Háromezren szurkoltak az új Veszprémnek
2018. augusztus 3.
A Telekom Veszprém fölényes, 35-18-as sikert aratott a Balatonfüred ellen az idény első felkészülési meccsén.
Háromezren szurkoltak az új Veszprémnek
A 2018/19-es évad első felkészülési mérkőzését vívta péntek délután a Telekom Veszprém kézilabdacsapata. Ljubomir Vranjes kisebb sérülés miatt Momir Ilic és Gasper Marguc játékára nem számíthatott, és Petar Nenadicot is hiányzók közé sorolhattuk. Sterbik Árpád és René Toft-Hansen ott volt a csapattal, de ők nem melegítettek együtt a társakkal.

Gyorslábú kezdőcsapatot küldött pályára a mieink svéd trénere: a nyári szerzemények közül Mackovsek és Strlek is szerepet kapott a támadás és védekezés között mindössze egyet cserélő hazaiaknál. Blagotinsek szerezte a meccs első gólját, a folytatásban eladott labdák tömkelege éreztette a felek idény eleji formáját, melyből a fürediek profitáltak többet (9. perc: 2-4).

Bő tíz perc után Nagy László érkezett a pályára, de nem a védelem közepébe, hanem kettes pozícióba, méghozzá a sérüléséből visszatérő Nilsson mellé, akinek Ligetvári segédkezett a másik kettes pozícióban. Kisvártatva a két francia, az újonc Mahé és a hosszú sérülés után felépülő Accambray is pályára lépett, Ligetvári pedig a gyors ellentámadásoknál vette kezébe a karmesteri pálcát – vélhetően újabb kísérleti elemet láthattunk a Veszprémnél.

A folytatásban is tovább keverte a kártyákat a mieink mestere. Az összeálló védekezés pedig megalapozta a bakonyiak gördülékeny játékát, rendre két-három passz végén került akcióba a piros mezes együttes (22. perc 12-7). Gajic helyére az utánpótláscsapat szélsője, Dörnyei érkezett. A szintén újonc Mahé kulcspasszok kiosztásával, akció- és hetesgóllal vetette észre magát, de Strlek is hamar bemutatkozott: lerohanásból, szélről beugorva és az üres kapura is hibátlanul célzott (30. perc: 16-9).

Manaszkov a szélre, Jamali balátlövőbe érkezett fordulás után. Utóbbi bombázott irgalmatlan erővel Andó hálójába. Újabb taktikai felállás következett: a Gajic, Nagy, Blagotinsek, Mackovsek, Jamali, Manaszkov összeállítású hatos már csere nélkül darálta az elfogyni látszó Füredet.

A fiatal kapus, Djurdjevic is beszállhatott az utolsó negyedórára, amelyben ismét több technikai hibát láthattunk. A hajrára a vendégek is fiataljaikat küldték harcba, a közel háromezer fős közönség pedig vastapssal jelezte, kedvére való, amit a veszprémi fiúk a pályán művelnek.

Dörnyei kapta a leghangosabb elismerést, az 1999-es születésű szélső az 57. percben hetesből, majd lerohanásból is mattolni tudta Andót.

A zártabb, hatos falas védekezési rendszert, s a csere nélküli játékot is jó eséllyel viszontlátjuk az előttünk álló idényben. Nagy Lászlóra pedig új szerepkörben, kettes védőként (is) számít Ljubomir Vranjes, aki a találkozót követően válaszolt kérdéseinkre. A szakvezető elégedett volt a játékosok által eddig elvégzett munkával. – Még nehezek a lábak, épp ezért különösen örülök, hogy jól működött a lerohanásunk és a visszarendeződésünk is. Támadásban még csak egy variációt gyakoroltunk és idő kell míg az időzítések kialakulnak az új és a régi játékosok között, de védőmunka bizonyos elemeivel már most is elégedett voltam. A Tatabánya ellen újabb elemeket is előveszünk. Bár csak egy felkészülési meccs volt, a fiúk nagy szívvel akartak bizonyítani, s ez tetszik – tette hozzá.

Férfi kézilabda felkészülési mérkőzés:
Telekom Veszprém–Balatonfüredi KSE 35-18 (16-9)
Veszprém Aréna, 2800 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
Veszprém: Mikler – Gajic 2 (1), Tonnesen 1, Blagotinsek 5, Mackovsek 2, Terzic, Strlek 4. Csere: Djurdjevic (kapus), Lékai, Nilsson 6, Nagy L. 1, Ligetvári 1, Accambray 1, Mahé 4 (1), Dörnyei 2 (1), Jamali 4, Manaszkov 2. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Balatonfüred: Fazekas – Hornyák 4 (3), Karvatski 2, Semenov, Topic 1, Ferreira, Bóka 1. Csere: Bősz, Andó (kapusok), Ág, Németh, Varga, Kemény 2, Kancel, Máthé 6 (1), Déber, Zdolik 1, Szöllősi 1. Vezetőedző: Csoknyai István.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
forrás: Vehirsport.hu
 Vissza