Ezt vártuk: magabiztos veszprémi siker a BL-ben!
2018. november 17.
A Telekom Veszprém kézilabdacsapata kiváló teljesítménnyel, végig dominálva nyert a svéd Kristianstad ellen a Bajnokok Ligája szombati csoportmeccsén.
Megkezdődött a második forduló a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A három győzelemmel és négy vereséggel ötödik helyen álló Telekom Veszprém egy héttel ezelőtti legyőzőjét, a három megszerzett pontjával sereghajtó svéd bajnok Kristianstadot fogadta. A bakonyiaknak tehát nemcsak a reváns, hanem a túlélés miatt is égető szükségük volt a két pontra.

David Davis vezetőedző – akinek oldalán Gulyás István szakmai igazgató is helyet foglalt a kispadon –egy helyen változtatott a meccskeret összeállításakor a múlt hetihez képest: Momir Ilic ismét lehetőséghez jutott, Gasper Marguc viszont – René Toft Hansenhez hasonlóan – a lelátóra kényszerült.

A klub ez alkalommal is tisztelgett korábbi legendái előtt, a kezdő sípszó előtt Vozár Tibort és Pardi Károlyt köszöntötte a közönség. Ebből azonban kimaradtak az O-szektor tagjai, akik a gárda elmúlt időszakban mutatott gyenge teljesítménye miatt csak a kezdést követően foglalták el helyüket. A feketébe öltözött drukkerhad az első tíz percet némán szemlélte, aztán hatalmas buzdításba kezdett.

Norvég jobbátlövők pengeváltásával indult a találkozó: Nilsen találatára Tönnesen válaszolt. Mackovsek két bombával, Sterbik pedig két védéssel tette le névjegyét. Csapatuk kiválóan védekezett, ezt kihasználva Strlek és Tönnesen is bevette Kappelin kapuját (7. perc: 5-1). Lassanként aztán felocsúdott a rivális. A tizennyolc esztendős Chrintz hetesből törte meg együttese hosszú gólcsendjét, majd Nilsen is mattolta a remeklő Sterbiket. Blagotinsek is feliratkozott a gólszerzők közé, Sterbik újabb ziccervédése után pedig Mahé varrta be az első hetest (11. perc: 7-3).

Szélsői – Ehn és Chrintz – révén zárkózott a Kristianstad, de Nagy góllal szállt be a padról, Mahé pedig a második büntetőt is értékestette. Nilsen gólját Nilssoné követte, Mahé újabb hetese aztán már időkérésre kényszerítette Lindgren mestert (18. perc: 11-6). A túloldalon Chrintz is hibátlanul lőtte a hétmétereseket, Sterbiket, s egy alkalommal Miklert is becsapta. Nyolccal a szünet előtt Arnarsson csökkentette négyre a különbséget, amikor is Gajic, Tönnesen és Strlek is a hálóba lőtt válasz nélkül. A látottakat megelégelve 16-9-nél a második idejét is kikérte az északiak trénere.

De ez sem változatott a meccs képen, amelyet továbbra is a sokkal élesebb, pontosabb Telekom uralta. Tehát a hajrában is „ipari mennyiségben” estek a gólok, miközben a differencia hat-hét gól között ingadozott. A 28. percben Gajic már a huszadik (!) hazai gólt jegyezte, míg a fekete mezesek tizennégynél álltak meg a pihenő előtt.

Nenadic góllal és egy NiIlssonnak kiosztott assziszttal mutatkozott be a második felvonás elején. Arnarsson előbb bevette a továbbra is remeklő Sterbik portáját, a túloldalon pedig begyűjtötte csapata első kétperces kiskiállítását. Gudmundsson emberhátrányban is betalált, de gyorsan jött a válasz Tönnesentől. Nyfjall kisbüntetése után úgy tűnt, végképp átszakadtak a gátak a hazaiaknál. Legalább is ezt jelezte az a gól, ami Gajic és Manaszkov szemet gyönyörködtető összjátéka után született meg (39. perc: 25-16).

A harmadik svéd időkérés, a hetedik Tönnesen gól és a sokadik Sterbik-parádé után a plusz tízért is támadhatott a Telekom, de Gajic helyzete kimaradt. Ehn már pontosabban célzott, Chrintz azonban először hibázott büntetőt. Tönnesen képtelen volt rontani, a norvég régóta várt kiváló teljesítménye nagyban hozzájárult a veszprémi dominanciához. A túloldalon Chrintz járt élen a gólszerzésben (45. perc: 27-18).

