Magabiztos sikerrel hangoltak a BL-negyeddöntőre
2019. április 19.
A mindössze tizenkét játékossal felálló Mezőkövesd csak az első negyedórában tudta megnehezíteni a Telekom Veszprém dolgát a férfi kézilabda élvonal pénteki mérkőzésén.
Magabiztos sikerrel hangoltak a BL-negyeddöntőre
Két nappal a Tatabánya elleni győztes rangadó után újabb hazai bajnoki várt az NB I tabelláján második helyen álló veszprémi kézilabdacsapatra, amely péntek este a tizenkettedik pozíciót elfoglaló Mezőkövesddel nézet farkasszemet.

Sterbik Árpád, Nagy László, Lékai Máté és Manuel Strlek is pihenőt kapott David Davistől, aki a fiatalok közül Szuharev Levnek, Szűcs Bencének, Ernei Bencének és Gödör Bencének szavazott bizalmat a meccskeret összeállításakor. Érdekesség, hogy a vendégek mestere, az egykori veszprémi kiválóság, Buday Dániel mindössze tizenkét játékost nevezett a találkozóra.

Kovács Bence révén a vendégek szerezték a találkozó első gólját. A Telekom – Marguc és Manaszkov vezetésével – azonnal fordított, de meglépnie nem sikerült. A kiesés elől menekülő Mezőkövesd ugyanis jól tartotta magát, olyannyira, hogy vezetni is tudott (8. perc: 4-5). Marguc góljára Jancsó felelt, amikor is zsinórban hármat lőtt a rekordbajnok. Így a 13. minutumban nőtt először kettőre a különbség a találkozón (8-6).

Pásztor kapus sorra mutatta be a ziccervédéseket a riválisnál, amely így továbbra is látótávolságon belül maradt. A félidő kétharmadánál Horváth emberhátrányban is mattolni tudta Miklert (10-8). Marguc és Nilsson találatával már négy volt közte, amikor a bosnyák Halilbegovic szépített. Apropó, szépség: Marguc átadásából Nenadics gyönyörű kínai gólt „ragasztott” a hálóba. Kettővel a szünet előtt már hattal a mentek a bakonyiak, a hajrában aztán ötre dolgozta hátrányát az MKC (17-12).

Két Manaszkov-góllal folytatódott a játék. Mikler egy támadáson belül kétszer is hárított, harmadjára pedig fölé lőtt vele szemben Kovács Bence. Nilsson jó lövése máris időkérésre sarkallta Buday Dánielt (34. perc: 20-12). Annyit elért a borsodiak mestere, hogy együttese egészen a 42. percig tíz gólon belül maradt, ekkor Nenadics talált be (26-16).

Könnyedén növelte tovább a különbséget a Veszprém, sorrendben Nilsson, Mahé, Nenadics és Gajic is megzörgette a fáradó rivális hálóját. A bakonyi hálót pedig már Gödör Bence őrizte, aki ez alkalommal debütált a felnőtt NB I-ben. Úgy tűnt, hogy a Davis-csapat akár a húszgólos differenciát is elérheti, de erre végül nem került sor. A meccs finisében ugyanis a mezőkövesdiek is pontosan céloztak, a 37-22-es végeredményt Ernei kapufája után a szerb Rodics állította be.

A Veszprém tehát győzelemmel hangolt a német Flensburg elleni szerdai (19.00) Bajnokok Ligája negyeddöntőre.

Férfi kézilabda NB I, 22. forduló:
Telekom Veszprém–Mezőkövesdi KC 37-22 (17-12)
Veszprém Aréna, 2000 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
Veszprém: Mikler – Marguc 6 (2), Tönnesen 1, Mahé 5, Blagotinsek, Ilics, Manaszkov 8. Csere: Gödör (kapus), Terzic, Nilsson 5, Mackovsek 1, Nenadics 7, Szuharev 1, Szűcs 1, Gajic 2, Ernei. Vezetőedző: David Davis.
Mezőkövesd: Pásztor I. – Jancsó 3 (1), Kovács B. 2, Jóga 2, Dávid M. 2, Halilbegovic 4, Menyhárt 2. Csere: Győri K. (kapus), Horváth L. 2, Mikita 1, Rodics 3, Kovács P. 1. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.
forrás: Vehirsport.hu
 Vissza