Újoncot avatott a negyven gólig jutó Veszprém
2018. december 10.
Tizennégy gólos sikert aratott a Dabas ellen az év utolsó hazai meccsén a Telekom Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben. Palasics Kristóf első felnőtt meccsét játszotta az élvonalban.
Újoncot avatott a negyven gólig jutó Veszprém
A 2018-az év utolsó hazai bajnokiján a tizedik helyen álló Dabast látta vendégül a forduló előtt harmadik helyen álló Telekom Veszprém. A magyar válogatott bő vb-keretében helyet kapó Nagy László és Mikler Roland mellett Dragan Gajic, Mirsad Terzic és Manuel Strlek is pihenőt kapott David Davis vezetőedzőtől, aki a fiatalok közül a jobbátlövő Kurucz Máténak és a jobbszélső Dörnyei Borisznak, valamint Palasics Kristóf kapusnak is bizonyítási lehetőséget adott.

Lendületes kezdésének köszönhetően 5-1-es villámrajtot vett a Telekom. A 100. veszprémi meccsét játszó Blagotinsek előbb betalált, majd begyűjtötte a találkozó első kétperces kisbüntetését. A bakonyi utánpótlás kötelékében nevelkedett Zakics hetesével és az egykori válogatott Szöllősi Szabolcs beállós góljaival két gólra zárkóztak a vendégek (8. perc: 6-4). Ekkor aztán Tönnesen, Mackovsek és Lékai vezetésével újabb rohamot indított a házigazda, 10-5-nél időt is kért a Dabas mestere, Tomori Győző.


A Davis-csapat a folytatásban is őrizte öt-hatgólos előnyét, Tönnesen a játékrész kétharmadánál már öt akciógólnál járt (14-8). Egyszerre érkezett a pályára Ilic, Nilsson és Nenadic, utóbbi – egy labdaszerzést követően – rögtön fel is iratkozott a gólszerzők közé. Simovic és Halász góljaival ötre csökkentette hátrányát a rivális, de Nilsson és Mahé azonnal válaszolt a túloldalon (25. perc: 17-10). A szünet előtt Halász átlövéseiből élt a Dabas, míg a mieinknél Nilsson és Nenadic járt élen a gólszerzésben. Utóbbi állította be a 19-12-es félidei állást, amihez az is kellett, hogy Sterbik védjen az utolsó másodpercekben.

Akárcsak az első, a második félidő is Manaszkov góljával indult, amelyre Zakics felelt átlövésből. Elég volt néhány eladott labda a vendégektől, a bakonyiak máris elléptek tízzel (36. perc: 24-14). Noha átlépte a lélektani határt, növelni nem tudta fórját a Veszprém a közvetlen folytatásban. Bátran próbálkoztak a Pest megyeiek, Perisic, Halász és Zakics is bevette Sterbik kapuját (45. perc: 29-19).Jamali duplájára még válaszolt Lepsényi, a folytatásban aztán a büntetőt hibátlanul értékesítő Mahé vezetésével ötöt lőtt zsinórban a házigazda (53. perc: 36-20). A hajára beszállt Kurucz és Dörnyei, illetve Palasics is, aki ez alkalommal játszotta első felnőtt NB I-es meccsét. A hálóőr védeni tudott, Kurucz betalált, a Telekom pedig meg sem állt negyven gólig (40-26).

David Davis alakulata – amely győzelmével fellépett a dobogó második fokára – vasárnap a Cegléd otthonában zárja az évet.

Férfi kézilabda NB I, 12. forduló:
Telekom Veszprém–Dabas KC 40-26 (19-12)
Veszprém Aréna, 1200 néző. Vezette: Fekete, Tóth.
Veszprém: Sterbik – Marguc 4, Tönnesen 6, Toft Hansen, Blagotinsek 2, Mackovsek 2, Manaszkov 5. Csere: Palasics (kapus), Lékai 3, Mahé 7 (5), Ilic 1, Nenadic 3, Nilsson 2, Jamali 3, Kurucz 1, Dörnyei. Vezetőedző: David Davis.
Dabas: Pallag – Ács, Shinnosuke 2, Szöllősi Sz. 4, Bíró, Borsos 1, Kekezovity 1. Csere: Podoba (kapus), Simovic 2, Zakics 4 (2), Halász 4, Kiss A. 3, Perisic 2, Lepsényi 2, Garajszki 1. Vezetőedző: Tomori Győző.
Kiálltások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/2.

Így látták a főszereplők
David Davis: – Jó meccset játszottunk, mindenki pályára léphetett, nagyon elégedett vagyok a látottakkal. Az elmúlt időszakban a magyar bajnokságban és a BL-ben is próbáltuk felvenni a ritmust. Először önmagunkat kellett megtalálni, aztán pedig felkészülni az ellenfelekre. Nagy odafigyeléssel és a legnagyobb tisztelettel készülünk mindenki ellen. Nem könnyű mindig száz százalékon pörögni, de miként az elmúlt meccseken, ma is sikerült ez.

Blaz Blagotinsek: – Támadásban és védekezésben is remek teljesítményt nyújtottunk. Jó úton haladunk, de van még hova fejlődnünk.

Tomori Győző: – Örülök, hogy ilyen erős alakulat ellen tudtuk gyakorolni a megbeszélt taktikát. A hétvégén egy nagyon fontos találkozó vár ránk a Mezőkövesd ellen, részben ma is arra készültünk.

Zakics Bence: – A Veszprém a BL-ben edződik, a kerete tele van világklasszissal. Mi más szinten kézilabdázunk, ezért nem a győzelem reményében érkeztünk ma ide. A hétvégi bajnokinkat kell behúznunk.
forrás: Vehirsport.hu
 Vissza