Nemzetközi kongresszus-sorozat első magyarországi rendezvénye
2019. június 30.
Magyarországon is megrendezésre kerül 2019 egyik legnagyobb, hat kontinenst és több mint 200 országot felölelő, több mint 400 nyelven megtartott nemzetközi kongresszus-sorozata.
Nemzetközi kongresszus-sorozat első magyarországi rendezvénye
Jehova Tanúi 2019. június 21–23. és 28–30. között a Veszprém Arénában rendezték meg az első magyarországi programot. A kongresszust Nyugat- és Közép-Magyarország régiójából, közel 60 városból és azok vonzáskörzeteiből 7000-en kísérték
figyelemmel. A két hétvégén összesen 47-en keresztelkedtek meg.

A kongresszus témája: „A szeretet soha nem múlik el”. A program bemutatta, milyen gyakorlati módokon segít a szeretet az embereknek felülkerekedni olyan nehézségeken, mint a nehéz gyermekkor, a súlyos betegségek, vagy a szegénység. Olyan bibliai alapelvek alkalmazásáról is szó volt, melyek segítenek a férjeknek, feleségeknek és a gyermekeknek abban, hogy szeretettel bánjanak egymással. „Ez a rendezvény élő példája volt annak, hogyan képes a szeretet különböző hátterű embereket egyesíteni.” – mondta Samu Attila, Jehova Tanúi szóvivője.

A következő hónapokban Debrecenben, Kiskunfélegyházán és Budapesten még 10 kongresszust rendeznek. A kínai nyelven tervezett rendezvényre nyolc országból érkeznek majd Budapestre. A kongresszus egyike magyar jelnyelven is meg lesz tartva, amelyre az egész országból érkeznek majd siket és nagyothalló résztvevők.

Jehova Tanúi kongresszusai nyilvánosak, és nincs pénzgyűjtés. A nyilvános kongresszusok időpontjai, helyszínei, és a teljes programfüzet megtalálható Jehova Tanúi hivatalos honlapján a jw.org-on.
 Vissza