Gólzáporos győzelem az Eger ellen
2019. február 26.
Sterbik korai sérülése miatt a nem egészen tizenhét esztendős Palasics Kristóf védte végig a kedd esti bajnokit, amelyet 45-31-re nyert meg a Telekom Veszprém kézilabdacsapata.
Gólzáporos győzelem az Eger ellen
Negyvennyolc óra sem telt el azóta, hogy a Veszprém két vállra fektette a fehérorosz Meskov Breszt együttesét, s zsinórban hatodszor is nyert a Bajnokok Ligájában. Ezúttal a bajnokságban kellett bizonyítanai a második helyen álló Telekomnak, amely a tizenegyedik DVTK-Eger gárdáját fogadta.

David Davis vezetőedző Gasper Margucnak, Lékai Máténak és Mikler Rolandnak is pihenőt adott, helyükön három fiatal – Szuharev Lev, Hornyák Bence és Palasics Kristóf – kapott bizonyítási lehetőséget.

Kissé álmosan kezdett a Veszprém, a meccs elején kétszer is vezettek a vendégek (5. perc: 2-3). Aggodalomra azonban inkább Sterbik sérülése adott okot, akinek a helyén Palasics folytatta a játékot. Utóbb aztán kiderült, csak vélhetően csak kisebb húzódás szenvedett a világklasszis kapus.

Strlek és Gajic révén azonnal fordítottak a mieink, de az egriek – Lorger védéseinek köszönhetően – a folytatásban is tapadni tudtak vendéglátójukra (10. perc: 6-5). Támadásban elsősorban Rédei remekelt a riválisnál, a jobbátlövő góljával továbbra is csak egy volt közte (8-7).

Lassanként rendezte védekezését a Telekom, Palasics is védeni tudott, elöl pedig egymást követően Mahé, Blagotinsek és Nilsson is betalált. A Davis-csapat fokozta a tempót, a meccs kétharmadához érve a csereként beállt Nenadics és Ilics góljaival már hat volt közte (15-9).

A folytatásban sem hagyott alább a gólzápor, mindkét gárda a támadásaira koncentrált (26. perc: 18-12). Érkezett Hornyák és Szuharev, vagyis Palasiccsal együtt egyszerre három utánpótláskorú játékos is „rohamozta” az egri várat. A hatgólos különbség nem is változott a szünetig (21-15).

A második felvonás első tíz percében is jól tartotta magát a DVTK-Eger, amely Füzi góljával ötre csökkentette hátrányát (25-20). Ekkor másfél perc alatt hármat vágtak a hazaiak: Gajic hetesből, Manaszkov és Mackovsek pedig akcióból volt eredményes.

A meccs háromnegyedéhez érve tovább nyílt az olló, Tönnesen és Rédei külön gólpárbajt vívott. Nilsson duplájával pedig már tíz volt közte (49. perc: 35-25). A vendégek többször is előrukkoltak a kapus nélküli, hét a hat elleni játékkal, de ebből is jobbára a mieink profitáltak üres kapus találatokkal.

Több szép megmozdulásra is futotta a mieink erejéből, Nenadics hát mögötti és kínai góllal is szórakoztatta a nagyérdeműt. A Davis-csapat végül tizennégy góllal nyert (45-31), s mostantól gőzerővel készülhet a lengyel Kielce elleni BL-csoportkör zárásra. A mieinknek egyetlen pontra van szükségük ahhoz, megőrizzük második helyüket.

Férfi kézilabda NB I, 17. forduló:
Telekom Veszprém–DVTK-Eger 45-31 (21-15)
Veszprém Aréna, 1000 néző. Vezette: Réti, Szedmák.
Veszprém: Sterbik – Gajic 5 (1), Tönnesen 8, Mahé 5 (1), Blagotinsek 3, Mackovsek 1, Strlek 7. Csere: Palasics (kapus), Terzic, Ilics 2, Nenadics 6, Nilsson 6, Hornyák B., Szuharev, Manaszkov 2. Vezetőedző: David Davis.
Eger: Lorger – Lezák 1, Füzi 2, Rédei 10, Kiss G., Schmid 5, Szepesi I. Csere: Repóth (kapus), Takács B. 3, Hegedűs 2, Tóth R. 5 (1), Molnár 2, Vaskó 1, Szepesi N. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Kiállítások: -, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1.
forrás: Vehirsport.hu
 Vissza