Az aréna bővítése kiemelt prioritást élvez
2018. november 16.
Nem késik a Veszprém Aréna beruházása, a Modern városok program keretében tervezett fejlesztések azonban csúszhatnak az építőipari kapacitáshiány miatt – válaszolta a Napló kér­désére Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Az aréna bővítése kiemelt prioritást élvez
A kormányinfón Gulyás Gergely lapunk kérdésére válaszolva reagált a Magyar Szocialista Párt keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra, amelyen Mesterházy Attila MSZP-s országgyűlési képviselő a megyeszékhely megközelítését segítő infrastrukturális beruházások elhalasztásáról beszélt.
A képviselő szerint nem szerepel a tervekben a 8-as főút fejlesztése, a Gyulafirátót és Kádárta közötti elkerülő út megépítése és a Székesfehérvár–Veszprém-vasútvonal korszerűsítése sem.

Válaszában Gulyás Gergely miniszter kijelentette: a Modern városok program tartalmán – amelyről a miniszterelnök személyesen minden város vezetőjével megállapodást kötött – a kormány nem kíván változtatni. A fejlesztések ütemezésében lehetnek változások, de ezek még csak nem is a kormány oldaláról felmerülő költségvetési nehézségek miatt következhetnek be, hanem azért, mert az építőipari kapacitásokat jelenleg jóval meghaladja az építőipar megrendelésállománya. A különbség olyan nagy, hogy a kapacitás mintegy háromezermilliárd forint körüli, a rendelésállomány pedig meghaladja a négyezermilliárdot. Mindebből két dolog következik: az árak rendkívül magasak, 30–50 százalékkal emelkedtek, és az, hogy csúsznak a beruházások – mondta.

A 8-as főút felújítása megtörtént Veszprém és Székesfehérvár között, ez folytatódni fog. A Veszprém Aréna bővítésével kapcsolatos beruházás vonatkozásában pedig a kormány éppen a közelmúltban döntött arról, hogy több mint 20 milliárd forinttal támogatja a 2022-es kézilabda-Európa-bajnokság helyszínéül szolgáló csarnok bővítését. Az nem kérdés, hogy ennek mindenképpen el kell készülnie addigra – jelentette ki.

A Modern városok programban tervezett többi fejlesztés is megvalósul, a városvezetőkkel egyeztetett ütemben – tájékoztatott a miniszter.
forrás: www.veol.hu
 Vissza