A jövő játékát gyakorolta a Telekom a Fradi ellen
2017. október 10.
A Telekom könnyed játékkal, kísérleti összetételben is tizenkilenc góllal verte fővárosi riválisát az NB I keddi játéknapján.
A jövő játékát gyakorolta a Telekom a Fradi ellen
Kedd délután az NB I-be öt év után visszatérő Ferencvárost látta vendégül a Telekom Veszprém együttese a Veszprém Arénában. A fővárosi ellenfél idei öt meccséből mindössze egyszer tudott nyerni. Ezzel szemben a hazaiak makulátlan mérleggel várták a találkozót: a Veszprém sem a hazai pontvadászatban, sem az európai kupaporondon nem talált még legyőzőre. Ljubomir Vranjes tizedik tétmeccsén tizedik győzelmére készülhetett a Telekom trénereként.

A svéd edző ezúttal a szeptember hónap játékosának megválasztott Lékai Máténak, Momir Ilicnek és Dragan Gajicnak adott pihenőt, a válogatottól elköszönő Nagy Lászlóra pedig sérülés miatt nem játszhatott. A Kiel ellen kimaradó négyes Ancsin, Accambray, Ligetvári és Győri viszont bekerült a meccskeretbe.

Marguc góljaival és Mikler védésekkel indult a találkozó. Tönnesen átlövésből, Ugalde lerohanás végén növelte az előnyt, s Blagotinsek is betalált a megilletődötten kezdő fővárosiaknak (8. perc: 5-0).

Rédai törte meg csapata gólcsendjét, aki emberelőnyben lőtte át a hazai védőfalat; a túloldalon Accambray másolta kollegáját (10. perc: 6-1). Pordán, Bujdosó és Mikita is betalált a folytatásban, a magasabb sebességi fokozatban játszó Veszprém rendezetlen védelem ellen szerezte góljait (15. perc: 10-4).

Kiegyenlítettebb periódus következett a találkozón, a támadásban bele-bele hibázó Veszprém pontatlanságai ellenére is tartani tudta hatgólos előnyét (21. perc: 13-7). Mikler a vendégek második hétméteresét is hatástalanította, elől Marguc gyors duplájával, majd Tönnesen és Blagotinsek góljaival operált a magyar bajnok (24. perc: 17-8).

Szűk ötperces gólcsend következett, Mikler parádézott a hazai porta előtt, támadásban pedig ziccerek sorozatát hagyta ki a Telekom. Az utolsó percben jártunk amikor Győri is feliratkozott a gólszerzők közé, tíz gólra hizlalva a félidei különbséget (18-8).

Alilovic váltotta Miklert a gólvonal előtt, mezőnybe pedig Manaszkov, Jamali, Ancsin és Schuch érkezett. Marczinkó szerezte a játékrész első találatát, a vendég kapuban pedig Nagy László testvére, Nagy Levente mutatkozott be védésekkel. Rédai góljára Győri, Pálos pörgetésére Manaszkov válaszolt (35. perc: 20-12).

Az összeszokatlanság jeleit mutatta a Telekom játéka, Marczinkó triplájával tartani tudta a tízgólos hátrányát az FTC. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy egymás után kétszer is emberhátrányba kerültek a bakonyiak, Ancsin és Schuch volt túl kemény, ezalatt Győri, Jamali, Nilsson, majd a hetesből Marguc növelte a hazai gólok számát (46. perc: 25-15).

Jamali, Ugalde, és Marguc szórta meg magát rövid időn belül, a túloldalon pedig továbbra is csak Marczinkó tudott eredményes lenni (50. perc: 28-16).

Az utolsó tíz percben faképnél hagyta riválisát a Veszprém, amely zsinórban hatot rámolt a fővárosiak hálójába (55. perc: 34-16). Mikita törte meg övéi hatperces gólcsendjét, Jamali vágott vissza azonnal. Benmiliod beállóból, Pordán lerohanás végén mattolta Alilovicot, Győri pedig középről tüzelt pontosan (57. perc: 36-19). Az utolsó három percet, három-egyre nyerte a címvédő: Manaszkov villámgólja után, Nilsson a hatosvonalról, néhány másodperccel a vége előtt pedig Jamali bombázott a zöld-fehérek hálójába (39-20).

Férfi kézilabda NB I, 6. forduló:
Telekom Veszprém–FTC 39-20 (18-8)
Veszprém Aréna 1800 néző. Vezette: Asztalos, Bárkányi.
Veszprém: Mikler – Marguc 8 (1), Tönnesen 3, Győri 5, Blagotinsek 3, Accambray 3, Ugalde 3. Csere: Alilovic (kapus), Ligetvári, Nilsson 5, Ancsin 2, Jamali 5, Manaszkov 2, Schuch. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Ferencváros: Zernovic – Bujdosó 1 (1), Marczinkó 5 (2), Benmiloud 2, Rédai 4 (1), Pordán 2, Pálos 2. Csere: Nagy L. (kapus) Mikita 2 (1), Kocsi 1, Oláh , Bali, Benis 1, Tass, Zernovich, Czabán. Vezetőedző: Adorján Gábor.
Kiállítások: 8, ill. 0 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/4.

Edzői értékelés

Ljubomir Vranjes: – Jó meccset játszottunk, a csapatom ötven percen keresztül fegyelmezett és koncentrált kézilabdát mutatott. Egy tízperces periódussal nem vagyok elégedett, de két nappal egy igen komoly hőfokú Bajnokok Ligája meccs után nem is egyszerű kézilabdázni. A mai meccsen néhány új játékelemet is gyakoroltunk. Nem szeretnék belemenni a részletekbe, de a jövő játékát gyakoroltuk. Nagy Lászlót is pótolnunk kell, ennek megfelelően léptünk ma pályára.

Gasper Marguc: – Kaptunk néhány feladatot a mestertől a mai találkozóra, amiket úgy érzem, jó százalékkal sikerült teljesítenünk. A második félidő elején volt egy gyengébb periódusunk, de időben felébredtünk a lassú kezdésből, s ott tudtuk folytatni a találkozót, ahol az első félidőben abbahagytuk.

Adorján Gábor: – Nincs egy súlycsoportban a két csapat. Átalakuláson megy keresztül a csapatom, sok sérülttel és betegséggel bajlódunk. A célunkat elértük, apró pozitívumokat tudtunk végrehajtani a világ egyik legjobb együttese ellen.

Marczinkó Máté: – Mindig különleges egy ilyen csapat ellen játszani. Az az érdekes, hogy a Veszprémnek is húsz gólt tudtunk lőni, míg az előző fordulóban csak huszonhármat dobtunk a Dabasnak. Ebből kell építkeznünk, s a mai küzdőszellemet kell átmentenünk azokra a meccseinkre, amiket meg kell nyernünk.
forrás: vehir.hu
 Vissza