Gond nélkül hozta a kötelezőt a Telekom
2017. november 4.
Továbbra is veretlen a Bajnokok Ligájában a veszprémi kézilabdacsapat, amely sima győzelmet aratott a dán Aalborg felett a B csoport szombati meccsén.
Gond nélkül hozta a kötelezőt a Telekom
A sereghajtó, eddig mindössze két pontot szerző dán Aalborg ellen folytatta BL-szereplését az éllovas Telekom Veszprém. A sérüléssel bajlódó Nagy László és Renato Sulic mellett Győri Mátyásnak és Ligetvári Patriknak ezúttal sem jutott hely a tizenhatos meccskeretben.

Természetesen telt ház fogadta a magyar és a dán bajnokot, noha a hangulat némileg elmaradt a Flensburg vagy Kiel elleni meccseken látottaktól. Blagotinsek rögtön az első veszprémi támadást gólra váltotta, amire gyorsan válaszolt Larsen. Ilic bombája után a kapusok villantak: Mikler és Aggefors is védeni tudott. Marguc hetesét aztán már nem tudta megfogni a svéd hálóőr (5. perc: 3-1).

Smarason góljával tapadtak a vendégek, akik egy kétperces kiskiállítását is begyűjtöttek, de a Telekom emberelőnyben sem tudott ellépni. Lékai találatára Antonsen, Manaszkovéra pedig Holst felelt (10. perc: 5-4).

Újabb Mikler-védésekkel, s az azokat követő gyors lerohanásokkal kezdte leszakítani ellenfelét a Veszprém. Marguc és Tönnesen góljaival először nőtt négyre a különbség (8-4). Mindkét fél sok hibával kézilabdázott, a bakonyiak különösebb erőfeszítés nélkül is könnyedén őrizték előnyüket (20. perc: 11-7).

Tönnesen gólt lőtt, majd az ellentámadásánál kétperces büntetést kapott. A helyére érkező Ancsin rögtön az első kísérletéből eredményes volt. Pedersen váltotta társát a dán kapuban, de ő sem tudott segíteni alakulatán. Hald után Nilsson és Lékai is megzörgette a hálót, 14-8-nál időt kért Aron Kristjansson.

Lékai már négy akciógólnál járt, csapata uralta a találkozót. Nilsson jó lövése után 16-9-nél Vranjes is időt kért, de vélhetően nem ezért, mert túlzottan elégedetlen lett volna a látottakkal. Hald löketét követően Marguc lőhetett hetest, Pedersen azonban megakadályozta ezt, sőt, a kipattanót is hárította. Mikler sem akart lemaradni „kollégája” mögött, a játékrész végén megfogta Juul ejtését.

Mikler-bravúrral és Blagotinsek-góllal indult a második felvonás. Tönnesen véleményes kiállítását kihasználva faragott hátrányából az Aalborg: Hald és Holst is mattolta Miklert, aki a harmadik dán lehetőségnél már résen volt. Lékai csodaszép passzát Blagotinsek váltotta gólra, visszaállt a félidei hatgólos differencia (35. perc: 18-12).

Újabb mintaszerű hazai támadás végén Gajic juttatta a hálóba játékszert. Pillanatok alatt paprikássá vált a hangulat, a montenegrói sípmesterek ugyanis harmadjára is kiküldték Tönnesent, aki így már nem térhetett vissza. Juul az emellé megítélt hetest is bevágta, szerencsére Ilic ezúttal már pontosan célzott az ellentámadásnál. Az ellenfél mindent bevetett, többször is hét a hat ellen támadott. Holst akcióból, Juul hetesből volt eredménye, a meccs kétharmadánál ötre csökkentették a differenciát a dánok (20-15).

Gajic a második helyzetét is biztos kézzel értékesítette, az azonban aggodalomra adott okot, hogy Lékai lent maradt egy ütközést követően. Barthold és Hald révén feljöttek mínusz négyre a piros-fehérek (21-17), Vranjes magához is hívta az övéit. Ancsin fontos pillanatban tüzelt eredményesen, a túloldalon pedig a horvát Jotic iratkozott fel a gólszerzők közé.

Úgy tűnt, hogy elfogyott a szufla és a lelkesedés az északiaknál, Ilic és Nilsson után a visszatérő Lékai talált be kettős emberelőnyben (49. perc: 25-18). Ismét időt kért Aron Kristjansson, de talán már ő is tudta, hogy innen nincs visszaút együttese számára. Ugalde üres kapus góljával plusz nyolccal kezdte az utolsó tíz percet a magyar rekordbajnok.

A végjátékban már egyik gárda sem összpontosított megfelelően a védekezésre, gyors egymásutánban potyogtak a találatok. Ancsin harmadik bombájával az 55. minutumban is nyolc volt közte (28-20), a végén aztán kozmetikáztak az eredményen a dánok (30-24).

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 6. forduló:
Telekom Veszprém–Aalborg Handbold 30-24 (16-10)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Vesovic, Mitrovic (montenegróiak).
Veszprém: MIKLER – Marguc 3 (1), Tönnesen 2, BLAGOTINSEK 3, LÉKAI 7, Ilic 3, Manaszkov 2. Csere: Schuch, Terzic, Nilsson 3, ANCSIN 3, Accambray, Gajic 3, Ugalde 1. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Aalborg: Aggefors – Wiesmach 2, Larsen 1, HALD 6, Antonsen 1, HOLST 4, Juul 2 (2). Csere: Pedersen (kapus), Smarason 2, Jotic 2, Atlason, Saugstrup 2, Barthold 2, Meinby. Vezetőedző: Aron Kristjansson.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

Így látták a főszereplők

Ljubomir Vranjes: – Jó meccset játszottunk, jól védekeztünk hat a hat ellen. Örültem az Aalborg hét a hat elleni játékának, hiszen ebből mi is tanulhatunk. Örülök a két pontnak. Ma is előre léptünk, s továbbra is keményen dolgozunk, hiszen még jobbá akarunk válni.

Gasper Marguc: ­– Gyorsabb meccsre számítottam, de az Aalborg hét a hat elleni játéka lassabbá tette a találkozót. A csapatunk fejlődik, keményen dolgozunk tovább.

Aron Kristjansson: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A Veszprém kiválóan védekezett, igaz, ebben a csarnokban mindenkinek nehéz jó teljesítményt nyújtani. Az első félidőben sok technikai hibát véttettünk, akadozott a támadójátékunk. Ezzel együtt többször is azt éreztem, hogy a játékvezetők korán jeleztek passzívot a támadásainknál. Nem védtek rosszul a kapusaink, de a Veszprém ellen ennél több kell.

Magnus Saugstrup: – Kemény meccs, kemény ellenfél. Fizikálisan fölénk kerekedett az erősebb, jobb Veszprém.
forrás: vehirsport.hu
 Vissza