Szakmát vegyenek!
2018. október 5.
Pályaválasztási napot tartanak a Veszprém Arénában pénteken és szombat délelőtt a végzős diákok és a pályamódosítók számára.
Szakmát vegyenek!
A 20. alkalommal megrendezett kiállításon a fiatalok összesen 62 kiállító – cégek, gyakorlati képzőhelyek, a Tankerületi Központ és a Szakképzési Centrum – standja között szemezgethetnek a számukra legérdekesebb szakmák közül. A kínálatot elsősorban a hiányszakmákra reagálva húzták fel, de a mintegy 4000 diák ezeken kívül is találhat magának megfelelő hivatást, hiszen ma már nemcsak a feldolgozóiparban, a gépjárműiparban, az informatika, a vendéglátás vagy az egészségügy területén kapkodnak a munkavállalókért, de mindenhol jól jön a munkaerő.

Dr. Vajda Viktória, a kiállítást koordináló Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója szerint a nagyszámú érdeklődő és az, hogy már huszadszorra rendezik meg a versenyt, magáért beszél, a visszajelzések pedig pozitívak. „Külön öröm, hogy itt vannak a megye és a régió meghatározó cégei, hiszek ők azok, akik testközelből tudják megmutatni a fiataloknak, egy-egy szakma pontosan mit is takar. A mostani választás meghatározó lehet a jövőjük szempontjából, és fontos, hogy megalapozottan döntsenek, olyan hivatásokkal találkozzanak, amelyekre valóban lehet építeni” – tette hozzá a főigazgató.

Porga Gyula szerint a kiállítást úgy is felfoghatjuk, mint egyfajta piacot: tulajdonképpen a kiállító cégek, képzőhelyek is árulnak – terméket, szolgáltatást. Ráadásul nem akármilyeneket, hiszen a világ egyre inkább abba az irányba tart, miszerint biztos egzisztenciát egy jó szakmával lehet teremteni.

A kétnapos rendezvény során a fiatalok nemcsak a különböző szakmákkal ismerkedhetnek meg, de ezúttal is tart szakmai fórumot a Nemzetközi Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, emellett a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat pszichológusai is segítenek a választásban, péntek délután 16 órától és szombaton 11 órától pedig szülői értekezletet tartanak, ahol a szülők is tájékozódhatnak a munkaerőpiac helyzetéről.

A pályaválasztási kiállítás pénteken 9-tól 17 órától tartott, szombaton pedig 9 és 13 óra között várják az érdeklődőket az Arénába.
forrás: www.vehir.hu
 Vissza