Az Építők is oroszlánként küzdöttek, de a Löwen nyert egy góllal
2018. november 3.
Óriásit harcolt a magyar és a német bajnoki ezüstérmes, a Telekom Veszprém végül egygólos vereséget szenvedett Rhein-Neckar Löwen ellen a Bajnokok Ligája szombati csoportmeccsén.
Az Építők is oroszlánként küzdöttek, de a Löwen nyert egy góllal
Három hét szünet után folytatódtak a csoportküzdelmek a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Az A-jelű nyolcasban ötödik helyén álló Telekom Veszprém a szintén hatpontos, ám jobb gólkülönbséggel bíró német Rhein-Neckar Löwent fogadta. A bakonyi klub ez alkalommal is figyelmet szentelt egykori nagyságainak, a kezdő sípszó előtt Németh Csaba korábbi edzőt és Keller Lajos egykori játékost köszönthette a Veszprém Aréna telt házas publikuma.Jól kezdte a találkozót a René Toft Hansent továbbra is nélkülöző Veszprém, amely Mackovsek duplájával és a kezdőként pályára lépő Mahé góljával 3-1-gyel rajtolt. A németek kiváló adottságokkal rendelkező beállósukra, Kohlbacherre építették játékukat, akit nem tudtak feltartóztatni a mieink. Manaszkov góljára kettővel felelt Kohlbacher, aki Nagy és Mahé újabb találata után zsinórban ötödször (!) talált be (12. perc: 6-5).Gajic két hetest is biztos kézzel értékesített, de Lipovina és Radivojevic révén továbbra is tapadt vendéglátójára a Löwen. Mackovsek sistergős bombája időkérésre sarkallta Nikolaj Jacobsent, tanítványai pedig meg is fogadták az intelmeket, s Sterbik bravúros védése ellenére is egyenlíteni tudtak (20. perc: 9-9).

Mikler két védéssel szállt be, Mahé pedig két góllal lendített együttese szekerén. Egyszerre érkezett Jamali és Tönnesen, de ők sem jelentettek megoldást a Telekom támadásbeli problémáira. A szintén csereként beálló Mensah Larsen, valamint Lipovina akciógóljaival ismét egyenlített, majd Schmid hetesével fordított is a Bundesliga előző kiírásának ezüstérmese (26. perc: 11-12). Erre még felelni tudott a magyar rekordbajnok, a hajrában azonban csak az „oroszlánok” találtak be. Lipovina, Mensah Larsen és Tollbring gólja után a két ziccert is kifogó Miklernek volt köszönhető, hogy „csak” három volt közte a félidőben (12-15).Úgy tűnt, alaposan felszívta magát a szünetben a Telekom, amely Strlek és Nenadic révén kevesebb mint három perc alatt ledolgozta hátrányát. Azonnal időt is kért a rivális trénere, de ez mit sem segített. Jamali és Nenadic főszereplésével ellépett kettővel a házigazda, igaz, Radivojevic duplája után ismét egyenlő állásról folytathatták a felek (37. perc: 17-17).

Jamali harmadszor is jól célzott, Mikler ismét nagyot védett, s Gajic harmadik hetese is a hálóban landolt. A sárga-feketéknek azonban erre is volt válaszuk, így továbbra sem sikerült ellépnünk. A rendkívül kiegyenlített meccsen már az is nagy fegyverténynek számított, hogy először a találkozó során háromra növelte fórját a Davis-csapat (43. perc: 22-19).Hét a hat elleni játékkal is előrukkolt a Rhein-Neckar, amely az összecsapás háromnegyedéhez érve, Mikler bravúrjai ellenére is egyenlített. Szlovén duója – Gajic és Mackovsek – révén újra a Telekom szerzett kétgólos előnyt, de Kohlbacher és Radivojevic keze sem remegett meg, tízzel a vége előtt is egyenlő állást mutatott az eredményjelző (24-24). Nilsson is feliratkozott a gólszerzők közé, de Appelgren bravúrjaival, valamint Schmid góljaival fordított a Löwen. Mikler sem maradt adós a remek teljesítménnyel, ám Nielsen és Mensah Larsen lövéseinél ő sem tudott segíteni. Hárommal a vége előtt így hárommal mentek a németek (25-28).

Nagy jó lövése jelentette a reménysugarat, majd Mikler védése, s Strlek üres kapura lőtt gólja ugrasztott talpra ötezer embert. A horvát balszélső egyenlíthetett volna, de másodjára már akrobatikus mozdulattal védett Appelgren. Vendég időkérés után Schmid már passzív jelzésnél tüzelt a hálóba, Mahé pedig még szépített, de másra már nem volt idő. A német ezüstérmes hatalmas csatában egygólos győzelmet aratott (28-29).

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 6. forduló:
Telekom Veszprém–Rhein-Neckar Löwen 28-29 (12-15)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Badura, Ondogrecula (szlovákok).
Veszprém: Sterbik – Gajic 4 (3), Nagy L. 2, Mahé 5, Nilsson 1, Mackovsek 4, Manaszkov 1. Csere: Mikler (kapus), Terzic, Blagotinsek, Tönnesen, Jamali 4, Nenadic 4, Strlek 3. Vezetőedző: David Davis.
Löwen: Palicka – Schmid 6 (2), Kohlbacher 6, Abutovic, G. Guardiola, Taleszki 1, Tollbring 1. Csere: Appelgren (kapus), Lipovina 4, Radivojevic 6, Mensah Larsen 4, Petersson, Nielsen 1. Vezetőedző: Nikolaj Jacobsen.
Kiállítások: 2, ill. – perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.
forrás: Vehirsport.hu
 Vissza