A magyar rekordbajnok ádáz küzdelmet vívott a tízgólos különbségért, de a szívósan küzdő vendég alakulat rendre megakadályozta ezt. Sőt, nyolccal a vége előtt Henningsson felhozta a gárdáját mínusz hétre (30-23), de izgalmas végjátékról szó sem lehetett. Nenadic kettős emberhátrányban is betalált. A Telekomnak az utolsó percben is esélye kínálkozott, hogy végül mégis kétjegyű legyen a különbség, de a helyzet kimaradt. A 36-27-es végeredményt az egy félidő alatt ötöt vágó Nenadic állította be. A Veszprém rendkívül fontos győzelmet aratott, amivel ellépett a csoport kieső helyein álló gárdáktól.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló:
Telekom Veszprém–IFK Kristianstad 36-27 (20-14)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: A. Konjicanin, D. Konjicanin (bosnyákok).
Veszprém: Sterbik – Gajic 2, Tönnesen 8, Lékai 1, Blagotinsek 1, Mackovsek 3, Strlek 3. Csere: Mikler (kapus), Terzic, Mahé 4 (4), Nagy L. 1, Nilsson 4, Jamali 1, Nenadic 5, Manaszkov 3. Vezetőedző: David Davis.
Kristianstad: Kappelin – Chrintz 8 (3), Nilsen 5, Arnarsson 4, Henningsson 1, Gudmundsson 4, Ehn 3. Csere: Larsson (kapus), Canellas, Freiman, Hallen 1, Einarsson 1 (1), Nyfjall, Hansson. Vezetőedző: Ola Lindgren.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4.

További eredmények a csoportból:
Barca Lassa–Vardar Szkopje 34-26 (16-15)
Kielce–Meskov Breszt 34-31 (17-16)

Szerdán játszották:
Montpellier–Rhein-Neckar Löwen 31-26 (16-12)


Így látták a főszereplők
David Davis: – Gratulálok a szurkolóknak, a klubnak és persze a játékosoknak, akik véghez vitték a mai sikert. Ebben a nehéz helyzetben ez a győzelem olyan volt számunkra, mint egy nagy tábla csokoládé. Tudtam, hogy képesek vagyunk jól játszani. Éreztem, hogy változtatni kell, de azzal is tisztában voltam, hogy nem szabd túl gyorsan. Teljes mértékben elégedett vagyok a látottakkal, tökéletes meccset vívtunk. A fiúk élvezték a játékot, minden labdáért harcoltak. Egy kiváló ellenfelet győztünk le, amely tele van remek játékosokkal. Boldog vagyok, hiszen a játék minden szegmensében jól teljesítettük. Holnap folytatjuk a kemény munkát, hiszen szerdán már a Löwen vár ránk. Remélem, hogy ez az első lépés volt a siker útján.

Sterbik Árpád: – Az utolsó három-négy évben sok nehéz meccset játszottam a Kristianstad ellen hazai pályán és idegenben is. Múlt héten is tudtam, hogy nehéz csata vár ránk. Örülök a mai sikernek. Tetszett a hozzáállás, a játék minden elemében helyt álltunk. Hibák voltak, de az akarat végig töretlen volt. Amire készültük, azt véghez is tudtuk vinni. Remélem, hogy ezen az úton folytatjuk tovább.

Ola Lindgren: – Ma a Veszprém az első perctől jobb volt nálunk. A látottaknál hatékonyabban akartunk védekezni, de túl sok rést hagytunk a hazaiaknak, akik mindenhonnan gólt lőttek. Nem tudtuk nyomás alá helyezni ellenfelünket. A második félidő elején megvoltak a lehetőségeink, de ekkor már túl nagy volt a különbség. Nem vagyok elégedett a mai teljesítményünkkel.

Valter Chrintz: – A védekezésünk nem működött megfelelően, sok helyet hagytunk a veszprémieknek, akik mindenhonnan gólt lőttek. Nagyon sok gólt kaptunk, viszont ebben a hangulatban a huszonnyolc lőtt találat jónak mondható. Tanulnom kell, ilyen tapasztalatokra is szükségem van, még akkor is, ha ma vesztettünk.
forrás: Vehirsport.hu
 Vissza