Egy este Jamaica: Ziggy Marley elhozta nekünk
2018. július 12.
A VeszprémFeszt nyitóestjének fellépője Ziggy Marley volt, aki - zenekarával „felrobbantva” a színpadot - megadta a kezdő hangulatot a hétre. A bizonytalan időjárás miatt a koncert végül a Veszprém Arénában zajlott.
A kilenckor kezdődő műsor előtt az Aréna előcsarnokában – addig se unatkozzanak az emberek – az angol-horvát meccset vetítették. Aztán később, a koncerten tomboló közönség üdvrivalgását hallva és látva talán mondani sem kell, senki nem bánta meg, hogy lemaradt a második félidőről.

A koncertre érkezők között voltak raszta hajúak, Bob Marley-pólót viselők, de a legnagyobb rajongó egy hatvan körüli hölgy lehetett, aki a felsoroltak mellett tetőtől talpig zöld-sárga-fekete volt.

De vajon kik képezik ma a reggae zene közönségét, kik jönnek el egy Ziggy Marley koncertre? Azok, akik apukáján, Bob Marley-n nőttek fel? Vagy egy újabb generáció, akik már Ziggy nevét hallották többet? A közönség eltérő korosztályát látva bebizonyosodott, hogy talán minden ember életében eljön egyszer egy reggae-korszak, amely mindegy kinek a nevéhez fűződik. Ami biztos, hogy Ziggy Marley nem valakinek a fiaként áll a színpadon, hanem mint Ziggy Marley, többszörös Grammy-díjas előadóművész.

A reggae-énekes most koncertezett először Magyarországon, és két dal között elmondta, nagyon tetszik neki az ország. Bár a fellépéseit követve nem biztos, hogy sokat látott belőle, hiszen szinte minden nap másik országban ad koncertet. A világbékét hirdető művész nemcsak énekelt, de az instrumentális részeknél táncra perdült vokalista énekesnőivel. A repertoár színes spektrumában igen meglepő módon megjelent – egy részlet erejéig – a The Beatles örökérvényű slágere, az All You Need Is Love.

Akik eljöttek a koncertre, nem mindennapi élmény részesei lehettek, és bizonyára nem felejtik el ezt az estét.
 Vissza