Negyedszer rendeztek állásbörzét az Arénában
2018. március 13.
Az eseménynek ismét a Veszprém Aréna adott otthont, kedden 1300 négyzetméteren, több mint 50 kiállító, a régió legnagyobb munkaadói várták a munkavállalókat.
Negyedszer rendeztek állásbörzét az Arénában
A megye kis-és középvállalkozásai, valamint multinacionális cégei települtek ki idén, többek között a Continental, a Balluff, az Audi, a Bakony Kerámia, a PL Beauty Cosmetics, de jelen voltak a rendészet, a büntetés-végrehajtás intézményei, valamint a tanácsadó és a foglalkoztatásban érdekelt szervezetek szintén kitelepültek. Az oktatás is szerepet kapott, a munkáltatók mellett oktatási és képző intézmények is várták az érdeklődőket.

Kázmér Judit, a Mediaworks Hungary Zrt. marketingigazgatója köszöntőjében elmondta: a KSH adatai szerint 2017 harmadik negyedévében javultak Veszprém megye munkaerőpiaci mutatói. Mégpedig olyan mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliek száma pedig olyan jelentősen csökkent az egy évvel korábbihoz képest, hogy a munkanélküliségi ráta az ország egyik legjobbja lett, fej-fej mellett haladva Vas megyével. Ez az információ kiváló érv lehet a rendezvény mellett, hiszen a jó megyei eredményekben bizonyosan szerepet játszhat a már háromszor megrendezett börze.

Takács Szabolcs kormánymegbízott elmondta, a börzével immár hagyományteremtő célt sikerült elérniük. Hangsúlyozta, 2010-ben még 10 százalék fölött volt az országos munkanélküliségi ráta, ez ma már 4 százalék alatt van, Veszprém megyében pedig 1,6 százalék körül mozog. Elmondta, ez a gazdaság erősödésének és stabil hátterének köszönhető. A Veszprém Megyei Kormányhivatal is szervez 2011 óta állásbörzét, a mai napon mai munkaügyi kérdésekben nyújtanak segítséget, álláskeresési tanácsot adnak, és segítenek egy sikeres önéletrajz elkészítésében is.

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, 2014 óta sok minden változott, ezek a változások döntően pozitív változásokat jelentenek. Kiemelte, Veszprémben van egy erős gazdasági hátország, amely sok ember munkájának köszönhető. Szerencsére a Veszprémben lévő gazdasági társaságok évről évre tudnak fejlődni, fejleszteni. A legfőbb cél az, hogy ezt a pozíciót hosszú távon is meg tudják őrizni.
forrás: Vehir.hu
 Vissza