Megizzadtak a második helyért
2018. március 3.
Nem adta olcsón a bőrét a Celje, ám a hajrá a Telekom Veszprémé volt, amely győzelmének köszönhetően megszerezte a második helyet a csoportban.
Megizzadtak a második helyért
Az utolsó fordulóhoz érkezett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportköre. A Telekom Veszprém annak tudatában fogadta az ősszel idegenben nyolc góllal legyőzött Celjét, hogy újabb sikere esetén biztosan a második helyen végez a „B” jelű nyolcasban.

Ljubomir Vranjes egy helyen változtatott a Breszt, illetve a Flensburg elleni tizenhatos meccskeret összeállításán: a jobbszélső Gasper Marguc ki-, a balátlövő Jamali Iman pedig bekerült. A sérült William Accambray és Győri Mátyás mellett tehát Schuch Timuzsin és Ancsin Gábor ezúttal sem kapott lehetőséget.

A sorozattól már biztosan búcsúzó szlovén bajnok bemutatásakor hatalmas tapsot kapott Ivan Sliskovic, aki hosszú betegsége után a királynék városából tért vissza korábbi klubjába. A mieink közül a 37. születésnapját ünneplő csapatkapitány, Nagy László részesült a legnagyobb ovációban.

Egy meglehetősen hosszú támadás végén Mackovsek jegyezte a meccs első gólját, melyre villámgyorsan válaszolt Manaszkov. Malus révén kétszer is vezetni tudott a bátran kezdő rivális, előbb Manaszkov, majd Gajic egalizált (4. perc: 3-3). Ilic lövését hárította Lesjak, Mackovsek góljával megint a sárga-kékek léptek el. Gyorsan jött a válasz: Manaszkov másodszor volt eredményes, s Ilic is betalált, először vezetett a magyar bajnok (7. perc: 5-4).

Egyértelművé vált, hogy a Celje nem adja olcsón a bőrét. Blagotinsek kiskiállítását ki tudták használni a vendégek. A játékrész harmadához érve ­– Sulic jóvoltából – még nálunk volt az előny, Mlakar átlövésével, valamint Gal Marguc hetesével aztán fordított a szlovén alakulat (11. perc: 6-7).

Az exceljei Blagotinsek rövid idő alatt kétszer is betalált, majd Mikler hárítása után Gajic és Lékai is megvillant (18. perc: 10-7). A Vranjes-csapat védekezése továbbra sem szuperált tökéletesen, Anic és Kodrin máris egyre faragta a különbséget. Többször is Miklernek, no meg a szerencsének köszönhette a házigazda, hogy nem egalizált Branko Tamse legénysége. Gajic törte meg a hosszú gólcsendet, amelyre Suholeznik válaszolt (25. perc: 11-10).

A hajrára Nenadic és Nilsson, majd Jamali és Tönnesen érkezett, de így sem működött kellően olajozottan a bakonyi gépezet. Kettővel a szünet előtt Malus egalizált, ám végül a Telekom mehetett előnnyel a pihenőre, Lékai ugyanis kétszer is mattolta Lesjakot (13-11).

Bő három perc kellett a második felvonás elején az egyenlítéshez a Malus-vezette Celjének (34. perc: 14-14). A csereként beállt Terzicet hamar kiszórták az osztrák sípmesterek, a szlovének továbbra sem akartak leszakadni. A gyors adok-kapok után ismét a Vranjes-csapat újult meg, amely zsinórban háromszor is betalált (39. perc: 19-16).

Egy pillanatra sem adta fel az ellenfél. Mackovsek duplázott, sőt, az egál is ott volt a kezében, Mikler azonban bravúrral védett. Nem rontott viszont Tönnesen a túloldalon, Nagy pedig meg is duplázhatta volna a fórt, ám Lesjak könnyedén kifogott rajta. Jött Kodrin és Razgor, a meccs háromnegyedénél minden kezdődhetett elölről (20-20). Az O-szektor azonnal ébresztőt fújt. Ráadásul Gajic megsérült, így kényszerből Tönnesen játszott jobbszélsőt a hajrában.

