Megállíthatatlanok – a Kielt is lehajrázta a Veszprém!
2017. október 8.
Remek második félidei teljesítményének köszönhetően újabb fantasztikus sikert aratott a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligájában.
Megállíthatatlanok – a Kielt is lehajrázta a Veszprém!
A Bajnokok Ligája „B” jelű nyolcasában a listavezető Telekom Veszprém az utolsó helyen álló THW Kielt fogadta, a találkozó mégis kiérdemelte a „hét meccse” jelzőt a sorozat szervezőitől. Nem csoda, hiszen a magyar és a német rekordbajnok párharca tekintélyes múltra tekint vissza, s a korábbi hagyományokhoz hasonlóan ezúttal is világsztárok hada nézett farkasszemet egymással. A Veszprémnek még a lelátóra is jutott klasszisa: William Accambray, Ancsin Gábor, Ligetvári Patrik és Győri Mátyás sem fért be a tizenhatos meccskeretbe.

A szurkolók is készültek a csoportrangadóra: természetesen telt ház és újabb látványos élőkép fogadta a feleket. A publikum két exveszprémi jobbátlövőt is köszönthetett az ellenfél soraiban, Christian Zeitz bevonulását jókora tapsvihar, Marko Vujinét pedig hatalmas füttykoncert kísérte. A mieink közül az elmúlt hetekben valóssággal szárnyaló Lékai Máté részesült a legnagyobb ovációban.

A meccs első találatát a németek harmadik jobbátlövője, Weinhold jegyezte, válaszként Ilic zörgette meg a hálót. Korántsem fogta meg az aréna miliője a Kielt, amely bátor és eredményes játékkal rajtolt. Weinhold háromszor is túljárt Alilovic eszén, miközben a túloldalon Wolff többször is kibabrált a mieinkkel (7. perc: 2-5). Lékai gólja után Nilsson csökkenthette volna egyre a különbséget, de Wolff ismét résen volt. Wiencek azonban nem rontott, ahogyan Ekberg sem, már a 10. percben, 3-7-nél időt kért Vranjes mester.

Lékai és Ilic révén kezdte meg a felzárkózást a Telekom, de Wolff továbbra is remekelt. Ebből pedig sorra vezethették a gyors ellentámadásokat a vendégek. Zarabec és Lukas Nilsson is feliratkozott a gólszerzők közé (14. perc: 5-9). Vranjes nem várt a kapuscserével: Mikler érkezett Alilovic helyére. Nagy és Bilyk pengeváltása után hatalmas rohamokat indított a házigazda. Ilic újabb bombáját Sulic duplája követte. Ilic hetesből egyenlíthetett volna, de a csereként beállt Landin hárított. Vujin mellédurrantott, míg Marguc pontosan célzott az ellentámadásnál (24. perc: 10-10).

Kevés gól, de óriási iram és hatalmas harc jellemezte a találkozót. Fordítani nem tudott a magyar bajnok, Bilyk és Vujin jóvoltából újra a THW ment el kettővel. Nagyon kellett Jamali átlövése, s Mikler ziccer-védése is. Mínusz kettő helyett ugyanis – Nagy találatával – egál lett (28. perc: 12-12). Sajnos a hajrában ismét a Gislason-csapat koncentrált jobban, amely Bilyk és Zarabec góljával, valamint Wolff újabb védésével megint lépéselőnybe került. Sőt, Wiencek is betalált a dudaszó pillanatában, 12-15-ös állásnál jött a pihenő.

Szokásához híven mindkét szélen cserélt Vranjes a szünetben, Gajic és Manaszkov mellett védekezésben Terzic is szerepet kapott. Veszprémi szempontból kiválóan indult a második felvonás: Mikler kétszer is bravúrral védett, s sorrendben Ilic, Lékai és Manaszkov is a hálóba lőtt (33. perc: 15-15). Terzic kapta meg a mérkőzés első ­– egyébként erősen vitatható – kiállítását. Weinhold hét a hat ellen volt eredményes, amire Lékai válaszolt ugyanilyen létszám mellett. Folytatódott az őrült rohanás, Ekberg után Gajic is hozzászólt a mérkőzéshez. Terzic és Blagotinsek beállásával érezhetően masszívabbá vált a Telekom hátsó alakzata, az újabb kivédekezett német támadás végén Manaszkov – először a találkozón – vezetéshez juttatta az övéit, majd meg is duplázta a fórt (39. perc: 19-17).

