A Barcelona „kistestvére” is ellátogat Veszprémbe
2019. január 11.
Egy híján harmincadik alkalommal rendezik meg a bakonyi megyeszékhelyen – a Veszprémi Kézilabda Akadémia szervezésében – január 16. és 19. között a Balaton-kupa elnevezésű nemzetközi fiú kézilabdatornát.
 A Barcelona „kistestvére” is ellátogat Veszprémbe
Február 9. nagy napja lesz a városi kézilabdasportnak. A BL-porondon ugyanis a Veszprém–Barcelona mérkőzés lesz a főfogás, amikor is hispán mesterünk, David Davis először bizonyíthat majd a Bakony szívében hazájának „ékköve” ellen. S, hogy addig se maradjunk izgalmak nélkül, a Veszprémi Kézilabda Akadémia szervezésében a „kistestvér”, a katalán gárda utánpótláscsapata is ellátogat városunkba. Január 16. és 19. között egy híján harmincadik alkalommal rendezik meg ugyanis a már hagyományos nemzetközi fiú kézilabdatornát, a Balaton-kupát.

Két sportcsarnok, két korcsoport. A legendás arénánkon kívül a DEVM Sportcsarnokban is pattogtatják majd a játékszert az U16-os, illetve az U18-as európai reménységek is.

A rutinosabb korosztály képviseletében parkettre lép majd a hazaiak mellett a már említett spanyol Barcelona, a kontinens egyik legnívósabb utánpótlás-nevelő klubjának tartott német Füchse Berlin, a lengyel Kielce, a horvát PPD Zagreb, a norvég BSK Handball Elite, valamint az örök rivális MOL-Pick Szeged is. A fiatalabbaknál „ringbe” száll majd a magyar serdülőválogatott, a szlovén Celje, az izlandi Valur Reykjavík, a norvég HK Drammen, a bosnyák Izvidac Ljubuski, a cseh HC Zubri, valamint három horvát együttes: a Zagreb, az MRK Dugo Selo és az RK Rudar, és természetesen a Veszprém együttese is.

El-Zein Márk, a Telekom Veszprém kézilabda akadémiájának sportszakmai referense portálunk megkeresésére elmondta, hogy örömmel szervezik az eseményt, ugyanis reményeik szerint remek lehetőséggel fog szolgálni mind fiataljaik, mind pedig a honi kézilabda kedvelő polgárok számára. – A kupának az elsődleges célja, hogy az akadémistáink lássák, érezzék, hogy Európában valójában hol is tart az utánpótlásképzés. Úgy gondolom, hogy ez a lehetőség tökéletes erőfelmérő lesz a számukra, de ami igazán fontos, hogy nem a győzelem lesz az elsődleges szempont, hanem a fejlődés! – húzta alá.

– Különleges, kiemelkedő esemény lesz a kupánk az európai utánpótlássport színterén, de ami a legfontosabb, egy életre szóló élmény...
 Vissza