Visszavágott a Veszprém a Tatabányának
2019. április 17.
Nagy lépést tett a bajnoki döntő felé a Telekom Veszprém, amely öt góllal legyőzte a Tatabányát a férfi kézilabda NB I szerdai meccsén.
Visszavágott a Veszprém a Tatabányának
A bajnoki döntőbe jutás szempontjából kiemelt fontosságú mérkőzést rendeztek szerda este a férfi kézilabda NB I alapszakaszában: a második helyen álló Telekom Veszprém a harmadik Tatabányát fogadta. A bakonyiak számára nem csak a reváns – ősszel hatalmas meglepetésre kikaptak a „bányász” vendégeként” – szempontjából bírt hatalmas téttel a találkozó, mindenképpen győzniük kellett ahhoz, hogy megtartsák pozíciójukat, s a hátralévő bajnokik behúzásával májusban harcba szállhassanak az aranyéremért.

A „fiatalszabály” miatt Szűcs Bence és Hornyák Bence is bekerült David Davis meccskeretébe, melyből ezúttal Dejan Manaszkov és Gasper Marguc hiányzott. A riválisnál Bartucz László, Vladimir Vranjes és Dénes János is csak a lelátóról figyelte a küzdelmet.

Ha telt ház nem is, de legalább három és fél ezer szurkoló fogadta a feleket, köztük mintegy száz vendégszimpatizánssal. Juhász duplájával indult a derbi, majd az első lövését még elhibázó Gajic lőtte az első hazai gólt. Grigoras szép pörgetésének köszönhetően ismét kettővel mentek a fehér mezesek. Ilics és Lékai révén egyenlített a Telekom, ám a vezetést nem sikerült átvennie. Ehelyett ismét a Tatabánya került kétgólos előnybe (7. perc: 3-5).

A folytatásban is hasonlóan alakult a küzdelem, a Veszprém futott ez eredmény után, de csak a 14. percben – a csereként beállt Nenadics jóvoltából – sikerült egalizálnia (7-7). Bozsovics átlövésével még visszavette fórját a Tatabánya, amely több poszton is lecserélte alapembereit. Sterbik védett, Lékai és Nilsson jóvoltából először vezetett a házigazda, sőt, Nenadics meg is duplázta a különbséget (17. perc: 10-8).

A válogatottban is bemutatkozó, jövőre már Szegeden kézilabdázó Rosta is feliratkozott a gólszerzők közé. A Davis-csapat aztán megrázta magát, s Nenadics és Strlek vezetésével 5-0-s sorozatot produkált (20. perc: 15-9). A nyáron Veszprémbe érkező Székely is elkapta a fonalat a kapuban, ezt kihasználva Vujovics csökkentette háromra a differenciát. Hiába védett Székely újra, nem tudták kihasználni az övéi ezt. Tönnesen és Nilsson viszont jól célzott, így Sterbik újabb hárítása és Grigoras bombája után a mieink fordulhattak plusz néggyel (17-13).

Nilsson és Nagy kezdte a második félidei gólgyártást. Székely és Sterbik külön párbajt vívott, kiválóan teljesített mindkét portás. Az első vendég találatra hat percet kellett várni, Rosta jegyezte. Gajic válaszolt, megint hattal ment a vendéglátó (37. perc: 20-14). Leszakítani azonban nem hagyták magukat a Komárom-Esztergom megyeiek, akik Sipos és Ilyés vezetésével a meccs kétharmadánál négyre csökkentették hátrányukat (21-17).A mieinknél Strlek, a túloldalon pedig Juhász és Sipos cipelte hátán együttesét. A meccs háromnegyedénél Grigoras kettős emberhátrányban is betalált (24-20). Sőt, Ilyés kiskiállítása után hárman maradtak a vendégek, amit azonnal góllal büntetett Strlek.

Az utolsó tíz perc hétgólos bakonyi vezetéssel kezdődött, noha a fiatal Deményi több bravúrt is bemutatott (29-22). Rozner és Gajic pengeváltása után zsinórban háromszor is Sterbik hálójában landolt a játékszer (56. perc: 30-26). Valós pontszerzési esélye azonban már nem volt Vladan Matics legénységének. A 32-27-es végeredményt Mahé állította be egy sistergős bombával.

Férfi kézilabda NB I, 19. forduló:
Telekom Veszprém–Grundfos Tatabánya KC 32-27 (17-13)
Veszprém Aréna, 3500 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
Veszprém: Sterbik – Lékai 3, Nagy L. 1, Blagotinsek 1, Terzic, Ilics 1, Strlek 8. Csere: Gajic 6 (2), Tönnesen 3, Nenadics 5, Nilsson 3, Mackovsek, Mahé 1, Szűcs. Vezetőedző: David Davis.
Tatabánya: Székely – Pásztor, Grigoras 5, Juhász 5, Rosta 3, Bozsovics 1, Vujovics 4 (1). Csere: Deményi (kapus), Sipos 4, Borzas 2, Vrankovic, Nagy B., Rozner 2, Győri, Ilyés 1. Vezetőedző: Vladan Matics.
Kiállítások: 6, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.

Így látták a főszereplők
David Davis: – Ahhoz a szakaszához érkezett az idény, amikor már minden együttes a végső céljaiért küzd. Ebben az időszakban a csapatok gondosan kiválasztják, hogy melyik találkozón mekkora erőbedobással játszanak. A Tatabánya erős ellenfél, ennek megfelelően is készültünk, hiszen nagyon fontos volt számunkra az ütközet. Tény azonban, hogy nekünk a Flensburg, ellenfelünknek pedig a Holstebro elleni találkozó van a fókuszban.

Blaz Blagotinsek: – Mindig nehezek a válogatott program után első meccsek. Most is kemény meccset vívtunk, de itthon tartottuk a pontokat. Most következik az idény igazán fontos szakasza. Mindent ki kell hoznunk magunkból, s mindent meg kell tennünk a céljainkért.

Vladan Matics: – Jó főpróba volt számunkra a mai bajnoki hétvégi EHF Kupa negyedöntő előtt. A válogatott programja után a külföldi játékosaink csak tegnap értek haza. Fáradtak a játékosiam, de szerencsére senki sem sérült meg. Amikor lement az első sorunk, egyből nőtt a különbség. Ez azonban érthető, hiszen Borzasnak és Nagy Bencének még meg kell tanulni ezt a rendszert. Mostantól a Holstebro ellen készülünk. Fegyelmezetten kell játszani Dániában a szoros eredmény eléréséhez, hazai pályán pedig szeretnénk történelmet írni. Nem lesz egyszerű, de mindent megteszünk ezért.

Juhász Ádám: – Jól kezdtünk, aztán többször is hibáztunk, amiből nagyobb előnyre tett szert a Veszprém. Látszott, hogy válogatott szünet után még egyik gárda sem nyerte vissza a formáját. Jó meccset játszottunk. Úgy vélem, hogy nem sok az öt gól, de még szorosabb is lehetett volna. Elégedettek lehetünk, hiszen az volt a célunk, hogy minél jobban felkészüljünk és senki se sérüljön meg.
forrás: Vehirsport.hu
 Vissza