A vártnál nehezebben nyert a Veszprém a főpróbán
2018. augusztus 31.
A félidei döntetlen után egyetlen góllal nyert a Telekom Veszprém a szlovén Celje elleni pénteki felkészülési meccsen.
A vártnál nehezebben nyert a Veszprém a főpróbán
A hivatalos szezonnyitónak kikiáltott utolsó felkészülési meccsén a szlovén Celjét látta vendégül a Telekom Veszprém pénteken. S ha már vendéglátás, a bakonyi klub – udvarias házigazdaként – egy tál meleg étellel várta drukkereit, akik egyébként – bérletük vagy szurkolói kártyájuk bemutatásával – ingyenesen tekinthették meg a tesztmérkőzését. Sokan éltek is a lehetőséggel, mintegy három és félezren látogattak ki az arénába.Ljubomir Vranjes szinte valamennyi felnőtt játékosát nevezte, a gerincproblémákkal küszködő Gasper Marguc mellett csak Kentin Mahé maradt ki. Ami a Celjét illeti, a szlovén rekordbajnok idén is megfiatalította együttesét, két legeredményesebb góllövője ugyanis elhagyta a klubot a nyáron. A jobbátlövő Ziga Mlakar a lengyel Wisla Plockhoz, a balátlövő Borut Mackovsek pedig éppen a mieinkhez igazolt.Noha a közönség hatalmas szeretettel fogadta kedvenceit, a legnagyobb tapsot ezúttal mégsem kézilabdás, hanem egy úszó, nevezetesen a kétszeres Európa-bajnoki aranyérmes és egyszeres ezüstérmes Rasovszky Kristóf kapta a kezdődobás elvégzésekor.

Mikler hálója zörrent meg először, de Mackovsek révén fordított a Telekom. Fej-fel mellett haladtak a felek, a 8. percben ismét a Celje, a játékrész harmadánál aztán megint a hazaiak vezettek (11. perc: 5-4). Érezhetően távol járt még csúcsformájától a Veszprém, amely elsősorban védekezésben „gyengélkedett”, de támadásban is „döcögött” a játéka.A félidő derekához is egyenlő állásnál érkeztek a csapatok (7-7). Lékai maradt lent ekkor egy ütközést követően, a játékvezetők azonban továbbot intettek. Ilic olyannyira nem értett egyet a döntéssel, hogy a kispadról bedobta törölközőjét a játéktérre. A szerb balátlövőt kétperces büntetéssel jutalmazták a sípmesterek. Ami pedig ennél fontosabb, Lékai folytatni tudta a játékot.

S a mérkőzés alakulásában sem történt változás. Noha Mikler bemutatta első védését, Kodrin révén újra a rivális jutott előnyhöz. Vranjes mester időt kért, csapata pedig fordított (19. perc: 9-8). A szünetig hátralévő időben is az addigi medrében folyt az ütközet. A hazaiaktól Strlek tűnt ki gyors és eredményes játékával, az újonc horvát balszélső négyet vágott harminc perc alatt. Úgy tűnt, hogy a Veszprém előnnyel fordulhat, Kodrin azonban „kínaiból” egalizált a dudaszó előtt (15-15).Fordulás után Mackovsek bombájára még válaszolt Gal Marguc, Blagotinsek találatára viszont csak kapufával feleltek a kék mezesek. A csereként beállt Manaszkov higgadtnak bizonyult, először nőtt kettőre a különbség (35. perc: 18-16).

Némileg összeszedettebb védekezésével, s egy-egy Mikler védéssel aztán lassanként elkezdte leszakítani ellenfelét a Veszprém (44. perc: 23-19). A második felvonást jól kezdő Panjtar kapus sem tudott segíteni az övéin, a 48. percben, immáron ötgólos hazai fórnál időt kért Branko Tamse.A hatalmas gólokat „ragasztó” Vujovic vezetésével magukra is találtak a szlovének, akik felzárkóztak mínusz kettőre (52. perc: 26-24). Az utolsó hat percre is ilyen különbséggel fordultak az alakulatok, ekkor Vranjes rendelte magához tanítványait. Ez sem segített. A nyolc átlövés gólig jutó Vujovicot továbbra sem sikerült tartani (58. perc: 28-27). Manaszkov kiélezett helyzetben sem hibázott, de Jurecic löketével és Razgor büntetőjével egyenlített a Tamse-csapat. Másodpercek voltak csak vissza, amikor Tönnesen átlövése a hálóban kötött ki. Újabb gólra pedig már nem volt ideje a vendégeknek, így, ha a vártnál jóval nehezebben is, de nyerni tudott a Telekom (30-29).

Férfi kézilabda felkészülési mérkőzés:
Telekom Veszprém–RK Celje Pivovarna Lasko 30-29 (15-15)
Veszprém Aréna, 3500 néző. Vezette: Bíró, Kiss.
Veszprém: Mikler – Gajic 6 (1), Nagy L., Toft Hansen, Blagotinsek 1, Mackovsek 5, Strlek 4. Csere: Lékai 1, Jamali 3, Tönnesen 2, Ilic, P. Nenadic 4, Nilsson 1, Manaszkov 3. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Celje: Ferlin – Gal Marguc 4 (1), Groselj 3, Anic, Malus 1, Sarac 2, Kodrin 5. Csere: Panjtar (kapus), Beciri, Vujovic 8, D. Nenadic 1, D. Dujsebajev, Razgor 3 (1), Jurecic 1, Horzen 1. Vezetőedző: Branko Tamse.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.
forrás: Vehirsport.hu
 Vissza