Négy és félezer néző, tükörsima győzelem
2019. augusztus 14.
Székely hetes- és ziccervédésekkel, Borozan, Jahia, Lauge Schmidt és Moraes pedig gólokkal mutatkozott be a Telekom Veszprémben, amely tizenkilenc góllal kiütötte az osztrák Bregenz gárdáját a szerdai idénynyitó felkészülési meccsen.
Négy és félezer néző, tükörsima győzelem
Hatalmas érdeklődés kísérte a bajnoki címvédő, BL-ezüstérmes veszprémi kézilabdacsapat első felkészülési mérkőzését a 2019/2020-as idényben: csaknem telt ház várta az osztrák Bregenz elleni szerda esti hivatalos idénynyitót. A Veszprém Aréna lelátóin szép számmal képviseltették magukat a héten zajló Cell-Cup résztvevői is, akik a veszprémi törzsszurkolókhoz hasonlóan ingyen tekinthették meg a találkozót.

A bakonyiak valamennyi új szerzeménye – a magyar válogatott Székely Márton, a szerb Vladimir Cupara, a brazil Rogerio Moraes, a dán Rasmus Lauge Schmidt, a montenegrói Vuko Borozan, az egyiptomi Omar Jahira és a lengyel Pawel Paczkowski – helyet kapott a keretben. Igaz utóbbi még térdsérülése után lábadozik, így nem léphetett pályára. Ahogyan természetesen az előző szezon végén visszavonuló Nagy László sem, aki immáron új szerepkörében, sportigazgatóként a kispadról figyelte a küzdelmet.

Borozan viszont aligha számíthatott gyorsabb tűzkeresztségére, hiszen rögtön az első kísérletét gólra váltotta. Az osztrák bajnokság ötödik helyezettje 3-3-as állásig tartotta a lépést jóval nagyobb játéktudást képviselő vendéglátójával, ekkor aztán – Strlek góljainak és Sterbik védéseinek köszönhetően – sorozatban hármat vágott a vadonatúj mezében pompázó Telekom.

A játékrész derekánál még látótávolságon belül érezhette magát a rivális (11-7), de a magyar rekordbajnok tovább keményítette védekezését, amelyből egymás után vezethette a gyors és eredményes kontrákat. Főként Strlek volt elemében, a villámléptű horvát vezetésével egyre csak hízott a különbség (25. perc: 18-7).

A felvonás második felében Mackovsek és Nilsson a védelem tengelyében bizonyított, Lauge Schmidt pedig két góllal tette le névjegyét. A hajrára Nenadics is beszállt, aki kétszer is megvillant, a 21-8-as félidei állást pedig a hét akciógólt termelő Strek állította be.

Fordulás után rendezte sorait a Bregenz, amely – kihasználva vendéglátója védelmi megingásait – tízre csökkentette hátrányát (38. perc: 23-13). Tízen belülre azonban nem lopódzhattak a vendégek, Cupara ugyanis bemutatta az első védését, társai pedig hármat lőttek sorozatban.

David Davis – a már említett Paczkowskin kívül – minden játékosának lehetőséget adott a bizonyításra, a fiatal Jahia ezt hatalmas bombagóllal hálálta meg. A Veszprém az elmúlt időszakban elvégeztt kemény fizikai munka dacára is könnyedén tartotta a különbséget, tízzel a vége előtt már a harmincadik gólnak tapsolhatott a végig lelkes publikum (30-17).

A hajrában Székely is bemutatkozott, aki hetest és ziccereket is védett. Hasonlóan jó szájízzel zárhatta az összecsapást Moraes is, aki a dudaszó pillanatában juttatta a hálóba Manaszkov kapusról kipattanó labdáját (38-19).

A Telekom szombaton a szlovén bajnok Celje otthonában vívja második felkészülési meccsét, jövő pénteken (18.00) pedig már tétmeccs vár a mieinkre a Dabas vendéglátójaként.

Férfi kézilabda felkészülési mérkőzés:
Telekom Veszprém–Bregenz Handball 38-19 (21-8)
Veszprém Aréna, 4500 néző. Vezette: Horváth, Márton.
Veszprém: Sterbik – Marguc 2, Tönnesen, Blagotinsek 2, Borozan 1, Terzic, Lékai. Csere: Cupara, Székely (kapusok), Strlek 7, Lauge Schmidt 2, Nilsson 4, Mackovsek 4, Nenadics 5 (2), Manaszkov 2, Gajic 3 (1), Jahia 3, Mahé, Moraes 1. Vezetőedző: David Davis.
Bregenz: Aleksic – Klopcic, Mitkov 1, Gangl 1, Schnabl 3, Juric-Grgcic 4, Wassel 2. Csere: Hausle (kapus), Svecak, Barbaskas 2, Coric 4, Brombeis 1, Lampert 1, Kritzinger, Mohr, Ramic. Vezetőedző: Markus Burger.
Kiállítások: -, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/0.
forrás: vehirsport.hu
 Vissza