Megúszta tízen belül a BKSE
2018. szeptember 25.
A Telekom Veszprém már tizenhárom góllal is vezetett, végül nyolccal nyert a vendég Balatonfüred ellen a férfi kézilabda élvonal megyei derbijén.
Megúszta tízen belül a BKSE
Szomszédvárak csatájával, a Veszprém–Balatonfüred találkozóval folytatódtak az első osztályú férfi kézilabda-bajnokság küzdelmei kedd este. Ljubomir Vranjes több helyen is változtatott a hétvégén Barcelonában pályára lépő, s ott háromgólos vereséget szenvedő együttese összeállításán. Dejan Manaszkov, Momir Ilic és Blaz Blagotinsek ezúttal pihenőt kapott, Ligetvári Patrik, William Accambray és Dörnyei Borisz viszont bekerült a tizenhatos meccskeretbe, melyben ezúttal sem jutott hely Jamali Imannak és a sérülés után lábadozó Gasper Margucnak. A Füred mestere, Csoknyai István Fazekas Nándort és Zdolik Bencét pihentette, Kemény László játékára pedig sérülés miatt nem számíthatott.

A veszprémi Horváth–Marton játékvezetői páros sípszavára a tópartiak kezdték a találkozót, de Mikler kétszer is védett. Bősz is hárított a túloldalon, indulhatott a BKSE, Topic pedig megszerezte a vezetést. Mackovsek szerezte az első hazai gólt, majd Máthé átlövése után Lékai egyenlített ismét (2-2). Bősz újabb bravúrjainak, valamint Szemjonov és Szita góljainak köszönhetően a vendégek léptek el kettővel. Gyorsan magára talált aztán a Telekom, amely Tönnesen vezetésével 5-0-s szériát produkált (12. perc: 7-4).

A csereként beállt Vajda hat percnyi füredi gólcsend után vette be a jól védő Mikler kapuját. Válaszként négyet lőtt sorozatban a házigazda: a duplázó Strlek és Tönnesen mellett – a közönség nagy örömére – Terzic is betalált. A folytatásban Bóka és Vajda révén két gólt tudott faragni hátrányából a Füred (20.perc: 12-8).

Hornyák hetesből sem tudott túljárni Mikler eszén. Eközben továbbra is meglehetősen szellősen védekezett a BKSE, a mieink – Strlek és Gajic eredményes befejezéseivel – sorra vezethették a gyors ellentámadásokat, így hárommal szünet előtt már hét volt közte (17-10). Karvackij és Nilsson pengeváltása után ismét a svéd beállós volt eredményes, akik estében, a kapunak háttal állva szerezte a bajnoki legszebb gólját.

Akárcsak az első, a második felvonást is Topic gólja indította. Hatalmas ovációban részesült Gajic, aki a 400. veszprémi gólját szerezte. Az első nyolc perc kiegyenlített játékot hozott, hat-hét gól között ingadozott a különbség. Mikler Máthé hetesét is megfogta, Hornyák aztán másodjára már nem rontott (22-16).

A folytatásra aztán felpörgette a tempót a 7-0-s szériával előrukkoló Vranjes-csapat. Lékai és Nenadic is duplázott, valamint a csereként beállt Accambray és Mahé is feliratkozott a gólszerzők közé (49. perc: 29-16). Úgy tűnt, hogy kiütés lesz a vége, a Veszprém már tizenhárommal is vezetett, ráadásul Mikler ismét hárítani tudta Hornyák büntetőjét.

A hajrában aztán rákapcsolt a Csoknyai-csapat, amely fiataljai vezetésével – főként Déber és Vajda remekelt – visszajött mínusz tízre (55. perc: 30-20). Hiába kért időt a végén Vranjes mester, a BKSE újabb gyorsindításokat vezethetett, s még közelebb férkőzött. A 32-24-es végeredményt Nenadic állítottba a dudaszó pillanatában.

Nagy Lászlóékra szombaton (17.30) a 2017-es BL-győztes Vardar Szkopje vár szintén a Veszprém Arénában.

Férfi kézilabda NB I, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Telekom Veszprém–Balatonfüredi KSE 32-24 (19-11)
Veszprém Aréna, 1600 néző. Vezette: Horváth, Marton.
Veszprém: Mikler – Gajic 4 (1), Tönnesen 4, Toft Hansen, Mackovsek 2, Terzic 1, Strlek 5. Csere: Lékai 5, Nilsson 3, Ligetvári, Nagy L., Accambray 1, Mahé 3 (1), Nenadic 3, Dörnyei. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Balatonfüred: Bősz – Hornyák 1 (1), Máthé 2, Szemjonov 2, Topic 3, Szita 2, Bóka 2. Csere: Andó (kapus), Da Silva, Vajda 3, Karvackij 1, Németh B. 1, Varga 2, Déber 5, Németh A., Kancel. Vezetőedző: Csoknyai István.
Kiállítások: -, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/1.

Így látták a főszereplők
Ljubomir Vranjes: – Jó meccset játszottunk. Sokat futottak a fiúk, összesen huszonegy indításunk volt. Robbanékony csapatot akartam látni, ami meg is valósult. Voltak jobb és kevésbé jó pillanataink, a második félidőben többet hibáztunk az elvártnál, de összeségében elégedett vagyok a koncentrációval és az eredménnyel is.

Dörnyei Borisz: – Álmosan kezdtünk, de a folytatásban végig uraltuk a meccset. Ahogy a mester kérte a találkozó előtt, végig sokat futottunk. Remek felkészülés volt ez számunka a Vardar elleni BL-meccsünk előtt. Örülök a két pontnak és a jó meccsnek.

Csoknyai István: – Végig uralta a meccset a Veszprém, amely jó játékkal tartotta itthon a két pontot. Nyolc nap alatt három mérkőzést vívunk. Az volt a célunk, hogy a fiatalok is lehetőséget kapjanak, de a többieket is tűzben tartsuk. Összességében sikerült megvalósítani az elképzeléseinket. A fiataloknak külön gratuláltam, hiszen harcos, küzdelmes játékot produkáltak. Külön gratuláltam Vajda Hubának, aki először lépett pályára az NB I-ben. Saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, hogy milyen a BL-színvonal, de az ilyen találkozókból tanulhatunk igazán. Most jön a bajnokság azon szakasza, ahol reális esélyünk lesz a pontszerzésre.

Vajda Huba: – A Veszprém nevéhez méltó játékot produkált, de mi is tisztes helytállást tanúsítottunk. Igyekeztünk minél közelebb kerülni ellenfelükhöz, amit sikerült is végrehajtani. Jó gyakorlás volt ez számunkra a hétvégi bajnokink előtt.
forrás: www.vehirsport.hu
 Vissza