Megmérettetnek a Telekom fiataljai
2018. január 18.
Rangos utánpótlástornát szervez a Telekom Veszprém kézilabdacsapata január 18. és 20. között. A jövő titánjai a régió legkiválóbb kézilabdaműhelyei ellen mutathatják meg tudásukat.
Megmérettetnek a Telekom fiataljai
Huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg a Balaton Kupát, amelyen hazánk, s a környező országok legjobb kézilabdaműhelyei csapnak össze. A háromnapos rendezvénynek idén a királynék városa ad otthont. A meghívásos tornán két korcsoportban nyolc-nyolc együttes mérheti össze erejét.

A házigazda Telekom Veszprém együttese mellett hazánkból az ősi rivális Mol-Pick Szeged fiataljai és a Balatonfüredi KSE tehetségei vesznek részt a viadalon. Külföldről pedig horvát, osztrák, bosnyák, macedón, szlovén és szerb együttesek érkeztek.

A mieink mindkét korcsoportban indítanak csapatot, a 2000/01-es korosztály a Veszprém Arénában játszhatja mérkőzéseit, míg a 2002/03-as születésű fiatalok a Noszlopy iskola Tüzér utcai parkettjén „lépnek színpadra”. A belépés mindkét helyszínen díjmentes.

A feleket mindkét korcsoportban két négyfős csoportba sorsolták. A csoportmérkőzések után az első helyezettek a második helyezettekkel játszanak keresztbe a döntőbe jutásért. A fiatalabbak 2x20, az idősebbek 2x25 perces találkozókat vívnak.

A Telekom Veszprém utánpótlásának vezetője, Gulyás Péter elmondta, egy ilyen rangos torna kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy lemérhessék hol tart a jövő veszprémi játékosainak egyéni képzése, s természetesen a csapatmunkáról is tisztább képet kapnak. – A hátunk mögött van két hasonló rangú nemzetközi torna, most hazai pályán mutathatják meg a fiúk, hogy hol tartunk. Azt szeretném látni tőlük a következő három napban, hogy élvezik a kézilabdát és meccsről meccsre jobb játékot nyújtanak ­– húzta alá Gulyás Péter, aki reményét fejezte ki, hogy minél többen kilátogatnak a mieink mérkőzéseire.
forrás: Vehirsport.hu
 Vissza