Vranjes időkérése után Nagy, majd Ugalde is feliratkozott a gólszerzők közé. Így tett a vendégeknél Groselj is, majd Sulic alakította 23-21-re az állást. Fogyni látszott a szufla a celjeieknél, Lékai és Blagotinsek is túljutott a védelmük, kilenccel a vége előtt először nőtt négyre a különbség.

Branko Tamse azonnal időt kért, Sulic még egy gólt közé tehetett volna, de Lesjak kifogott rajta ziccerben. Malus kapta együttese első kisbüntetését miután orrba vágta Lékait, Tönnesen pedig kihasználta az emberfórt (55. perc: 26-21). A végére elfogytak a celjeiek, Lékai újabb két bombát eresztett el. A találkozót Gal Marguc hetese és Ugalde találata zárta (29-22).

A legjobb tizenhat között a dán Skjern és az ukrán Zaporizzsja párharcának győztesével találkozik a magyar bajnok – az első összecsapást két góllal nyerték hazai pályán az ukránok –. A nyolcaddöntő második felvonását hazai pályán vívhatja a Telekom.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 14. (utolsó) forduló:
Telekom Veszprém–RK Celje Pivovarna Lasko 29-22 (13-11)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok).
Veszprém: MIKLER – LÉKAI 6, SULIC 2, Nagy L. 1, Blagotinsek 4, Ilic 3, Manaszkov 3. Csere: GAJIC 5, Nenadic, Nilsson, Jamali, Tönnesen 3, Ugalde 2, Terzic. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Celje: LESJAK – Gal Marguc 2 (2), Mlakar 3, Anic 1, MALUS 6, MACKOVSEK 5, Kodrin 2. Csere: Suholeznik 1, Groselj 1, Razgor 1, D. Dujsebajev, Jurecic. Vezetőedző: Branko Tamse.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc.
Hétméteresek: -/-, ill. 2/2.

Így látták a főszereplők
Ljubomir Vranjes: – Évek óta nagyon kedvelem a Celje játékát Branko Tamse irányításával. Fantasztikus meccset láthattak ma a kézilabda szerelmesei. Kiválóan játszik a Celje ebben a szezonban, többször is megmutatta, hogy képes a bravúrra. A tapasztalatunknak köszönhetjük, hogy hozni tudtuk a hajrát. Nagyon örülök a saját teljesítményünknek, hiszen sokat futottunk, jól védekeztünk. Huszonkét gólon tartottuk a Celjét, amire talán még senki sem volt képes a szezonban. Remélem, hogy a következő szezonban ismét látjuk egymást.

Kent Robin Tönnesen: – Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, hiszen a Celje remek csapat. Kiválóan felkészültünk, jól dolgoztunk egész héten. Remekül működött a védekezésünk, s a szélen is hatékonyak voltunk. Kemény meccsen vagyunk túl, amit a hajrában sikerült a magunk javára fordítani.

Branko Tamse: – Az utolsó öt-tíz percet leszámítva elégedett vagyok a játékunkkal. A végeredmény azonban szomorúvá tesz, mert bár a Veszprém jobban játszott nálunk, kevesebb gólt is kaphattunk volna. Ljubomir Vranjes kerete bővebb, a játékosai frissebbek voltak a végjátékban. Fiatal csapatunk jól játszott a jobb erőt képviselő Veszprémmel szemben, amelynek a legjobbakat kívánom a folytatásban.

Jaka Malus: – Jól játszottunk, mindent megtettünk, amit csak tudtunk. Az utolsó öt percben azonban megtorpant a támadójátékunk, s a visszarendeződéssel is problémánk volt. A Veszprém minden hibánkat megbüntette, s megérdemelten nyert.
forrás: Vehirsport.hu
 Vissza