Újoncot avatott a Telekom
2017. december 20.
Idei utolsó találkozóját is könnyedén nyerte a bakonyi kézilabdacsapat. Marguc tizenkétszer villant, de a két fiatal, Ubornyák és Borzas is gólt tett a karácsonyfa alá.
Újoncot avatott a Telekom
A naptári év utolsó megmérettetése várt szerda este a Telekom Veszprém kézilabdacsapatára. Ljubomir Vranjes huszonötödik tétmérkőzésén az Orosháza érkezett vendégjátékra a Veszprém Arénába.

A nemrégiben Achilles-ín-sérülést szenvedő William Accambray után újabb hazai játékos dőlt ki a sorból: Győri Mátyás súlyos térdsérülése miatt feltehetően már nem léphet pályára a zajló idényben. Kollegái „Várunk vissza, Matyi!” felirattal üzentek a magyar válogatott irányítójának. Momir Ilic, Nagy László, Dragan Gajic és Renato Sulic is pihenőt kapott a svéd mestertől, aki két fiatal tehetségnek: Uros Borzasnak és Ubornyák Dávidnak szorított helyet a meccskeretben.

Alkalmi összeállításban kezdte a találkozót a hazai csapat, melynek első góljait a támadásban és védekezésben is egyaránt szerepet kapó Ligetvári és Schuch szerezték. A veszprémi nevelésű Strannig szólt hozzá először a meccshez orosházi oldalról, Ligetvári pedig már a második gólját szerezte az ötödik percben (3-1).

Gyene hetesét hárította Alilovic, majd Németh talált be. Marguc a túloldalon már bevágta a megítélt büntetőt, amire Ferenczinek volt válasza. Ligetvári és Schuch újabb két gyors találattal növelte a távot (11. perc: 6-3). Alilovic fogta a labdákat, a társak pedig négy-egyes szériával rukkoltak elő: Lékai, Ligetvári, Ancsin és Marguc tette a dolgát (16. perc: 10-4).

A folytatásban felváltva potyogtak a gólok (13-7), de amint összeállít a mieink védelme, máris nyílt az olló a két fél között. Lékai lőhetett zavartalanul gyors lefolyású játék végén, majd Marguc mutatta meg végsebességét egymás után kétszer is, Ugalde pedig az üres kapuba bombázta a játékszert (26. perc: 17-9). A hajrában megfizetett pontatlanságaiért a Telekom: Radojecic, Gyene és Ferenczi vezetésével, hatgólosra csökkentették hátrányukat a vendégek (18-12).

Milas akcióból, majd hétméteresből is betalált, háromra zárkózhatott volna a rivális, Alilovic azonban bravúrral védeni tudta Pásztor próbálkozását. Hat percet kellett várni az első Telekom találatra, Jamali lőtt közbe okosan, majd ismét Milas ügyeskedett (37. perc: 19-15).

Nilsson tette a dolgát, a túloldalon azonban továbbra is tarthatatlannak bizonyult Milas, aki könnyedén verte meg Jamalit, aki még egy kétperces kiállítást is bezsebelt az esetnél (38. perc: 20-16).

Kétszer is emberelőnybe kerültek a mieink folytatásban, több sem kellett az előny növeléséhez, a négy-nullás szériát Marguc, Lékai, Ugalde és Nilsson szállították (42. perc: 24-16). Időt is kért a vendégek mestere, a korábbi veszprémi kedvenc, Buday Dániel. Hiába az edzői intelmek, az Orosháza lendülete veszni látszott: Marguc és Nilsson is könnyedén növelte az előnyt (26-16).

Markoski törte meg csapata tízperces gólcsendjét (47. perc: 27-17), ekkor Vranjes hívta magához övéit. A svéd mester Ubornyákot küldte irányítóba, aki rögtön góllal köszönte meg a bizalmat. Ugaldét szórták ki a bírók: Milas és Németh talált be emberfórban, de Lékai és Manaszkov is így tett (53. perc: 30-19).

Újoncot avatott a Telekom, Uros Borzas kapott lehetőséget balátlövő pozícióban, aki büntetőből rögtön fel is iratkozhatott a gólszerzők közé. Villámgólokkal folytatta a Telekom, Marguc háromszor, Ugalde egyszer volt eredményes (59. perc: 37-19). Nem úszta meg a végén a kiütést az Orosháza, a vége 37-20-as hazai siker lett.

Férfi kézilabda NB I, 15. forduló:
Telekom Veszprém–Orosházi FKSE 37-20 (18-12)
Veszprém Aréna, 2200 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
Veszprém: Alilovic – Marguc 12 (3), Ancsin 2, Schuch 2, Ligetvári 4, Ugalde 4 (1). Csere: Terzic, Nilsson 3, Lékai 4, Blagotinsek, Jamali 2, Tönnesen, Ubornyák 2, Borzas 1 (1), Manaszkov 1. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Orosháza: Herjeczki – Gyene 1, Ferenczi 2, Markoski 2, Srsen, Strannig 2, Németh 2. Csere: Szabó L. (kapus), Pásztor, Radojevic 2, Milas 9 (3), Bella, Mihály, Antal. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 5/3.

Így látták a főszereplők
Ljubomir Vranjes: – Kezdettől fogva jól működött a védekezésünk, de az első félidőben túl sokat hibáztunk támadásban. Ezért aztán kisebb változásokat kellett végrehajtanom. A második félidőben kapott gólok számával elégedett vagyok. Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget tudtam adni a fiataloknak, akik augusztus óta kőkeményen dolgoznak. Természetesen fel kell még pakolni rájuk pár kilót, de látszik, hogy megvan a tudásuk ehhez a játékhoz. Nem ez lesz az első alkalom, hogy ott hagyom a csapatom a téli szünet során, de biztos vagyok benne, hogy az az edzői csapat, amellyel dolgozom, remek munkát fog végezni a megbeszélt terv alapján.

Mirko Alilovic: – A mai meccsen is százszázalékosan szerettünk volna koncentrálni. Az egyik kitűzött célunk az volt, hogy minél kevesebb gólt kapjunk. A védekezésünk végig rendben volt, ennek köszönhetően pedig sok könnyű gólt szereztünk. A második félidőben sikerült megtörnünk az ellenfelet. Mindenkinek boldog új évet kívánok, s bízom benne, hogy 2018-ban az összes sorozatban győzni tudunk.

Buday Dániel: – Tipikus karácsony előtti meccset játszott a két fél. Úgy érzem, hogy jó tempót diktált minkét fél. Negyvenöt percig voltak jó megoldásaink, utána pedig a papírformának megfelelően tovább nyílt az olló.

Strannig János: – Mindig jó érzés a Veszprém ellen pályára lépni. Felszabadultan játszhattunk, aminek következtében nagyobb rizikót vállaltunk a meccs során. Negyvenöt percig elégedettek lehettünk a teljesítményünkkel, utána valami felborult, s sorra kaptuk az indításgólokat.
forrás: Vehirsport.hu
 Vissza