A Telekom kétszer annyit lőtt, mint ellenfele
2018. november 13.
Hornyák Bence élete első felnőtt NB I-es meccsén két találatot szerzett, a Telekom Veszprém kézilabdacsapata kedd este 40-20-ra nyert a Komló ellen.
A Telekom kétszer annyit lőtt, mint ellenfele
A svéd bajnok Kristianstad otthonában elszenvedett BL-fiaskó és a szombati hazai „visszavágó” között a Sport36 Komló gárdáját látta vendégül a Telekom Veszprém kézilabdacsapata kedd este az arénában. Vagyis az NB I hatodik helyezettje fogadta a nyolcadikat – amit persze csak a tényszerűség kedvéért érdemes megjegyezni, hiszen az élmezőny tagjai két, illetve három mérkőzéssel többet játszottak a mieinknél.

David Davis vezetőedző Dejan Manaszkovnak, Dragan Gajicnak, Blaz Blagotinseknek és Jamali Imannak is pihenőt adott. A fiatalok közül Ernei Bence és az első felnőtt élvonalbeli bajnokijára készülő Hornyák Bence került be a tizenhatos meccskeretbe.

Ellentmondást nem tűrve kezdett a Veszprém – amely a háromgólos Strlek vezetésével – négy perc alatt meglépett 5-1-re. Filip Sunajko második góljára az elmúlt hetekben rendre kimaradó, most azonban kezdőként pályára lépő Toft Hansen, majd Tönnesen felelt. 7-2-nél időt is kért Kilvinger Bálint, amivel valamelyest felrázta tanítványait.

A folytatásban így kiegyenlítettebb játékot láthatott a nagyjából hatszáz fős publikum. Hazai oldalon Lékai és Mackovsek, a kék mezeseknél pedig Markovic, Obradovic és Sunajko volt eredményes. A játékrész derekához közeledve, 10-6-nál három gólra is csökkenthette volna hátrányát a Komló, de Mikler egy támadáson belül kétszer is védett. Ehelyett – Mahé hetesivel, valamint Lékai és Marguc akciógóljaival – a Telekom produkált 4-0-s szériát (20. perc: 14-6).

Terzic kisbüntetését kihasználva megtörte gólcsendjét a rivális, majd Tönnesen második találatát követően a veszprémi nevelésű Kovács Márk is megzörgette a hálót. Mikler újabb védéseinek is köszönhetően hármat lőtt sorozatban a házigazda, így kétszámjegyű lett a különbség (18-8). Kovács másodszor is eredményes volt, Markovic pedig büntetőből köszönt be. A félidő utolsó gólját aztán Marguc jegyezte (19-10).

Két-két gyors góllal kezdődött a második felvonás, majd Nilsson és Strlek szórta meg Szabó kapust (37. perc: 23-12). Wéber duplájával kapaszkodtak a Baranya megyeiek, akik ­– kihasználva vendéglátóik kisebb hibáit – a folytatásban is tartani tudták a kilenc-tízgólos differenciát (44. perc: 26-16).

Ekkor ismét felpörgette az iramot a magyar rekordbajnok, amely sorra lőtte góljait válasz nélkül. 31-16-nál időt kértek a komlóiak, de ez sem segített rajtuk, újabb három labda landolt a hálójukban. Wéber hetest lőhetett, amit Mikler védett, de a kipattanót bevágta a játékos, így tíz perc után született újabb komlói találat (54. perc: 34-17).

A végjátékban elsősorban a támadásokra koncentráltak a felek, sorra potyogtak a gólok mindkét kapuba. Az este legnagyobb tapsát végül az első felnőtt élvonalbeli meccsét játszó Hornyák gyűjtötte be, aki kétszer is betalált. A 40-20-as végeredményt is a tizennyolcadik születésnapját tíz nap múlva ünneplő jobbszélső állította be.

Férfi kézilabda NB I, 8. forduló:
Telekom Veszprém–Sport36 Komló 40-20 (19-10)
Veszprém Aréna, 600 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
Veszprém: Mikler – Marguc 4, Tönnesen 4, Lékai 3, Toft Hansen 1, Mackovsek 4, Strlek 8. Csere: Terzic, Mahé 5 (5), Ilic 3, Nilsson 4, Nenadic 2, Ernei, Hornyák 2. Vezetőedző: David Davis.
Komló: Szabó M. – Szkokán, Obradovic 1, Grünfelder, Katzirz, Jerkovic, Markovic 2 (1). Csere: Szilágyi (kapus), F. Sunajko 5, Balázs 1, Kovács M. 2, Matic 3, Marcsek 1, Wéber 3 (1), Gebhardt 1, Manojlovity 1. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
Kiállítások: 2, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/2.

Így látták a főszereplők
David Davis: – A hétvégi BL-meccs után tegnap már edzettünk, amikor is végig nagyon fegyelmezettek voltak a fiúk, kiválóan dolgoztak. Igyekeztünk kijavítani a Kristianstad elleni hibáinkat. A mai meccsen elsősorban nem a gólkülönbség érdekelt, hanem az, hogy milyen változást tapasztalok a hangulatban, hozzáállásban. Boldog vagyok, mert mindenki jól tette dolgát, s ezt így kell folytatni a továbbiakban is.

Kent Robin Tönnesen: – Remek meccset játszottunk. A jobbik arcunkat mutattuk, nem azt, amelyiket a Kristianstad ellen. Már a tegnapi edzéseken is nagyon koncentrálttan dolgozott a társaság, a mai meccsen pedig jól védekeztünk, sok könnyű gólt szereztünk.

Kilvinger Bálint: – Ekkora arányban is megérdemelten nyert a Veszprém. Nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket, enerváltak voltunk. Nekünk ez a ritmus nem fekszik. Az az ideális számunkra, ha egy mérkőzésre egy teljes hetet készülhetünk. Ugyanakkor képet kaphattunk, hogy a világelit mennyivel dinamikusabban kézilabdázik. Próbálkoztunk becsülettel, de egyes szakaszokban hitehagyottakká váltunk, ez vezetett a nagy különbséghez.

Wéber Tamás: – Szombaton rangadót vívtunk, kedden Veszprémbe látogattunk, valóban szokatlan számunkra ez a terhelés. Hatalmas megtiszteltetés a Veszprém ellen játszani. Vendéglátónk rendre kihasználta a hibáinkat, ennek köszönhető a nagy különbség.
forrás: Vehirsport.hu
 Vissza