Kincsek anyukáknak és csemetéiknek
2018. február 28.
Összesen 200 stand, 160 anyuka és 40 kiállító portékája között válogathatnak az érdeklődők március 11-én a Veszprém Arénában a Csemete Bababörze és Családi Nap alkalmával, de a közösségi rendezvény színes programkavalkádot is ígér.
Kincsek anyukáknak és csemetéiknek
– Az 5. alkalommal megrendezendő és sok anyuka által régen várt esemény méltón csatlakozik fel a kormány által meghirdetett programhoz is, amely 2018-at a családok évének nyilvánította. Bár Veszprémben hivatalosan tavaly tartottuk a családok évét, a figyelem természetesen nem redukálódik le egy esztendőre. Veszprém hagyományosan családbarát település és családbarát önkormányzat (2015-ben meg is kapta utóbbi díjat), melyet a kismama bérlet, az újszülötteknek járó ajándékcsomag és a bölcsődék, óvodák fejlesztése is jelez – mondta el Ovádi Péter önkormányzati frakcióvezető, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, egyben a rendezvény fővédnöke.

Mint két gyermek édesapja, maga is érzékeli, mennyire hasznos tud lenni egy-egy ilyen bababörze a szülőknek és gyerkőceiknek, ahol mindenki rálelhet valamilyen kincsre. A rendezvény ugyanakkor nem véletlenül viseli nevében a Családi Nap jelzőt, hiszen a vásáron túl közösségi térként is funkcionál.

Gáspárné Bogdán Edit főszervező a szerdai beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, a börzét eredendően közel 40 anyukával indították el öt évvel ezelőtt a Csermák Antal Zeneiskolában, azt a helyet viszont nagyon hamar kinőtték. Így jutottak el az Arénába, ahol az első pár év 110 árust számláló kínálata mára 200 standra emelkedett: a március 11-ei eseményen összesen ennyi, 160 anyuka és 40 kiállító portékája között válogathatnak az érdeklődők.

A vásár gerincét, így a 160 édesanya kínálatát elsősorban a használt, de jó állapotú babaruhák adják, emellett viszont számos kiárusító is megjelenik, akik az anyukák számára rengeteg hasznos terméket, szolgáltatást kínálnak főleg. Ezen túl lesz kóstoló, napközi, ingyenes játszóház, legóépítő sarok, egészségsarok, ahol különböző italok, krémek, immunerősítők, kismamavédő vitaminok közül lehet szemezgetni, valamint egy fogászati szűrőbusz is várja majd az érdeklődőket az Aréna előtt.

A bababörze március 11-én, vasárnap 9 órakor nyit, és ekkor el is kezdődnek majd a családi napot jelentő interaktív kísérő programok, amelyek között táncbemutatók, tombolasorsolás, bábszínház és ingyenes húsvéti fényképezés is helyet kapott. Az első 200 vásárlót emellett egy-egy meglepetéssel is megajándékozzák.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

A cikk forrása: vehir.hu - Bertalan Melinda, fotó: Domján Attila
forrás: www.vehir.hu
 Vissza