meg, továbbá a nemzetközi szakmai versenyekről is tapasztalatokat szerezhettek. A rendezvényre közel 140 középiskolás látogatott el.

További részletek és képek a rendezvényről a http://skillshungary.hu/ oldalon.

Szerző: Rábai Veronika
forrás: https://veszpremikamara.hu/
 Vissza