Gislason időt kért, s beküldte Landint. Egy pillanatra sem lanyhult a mérkőzés irama, s a kieliek hite sem fogyatkozott meg. A dán olimpiai bajnok jól kezdett a kapuban, Weinhold újabb két gólt jegyzett, majd Zarabec egyenlített emberelőnyben (44. perc: 20-20). De ha már megküzdött érte, nem adta át a vezetést ellenfelének az előző évad bronzérmese, ismét Gajic juttatta a gólvonal mögé a játékszert. Bő öt percig mindkét porta érintetlen maradt, Gajic hetesével aztán a házigazda fordulhatott kétgólos előnnyel az utolsó tíz percre (22-20).

A fehér mezesek legjobbja, Weinhold hetedszer is jól helyezett, de ugyanilyen biztos kézzel tüzelt Gajic is. Bakonyi időkérését követően – Ekberg és Weinhold jóvoltából – pillanatok alatt ledolgozták a különbséget a „zebrák” (56. perc: 23-23). Ilic és a hajára visszatérő Nagy is hatalmas gólt „ragasztott” a hálóba. Egy perccel a vége előtt ráadásul Mikler megfogta Ekberg hetesét. Az „i”-re a pontot Lékai tette fel, Wiencek gólja már csak szépségtapasz volt a németeknek (26-24). Negyedik meccsén negyedik győzelmét aratta a Vranjes-csapat. A hét meccsének legjobbjának Miklert választották.Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló:
Telekom Veszprém–THW Kiel 26-24 (12-15)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Zotyin, Volodkov.
Veszprém: Alilovic – Marguc 1, A. Nilsson, NAGY L. 3, Schuch, ILIC 6, Ugalde. Csere: MIKLER (kapus), LÉKAI 5, Sulic 2, Jamali 1, Tönnesen, Blagotinsek, GAJIC 4 (1), MANASZKOV 4, TERZIC. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Kiel: WOLFF – Ekberg 3, WEINHOLD 8, WIENCEK 3, Zarabec 3, L. Nilsson 2, Frend-Öfors. Csere: Landin (kapus), Dissinger 1, Bilyk 3, R. TOFT HANSEN, Rahmel, Vujin 1, Dahmke, Zeitz. Vezetőedző: Alfred Gislason.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 1/0.

További eredmények a csoportból:

PSG Handball–RK Celje PL 32-27 (18-14)
Aalborg–Meskov Breszt 20-23 (11-10)
PGE Vive Kielce–SG Flensburg-Handewitt 25-25 (10-10)

Így látták a főszereplők

Ljubomir Vranjes: – Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, újabb fontos pontokat gyűjtöttünk. Úgy vélem, hogy az első félidőben sem teljesítettünk rosszul, de a helyzetkihasználásunkkal problémák adódtak. A Kiel kapusai összesen tizenhét védést mutattak be, de látni kell, hogy ők a világ legjobbjai ezen a poszton. A szünetben változtatnunk kellett a védekezésünkön, hiszen Weinhold nagyszerűen teljesített végig. A mérkőzés kulcsa a második félidő első tíz perce volt, amikor rövid idő alatt szereztünk három gólt. A szurkolók végig támogattak minket, ellenfelünkre pedig nagy nyomást helyeztek. Büszke vagyok arra, ahogy a fiúk harcoltak. Nagy győzelem ez, hiszen a THW ellen sosem lehet biztosra menni.

Dejan Manaszkov: ­– Nagyon boldog vagyok az újabb győzelmünk miatt. Rendkívül kemény meccset vívtunk két különböző félidővel. Az elsőben sem játszottunk rosszul, de rengeteg lövést hibáztunk Wolffal szemben. Fordulás után hatékonyabban védekeztünk, s jobban összpontosítottunk a lövéseknél, ez vezetett a győzelemhez.Alfred Gislason: – Gratulálok a Veszprémnek és a mesterének a megérdemelt két ponthoz. Kiválóan játszottunk az első félidőben, Wolff nagyszerűen védett. A 30. és a 40. perc között alábbhagyott a teljesítményünk, s ebben a szakaszban meg is fordult a meccs. Ezt követően ismét magunkra találtunk, visszajöttünk. Megvolt az esélyünk a pontszerzésre, de a büntető kimaradt. Pont nélkül távozunk, de a pozitívumokra koncentrálunk, amelyekből volt bőven.

Steffen Weinhold: – Kiválóan kezdtük a találkozót, amiben nagy szerepe volt Wolffnak, aki remekelt az első játékrészben. A második félidő elején beragadtunk, öt perc alatt fordított a Veszprém. Fordulás után már nem volt elég erő a támadásainkhoz. Igaz, így is megvolt az esélyünk a pontszerzésre, de Mikler megakadályozta ezt a védéseivel.
forrás: vehir.hu
 Vissza