Több ezer állásajánlat között szemezgethettek
2017. szeptember 27.
Mintegy 1300 négyzetméteren összesen 52 kiállító, a régió legnagyobb munkaadói és tanácsadó szervezetek várták a munkavállalókat szerda reggeltől a Veszprém Arénában megrendezett eseményen.
Több ezer állásajánlat között szemezgethettek
A Pannon Lapok Társasága által koordinált, 3. alkalommal megrendezett ingyenes Napló Állásbörzére a megye visszatérő kis-és középvállalkozásai, valamint multinacionális cégei (Continental, Balluff, Pápai Hús Zrt. stb) mellett 16 új kiállító partner is érkezett: a kereskedelmi ágazat munkaadói (Penny Market, Obi, LIDL), a rendészet, a büntetés-végrehajtás intézményei, a Pannon Egyetem ugyancsak képviseltették magukat, de tanácsadó és a foglalkoztatásban érdekelt szervezetek szintén kitelepültek.

Vezér Dávid, a PLT regionális értékesíti vezetője szerint ezzel sikerült egy minőségi piacot létrehozniuk, ahol kereslet és kínálat valóban találkozhat, az álláskeresők pedig közvetlenül a munkaadóktól juthatnak hozzá az információkhoz. Az eseményre nem csak a szakképzettséggel rendelkezőket várták, az alacsonyabb végzettségűekre, diákokra, megváltozott munkaképességűekre egyaránt gondoltak, emellett az érdeklődők adó- és önéletrajz-tanácsadáson vagy akár személyes coachingon is részt vehettek.Az állásbörzén kiállítóként jelen volt a Veszprém Megyei Kormányhivatal is, ahol az aktuális ajánlatokon túl az érdeklődök a támogatási formákról, átképzési lehetőségekről is tájékozódhattak. Dr. Vajda Viktória főigazgató a hivatalos megnyitón úgy fogalmazott: ma strukturális munkanélküliség van, a munkaerőpiac átalakul és már inkább munkaerőhiányról beszélünk. A kormány foglalkoztatást ösztönző programjának köszönhetően országosan 4,2%-ra csökkent a munkanélküliség, míg a megyében mindössze 3,5%-os. Több százezerre tehető azoknak a száma is, akik a közfoglalkoztatásból kerültek át a versenyszférába. Szakképzett munkaerőre azonban továbbra is szükség van – ebben igyekeznek továbbra is segítséget nyújtani. Akár csak abban, hogy mindenki esélyt kapjon arra, hogy helyben dolgozhasson, ezzel természetesen a régió erősödéséhez is hozzájárulva.

A kezdeményezést Brányi Mária alpolgármester is örömmel üdvözölte, amely jól igazolja a térségi összefogást is: egyre több partner segíti Veszprém és a térség gazdasági növekedését, valamint az itt élők életminőségének pozitív előremozdulását.Egy-egy állásbörze nemcsak a munkavállalóknak nagy segítség, de a cégek is felmérhetik a munkaerő-piaci helyzetet és könnyebben találják meg a lokális munkaerőt – árulta el kérdésünkre Jankó Dóra, a Continental HR-toborzója, hozzátéve: többször előfordult már, hogy 2-3. interjúkörre is behívta azokat a jelentkezőket, akik az állásbörzén keresztül pályáztak meg egy pozíciót. Náluk egyébként leggyakrabban a középfokú végzettséggel rendelkező 40-es, esetenként 50-es korosztály érdeklődik, és főleg a fizikai munkák a kelendőek, de kínálnak állásokat szakképzett mérnököknek is, illetve a nap második felében a fiatalok is megkeresik őket.
forrás: vehir.hu
 Vissza