Megnyitott a helyi termelők seregszemléje
2017. november 11.
Negyedik alkalommal rendezik meg a Bakony Expót a Veszprém Arénában a hétvégén.
Megnyitott a helyi termelők seregszemléje
A térség termelőinek seregszemléjére minden eddiginél több kiállító jelentkezett, számuk a százötvenet is meghaladja. Az expo azonban nemcsak találkozási lehetőséget biztosít a helyi termékek fogyasztói és előállítói számára, hanem kulturális programjaival a résztvevők szórakozását is biztosítja - hívta fel a figyelmet Ovádi Péter önkormányzati képviselő a háromnapos rendezvény pénteki megnyitóján.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tisztújításáról számolt be, amelyen minden eddiginél nagyobb létszámban képviseltették magukat a kamarai tagok, és ahol ismét bizalmat szavaztak a kamara eddigi vezetésének. Jakab elmondta azt is, hogy az Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság pályázattal támogatja a helyi termelői piacok népszerűsítését.

A Bakony Expo színvonalát méltatta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is, aki szerint rangot jelent részt venni a rendezvényen. Rámutatott, hogy mint minden évben, ezúttal is kiemelt szerepet kap egy a térségre jellemző élelmiszer, ezúttal a burgonya.

A megnyitón díjakat is átvehettek a legjobbnak ítélt kiállítók. Élelmiszer kategóriában Nardai Anita (Falatnyi Pékség), ital kategóriában Polgár Károly (Polgár Kertészet), kézműves kategóriában Csizmadia Anita (Anika szappan), innováció kategóriában pedig Nagy Anett (Nanett) kapott elismerést, a közönségdíjat a Verga Zrt-nek szavazták meg.

A Bakony Expo szombaton is vasárnap is látogatható a Veszprém Arénában, a hétvége részletes programjait itt találja.
forrás: vehir.hu
 Vissza