A veszprémi fiatalok itthon is legyőzték a Szpartak Moszkvát
2019. november 5.
A Telekom Veszprém U21-es csapata – Borut Mackovsekkel, Dejan Manaszkovval és Vladimir Cuparával kiegészülve – öt góllal legyőzte a mindössze nyolc mezőnyjátékost felvonultató vendég Szpartak Moszkvát a SEHA-liga kedd esti csoportmeccsén.
A veszprémi fiatalok itthon is legyőzték a Szpartak Moszkvát
Kétfogásos kézilabdacsemege várta a Veszprém Arénába kedd délután kilátogató szurkolókat, ugyanis a késő esti (20.15) Telekom–Csurgó NB I-es ütközet előtt az U21-es együttes – a felnőtt kerethez tartozó Borut Mackovsekkel, Dejan Manaszkovval és Vladimir Cuparával kiegészülve – a Szpartak Moszkvát fogadta a SEHA-liga B csoportjában.

Mint ismert, a Gulyás Péter és Momir Ilics vezette „csikócsapat” szeptemberben óriási bravúrral idegenben már legyőzte a hatos utolsó helyén álló orosz gárdát, amely – vélhetően vízumproblémák miatt – mindössze nyolc mezőnyjátékossal és két kapussal érkezett a bakonyi megyeszékhelyre.

Öt-egyes védekezéssel, Manaszkovval a zavaró pozícióban kezdett a csoportot vezető Veszprém. Az első gólt is éppen a macedón a balszélső jegyezte labdaszerzést követően, amelyre a felnőtt orosz válogatott Vinogradov válaszolt szintén lerohanásból. Manaszkov másodjára is betalált, s Bodor is feliratkozott a gólszerzők közé (7. perc: 3-1). Rjabov és Jonov révén egyenlített a Szpartak, Cupara védésének, valamint Mackovsek és Bodor bombájának köszönhetően aztán ismét ellépet kettővel a házigazda (11. perc: 5-3).

A rivális nemrégiben kinevezett vezetőedzője, a korábbi válogatott klasszis, Oleg Kulesov időt is kért, tanítványai azonban továbbra sem találták Bodor átlövéseinek ellenszerét. Igaz, a játékrész derekánál kisebb porszem került a bakonyi gépezetbe, Kovaljov főszereplésével egyenlítettek is az oroszok (7-7).

A Gulyás-Ilics duó is időt kért, tanácsaik pedig meghallgatásra találtak, hiszen a fiatalok állva hagyták ellenfelüket, s zsinórban hatszor is betaláltak (24. perc: 13-7). Kulesov így már a második időkérési lehetőségét is kihasználta. Korsunov nyolcperces gólcsendet tört meg, Urbonas vezetésével a szünetig négyre zárkózott a Szpartak (17-13).

Hornyák és Manaszkov jóvoltából két veszprémi góllal indult a második felvonás, ismét hat lett tehát közte. Támadásban azonban többször is hibázott a Telekom, ezt kihasználva – Fokin vezetésével – mínusz háromra zárkóztak a moszkvaiak (35. perc: 21-18). A csereként beállt Nyikulin is kitett magáért, a meccs kétharmadához érve 23-21 állt az eredményjelzőn.

Ennél közelebb viszont nem engedte vendégeit a Veszprém, zsinórban Mackovsek, Hornyák, Bodor és Szuharev is megzörgette a hálót. Vinogradov faragott a különbségből, Mackovsek és Szűcs góljaival aztán eldőlni látszott az ütközet (46. perc: 29-22).

Tízzel a lefújás előtt, Szuharev bombája után alakult ki a legnagyobb különbség (31-23). A fiatal veszprémi gárda mellett a foghíjas Kulesov-csapat is rászolgált a dicséretre, hiszen kiválóan küzdve visszajött mínusz ötre, amiben Nyikulin kapus is jelentés szerepet vállalt (32-27). A végjátékban Palasics védésének és Manaszkov tizedik góljának is tapsolhatott a majd’ kétezres publikum. No meg a veszprémi fiatalok újabb nagyszerű győzelmének (37-32).

SEHA-liga, 7. forduló:
Telekom Veszprém–Szpartak Moszkva 37-32 (17-13)
Veszprém Aréna, 1800 néző. Vezette: Boricsics, Markovics (szerbek).
Veszprém: Cupara – Hornyák 6, Ilics Z. 3, Szűcs B. 3, Melnyicsuk, Bodor 5, Manaszkov 10. Csere: Palasics (kapus), Mackovsek 6, Szrnka 1, Szuharev 3, Dörnyei. Vezetőedző: Gulyás Péter.
Moszkva: Nungovitch – Fokin 5, Radojevics, Korsunov 3, Vinogradov 5, Rjabov 8, Jonov 5 (1). Csere: Nyikulin (kapus), Kovaljov 3, Urbonas 3. Vezetőedző: Oleg Kulesov.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc.
Hétméteresek: -/-, ill. 2/1.
forrás: www.vehir.hu
 Vissza