Tizenkét góllal nyert a Veszprém, Vranjes mégsem elégedett
2017. október 4.
Az erőviszonyoknak megfelelően fölényes győzelmet aratott a Telekom Veszprém az Eger ellen a kézilabda NB I szerdai játéknapján.
Tizenkét góllal nyert a Veszprém, Vranjes mégsem elégedett
A férfi kézilabda élvonal ötödik fordulójában az eddigi négy meccsét egyaránt megnyerő Veszprém azt az Egert fogadta, amely szintén négy győzelmet számlált, s csak a Szeged ellen maradt alul. Vérmes reményei persze nem lehettek a vendégeknek, a két gárda más-más célokért küzd a pontvadászatban.

A 44. születésnapját kedden ünneplő Ljubomir Vranjes ezúttal is pihentette több kulcsemberét: Nagy László, Momir Ilic, Renato Sulic és Gasper Marguc is kihagyta a találkozót. Füzi Dániel és Inal Aflitulin személyében a rivális két olyan kézilabdázót is felvonultatott, aki az előző szezonban még a mieinket erősítette.

Jól tartották magukat a Heves megyeiek a mérkőzés elején, 4-4-es állásig fej-fej mellett haladtak a gárdák. Jamali és Ancsin átlövése is utat talált a kapuba, majd Ancsin védéséből indulva Manaszkov növelte háromra a különbséget. A publikum legfeljebb azért bosszankodhatott, mert Ligetvárit már másodjára állították ki a játékvezetők. A sárga-fekete mezesek egyúttal hetest is lőhettek, amelyet Aflitulin értékesített (12. perc: 7-5).

A folytatásban teljesen tanácstalanná vált az egriek támadójátéka, a Veszprém sorra vezethette a gyors ellentámadásokat, melyek végén a legtöbbször Gajic zörgette meg a hálót. Tóth Edmond időkérése sem segített az övéin, zsinórban hetet vágott a Telekom (23. perc: 14-5). Ancsinék többször is támadhattak a tízgólos vezetésért, de nem sikerült átlépni a kerek határt. A dunaújvárosi nevelésű Takács Bence gyönyörű góllal törte meg együttese tizennégy perces gólcsendjét. Rögtön utána Aflitulin is betalált a szünet előtt, aki már négynél járt. A 16-7-es félidei állás pedig Ligetvári és Gajic sikeres lövése után alakult ki.

Két vendég góllal és Gajic kihagyott büntetőjével indult a második felvonás. Alilovic sem akart lemaradni „kollégájával” szemben, a horvát válogatott keretbe hosszú idő után visszatérő portás Takács kísérletét hatástalanította. Elöl Jamali jeleskedett, aki kétszer is a hálóba bombázott. Takács akcióból már nem hibázott, 18-10-nél Vranjes mester kért időt.

Továbbra sem akart leszakadni az Eger, az addig gólképtelen Radojevic háromszor is becsapta Alilovicot (42. perc: 20-13). A Stochl helyére kényszerből becserélt Repóth is tett azért, hogy ne nyíljon tovább az olló. A Veszprém érezhetően visszavett az elánból. A vendégek pedig bizonyították, hogy nem véletlenül állnak a tabella negyedik helyén, az utolsó tíz perchez közelítve is tartani tudták az első félidőben kialakult nyolc-kilencgólos differenciát (48. perc: 24-16).

Az 52. percig kellett várni, hogy tízig számolhasson a publikum, Ancsin sistergős lökete után Accambray is feliratkozott a gólszerzők közé. Ismét Ancsin célzott jól, aki ez alkalommal szerezte a 100. gólját Veszprémi-mezben (54. perc: 28-16). A hajrában is záporoztak a találatok, Accambray végül három, csapata harmincegy gólig jutott (31-19).

Férfi kézilabda NB I, 5. forduló:
Telekom Veszprém–Eger SBS Eszterházy 31-19 (16-7)
Veszprém Aréna, 1800 néző. Vezette: Paska, Vastag.
Veszprém: Alilovic – Gajic 7 (1), Tönnesen 3 (1), Nilsson 2, Lékai 2, Jamali 4, Manaszkov 2. Csere: Ligetvári 3, Ancsin 3, Accambray 3, Győri 1, Ugalde, Blagotinsek 1. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Eger: Stochl – Lezák, Radojevic 3, Petro 1, Kiss G., Dobó, Antl 1. Csere: Repóth (kapus), Bajorhegyi, Aflitulin 4 (2), Szepesi 1 (1), Takács B. 4, Vaskó 1, Szabó P. 4. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3.


Így látták a főszereplők

Ljubomir Vranjes: – A győzelemnek örülök, annak alakulásának azonban nem. Ellenfelünk lassította a játékot, a játékvezetők pedig engedték ezt. Ezt a kézilabdát nem szeretem, mi futni akarunk. Sokkal jobb teljesítményre képes a csapatom, s jobbak is leszünk. Kemény edzéseket vezényeltem a héten, de ennek nem szabadott volna látszani a mai teljesítményünkön.

William Accambray: ­– A győzelem a lefontosabb, hiszen a Veszprémnek mindig ez a célja. Próbáltunk volna bizonyos taktikai elemeket gyakorolni, de ez meghiúsult. Azt ugyanakkor el kell fogadnunk, hogy a szabályok megengedik, hogy lassabban folyjon a játék. Nem nyújtottuk a legjobbunkat, de ebben az is szerepet játszott, hogy négynaponta meccseket vívunk. Még a héten is vár ránk egy fontos feladat: szeretnénk megőrizni a hibátlan mérlegünket a csoportban.

Tóth Edmond: ­­– A Veszprém a saját szintjének megfelelően játszott. A játék néhány elemében sikerült elérnünk a kitűzött célunkat, volt néhány szép támadásvezetésünk, de egy ilyen védelem ellen nehéz játszani. Jó védekezés, gyors lerohanások – vendéglátónk azt nyújtotta, ami az erőssége és amire készültünk. Az első félidő nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük, a másodikban azonban jobban tartottuk magunkat, összességében reális a különbség.

Füzi Dániel: – Nyomasztó érzés volt nem veszprémi színekben pályára lépni ebben a csarnokban, de később le tudtam vetkőzni a görcsösséget. A második félidőt már jobban kezdtük, de van ekkora különbség a két csapat között. Nekünk a közvetlen riválisainkat kell megvernünk, e tekintetben pedig jól állunk.
forrás: vehir.hu
 Vissza