Negyedóra után kipukkadt a Komló
2017. október 31.
Remekül kezdett, majd teljesen leblokkolt, s végül tizenöt gólos vereségbe szaladt a Komló a Telekom Veszprém vendégeként a férfi kézilabda NB I keddi játéknapján.
Negyedóra után kipukkadt a Komló
Egyhetes válogatott szünet után folytatta szereplését a Telekom Veszprém együttese az élvonalbeli kézilabda-bajnokságban. Ljubomir Vranjes gárdája a zajló szezonban még nem talált legyőzőre, s döntetlenből is csak egyet számlálhatott tizenhárom mérkőzést követően. A mieink ellenfele, a Komló is remek szériát tudhatott maga mögött, hiszen zsinórban ötször nyert az NB I-ben.

Nagy László sérülés miatt maradt ki a Veszprém meccskeretéből, Gasper Marguc, Dejan Manaszkov és Mirsad Terzic pedig pihenőt kapott Vranjes mestertől.

Nem is indulhatott volna jobban a vendégek számára a találkozó: Markovic kétszer is betalált büntetőből, s Gebhardt is sikeresen próbálkozott a szélről a maroknyi, ám rendkívül lelkes komlói tábor legnagyobb örömére. Az 5. percben esett az első hazai gól, Nilssont találták meg a falban a társak. A túloldalon azonnal jött a válasz, Jerkovic ugrott túl a bakonyi falon. Markovic újabb találata után pedig már néggyel vezetett a „Bányász” (6. perc: 1-5).

Grünfelder kapott kétperces kiállítást, ezt kihasználva kezdte meg felzárkózását a Telekom, amelyből Gajic, Ancsin és Ugalde is betalált rövid időn belül (9. perc: 4-5). Nilsson hármat, Ancsin egyet pakolt a gólzsákba, vezérletükkel a mérkőzés folyamán először vezetett a címvédő (14. perc: 8-7). Két szélsője révén robogott tovább a Telekom, Ugalde és Gajic is emberelőnyben vette be Granic portáját (19. perc: 10-7).

Érezhetően veszített lendületéből a rivális, Gebhardt és Nilsson pengeváltása után időt is kért a vendégek trénere (23. perc: 11-8). Gajic szökött meg a labdával, majd Nilsson mehetett pihenni két percre. Ez sem törte meg a hazaiak lendületét, a beszálló Accambray lőtt közbe sikeresen, miközben már Győri kezében volt a karmesteri pálca (26. perc: 14-8). Accambray ismételt, majd Mikler hatástalanította Markovic időn túli hétméteresét. A magyar válogatott hálóőre a játékrész utolsó 17 (!) percében mindössze egy gólt kapott (15-8).

Gajic repült a sarokból és lőtt a hálóba, majd Obranonovic törte meg csapata tizenegy perces gólcsendjét. A mieink szlovén szélsője élen járt a labdalopásban, kétszer is sikeresen vágtázott, s hetesből is beköszönt Selymesnek, mialatt Ancsin is duplázni tudott (40. perc: 21-9). Ligetvári érkezett a védelem tengelyébe, s ha már a pályán találta magát, ő is feliratkozott a gólszerzők közé. Rövid időre magára talált a teljesen széteső Komló: Wéber duplázott, s Hofmann is becsapta Miklert (49. perc: 25-13).

Jamali és Sulic is lehetőséghez jutott a hajrában, amikor Ljubomir Vranjes látta el taktikai utasításokkal alkalmi összeállításban játszó alakulatát. Az időkérés után Sulic tüzelt a hálóba (50. perc: 26-14). Gajic és Ugalde percei következtek: a spanyolt kínai figura végén találta meg kollegája, majd mindketten bemutatták, hogyan is kell végigvinni egy lerohanást (57. perc: 29-15). Az utolsó percben Mikler újabb hetest fogott, Győri pedig átlövésből állította be a 32-17-es végeredményt.

Férfi kézilabda NB I, 8. forduló:
Telekom Veszprém–Sport36 Komló 32-17 (15-8)
Veszprém Aréna, 1800 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.
Veszprém: Mikler – Gajic 10 (1), Ancsin 4, Lékai, Nilsson 5, Ilic, Ugalde 5. Csere: Schuch, Győri 1, Accambray 2, Blagotinsek 2, Ligetvári 2, Sulic 1, Jamali. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Komló: Granic – Gebhardt 3, Obranovic 2, Balázs, Jerkovic 2, Grünfelder 1, Markovic 4 (2). Csere: Selymes (kapus), Katzirz, Kékesi, Sunjako, Laufer, Kovács, Wéber 2, Hoffmann 3. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/2.


Így látták a főszereplők

Ljubomir Vranjes: ­– Lassan kezdtünk, talán álmodoztak a játékosaim a meccs elején. Ezt követően egyre inkább belejöttünk a meccsbe, s mindenki tette a dolgát a pályán. Végig kontroll alatt tudtuk tartani a meccset. Az utolsó húsz perccel pedig rendkívül elégedett vagyok, s annak is örülök, hogy majdnem minden játékosomnak lehetőséget tudtam adni. Ez egy jó kezdése volt a hétnek, holnaptól az Aalborg elleni Bajnokok Ligája meccsre koncentrálunk.

Mikler Roland: – Az első tizenöt percet nem úgy kezdtük, ahogy azt szerettük volna. Egy hétig a válogatottal készültünk, hatvan perc fókuszált játékkal szerettünk volna visszarázódni a bajnokságba. Ez az első negyedórában nem sikerült, utána azonban jól játszottunk.

Kilvinger Bálint: – Nehéz meccsre számítottunk. A mérkőzés első szakaszában azonban sikerült megvalósítani, amit elterveztünk. A kihagyott tiszta helyzetek miatt van bennem egy kis hiányérzet.

Selymes Tibor: ­­– Ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtettek szurkolóink, amiért jár a köszönet. Remekül kezdtünk, ám negyedóra elteltével számos technikai hibát vétettünk, amit könyörtelenül megbüntetett a Veszprém. A harminckét kapott gól nem sok a Telekomtól, a tizenhét lőttel azonban nem lehetünk elégedettek.
forrás: vehir.hu
 Vissza