Több mint 2500 táncos érkezik a 8. Connector Táncfesztiválra
2019. március 5.
Idén már a Veszprémi Arénáig nőtte magát a 14 táncstílust és 2500 táncost felvonultató nemzetközi Connector Táncfesztivál. A 2019. március 9-10-én nyolcadik alkalommal megrendezett táncverseny 2019-től az ökológiai lábnyom csökkentését is célul tűzte ki, így minimalizálni fogja a papírfelhasználást.
Több mint 2500 táncos érkezik a 8. Connector Táncfesztiválra
Meglehetősen kinőtte magát a veszprémi Connector Táncfesztivál, amelynek idén már a Veszprém Aréna fog otthont adni 2019. március 9-10-én. A nyolcadik alkalommal megszervezett nemzetközi táncversenyre 80 tánccsoport 460 koreográfiával és 2500 táncossal érkezik különböző országokból. A magyarországi táncosok mellett a rendezvényen megmérettetik magukat Ausztria, Franciaország, Horvátország, Szerbia és Szlovákia tánccsoportjai is. A Fesztivál fővédnöke Ovádi Péter, országgyűlési képviselő.

A korábbi évekhez hasonlóan, a táncfesztivál idén is két napos lesz majd, amely a versenykategóriák közt szereplő 14 táncstílus szerint bomlik ketté. A március 9-i, szombati napon versenyeznek a modern/kortárs, művészi tánc, show/látványtánc, klasszikus balett, standard/latin táncok, musical és open kategória táncosai. Míg a március 10-i, vasárnapi napon lépnek majd színpadra az akrobatikus rocky, hip-hop, disco, fitness, hastánc, néptánc, break, open, valamint a modern/kortárs kategória profi szintű versenyzői.

A szakmai zsűrit ezúttal is hivatásukban elismert szakemberek képviselik, akik egyúttal a gyermekek tánctechnikai és lélektani fejlődésének ívét is ismerik, és fontos szempontnak tartják. Így a Connector Táncfesztivál 2019 szakmai zsűrijének tagjai alfabetikus sorrendben: Boros Gyevi Mária, Csaba Árpád, Császár Borbála, Fehér Barbara, Grecsó Zoltàn, Hergenrőder Jácint, Kondics Gergely, Lakatos János, Lakatos-Varga Boglárka, Papp Viktor, Putics-Bondor Virág, Radóci Lilla, Ramasz László, Sinka Lídia, Szabó Bence, Sztrahia Renátó, Tábori Ármin és Újvári Milán.
Ahogy minden alkalommal, a versenyt most is gördülékeny és pontos lebonyolítás fogja jellemezni friss és fiatalos szervező-csapatnak köszönhetően. A hangzásról pedig professzionális hangtechnika (2x 6 000 W teljesítmény) és tapasztalt technikusok fognak gondoskodni, hogy a táncosok és a közönség számára a dallamok minél tisztábban csendüljenek fel.

Az egész rendezvényre gyermekbarát hangulat jellemző, ahol a legkisebbektől a szenior korosztályig bárki bemutathatja tánc területén elért eredményeit az amatőr és a hobbi kategórián át a professzionális táncosokig. A résztvevők pedig a produkciók előtt és után külön dobogón is fotózkodhatnak, hogy elkészítsék saját képeiket emlékként.

Díjeső lesz a Fesztiválon!
Hogy a táncosok közül minél többen díjakkal is távozzanak a jó emlékek mellett, a rendezvényen 2 300 kupa és érem talál majd gazdára a különböző korosztályi kategóriákban, képzettségi szinteken és a széles skálán mozgó táncos műfajokban. Minden érme egyedi Connectoros mintával készült, hogy ez is emlékeztesse majd a táncosokat a veszprémi táncversenyre. A kupák és érmek mellett egyéb kísérő pályázatok is megjelennek, és 27 különdíjban is részesülhetnek a kiemelkedő táncosok.

A különdíjak közül érdemes kiemelni, hogy 8. Conncetor Táncfesztiválon dől el, hogy ki lesz a következő, azaz 2020 Connector Arca. A rendezvény szervezői számára ugyanis nagyon fontos, hogy ez a Fesztivál valóban a résztvevőiről szóljon, ennek érdekében már 6 éve választják ki a Connector Arcát, aki a következő évben a Fesztivál arculatának fővonalát képezi. A kiválasztás mikéntje az elmúlt évek alatt sokat változott, ettől az évtől nem kell külön pályázni a címért. A Fesztivál szervezői és a szakmai zsűri a két nap alatt folyamatosan figyeli majd a tehetségeket, és a két nap végén együtt választja ki a következő év Connector Arcát – aki vagy akik (legyen az szóló táncos vagy egy teljes formáció) részt vehetnek a következő évet előkészítő fotózáson.

A képen Kuti Sára, a 2019-es Connector Arca választás egyik nyertese. A Connector Arca képeit és anyagait idén is Lakatos János készítette.

Kicsiben is lehetünk nagyok – zöldülő Connector
Lehetőségeinkhez képest óvjuk és megőrizzük a környezetünk az utánunk következő generációknak - vallják a Fesztivál főszervezői, Barbarics Zsófia és Böhm Nóra. Ennek érdekében a szervezők igyekeztek felmérni azokat a lehetőségeket, ahol csökkenthető a Fesztivál ökológiai lábnyoma. Így 2019-től online rajtlista és letölthető oklevelek készülnek a papírfelhasználás minimalizáslása érdekében. Továbbá a Fesztivál teljesen nyomtatott plakát és szórólap mentes, azaz a rendezvény marketing anyagai kizárólag digitálisan készültek. A helyszínen a szervezők csak szelektíven fogják a szemetet gyűjteni, azaz külön a műanyag és a vegyes hulladékot, és erre ösztönzik a versenyzőket, valamint a nézőket is. A műanyag palackok csökkentése érdekében pedig az üzenet a résztvevők felé: “kulacsozz a PET palack helyett”.

Connector Táncfesztivál - #jump_in
Veszprém, 2019. március 9-10.
A Fesztivál fővédnöke: Ovádi Péter – országgyűlési képviselő
Weboldal: https://connector-dance.com/
Instagram: https://www.instagram.com/connectordancefest/
Facebook rajongói oldal: https://www.facebook.com/connectordancefest/
Facebook eseményoldal: https://www.facebook.com/events/2194595544202648/

A rendezvény támogatói:
Veszprém város
Zolamedia Kft.
Lélektér Alapítvány
Mokambo Magyarország
Tini Cukrászda
Tánctól Zig Kellék és Dekor Stúdió
forrás: Sajtóközlemény
 Vissza