Óriásit küzdve fordított a Telekom
2017. szeptember 23.
Lékai és Nagy vezetésével négygólos hátrányból fordított a Telekom Veszprém a vendég Flensburg ellen a kézilabda BL szombati játéknapján.
Óriásit küzdve fordított a Telekom
Százötvennégy nap után rendeztek ismét Bajnokok Ligája mérkőzést a Veszprém Arénában: a Telekom a német Flensburgot fogadta a „B” jelű nyolcas második fordulójában. Az egyébként is kiemelt várakozást tovább fokozta, hogy Ljubomir Vranjes az előző csapatával nézett farkasszemet, amelyet tizenegy éven keresztül dirigált, s amellyel 2014-ben elhódította a sorozat serlegét.

A svéd szakember nem változtatott az egy héttel ezelőtti, Celje elleni győztes gárda összetételen. A tizenhatos keretből ezúttal is Győri Mátyás, Jamali Iman, Ancsin Gábor és Ligetvári Patrik maradt ki.A magyar rekordbajnok egyébként a tizedik idényét kezdte az arénában. A kerek jubileumról pedig a szurkolók is megemlékeztek: az N és a P szektor tagjai által lengetett piros, fehér, zöld zászlók tengerében az O szektorosok egy hatalmas tízest formáltak a fejük fölé emelt lapokból.

Blagotinsek és Nagy góljával, valamint Alilovic védésével indult a csoportrangadó, s a szezont remek formában kezdő Lékia góljára sem kellett sokat várni (7.perc: 3-0). A hazaiak kiválóan védekeztek, Röd a hetedik perc végén jegyezte az első német gólt. Blagotinsek egy percen belül kétszer is „hozzászólt” a meccshez: gólt lőtt, majd Mahé bombájával egy időben begyűjtött egy kétperces kisbüntetést. Ezt kihasználva Svan és Wanne révén egalizált a Flensburg (12. perc: 4-4). Fordítani viszont nem tudtak a kék-fehér mezesek. Lékai és Blagotinsek jóvoltából őrizte előnyét a Telekom (15. perc: 6-5).lic lövéseit mintha kottából védte volna a veterán Andersson, érkezett is a helyére Accambray. Visszafogottabb kezdését követően rendezte sorait a rivális, amelynek a játékrész kétharmadánál kétszer is labdája volt a vezetéshez. Igaz, a lehetőségek kimaradtak, a túloldalon viszont Nagy egymást követően kétszer is betalált (23. perc: 10-9).

A támadójátékok domináltak, szinte minden támadás góllal végződött. A németeknél Mogensen szállt be kiválóan, négyszer is mattolta Alilovicot. Hárommal a vége előtt Manaszkov növelhette volna hosszú idő után kettőre a különbséget, de a ziccer kimaradt, míg Wanne bevágta (12-12). A mezőny legjobbja Lékai volt, duplájával az övéi jutottak némi lélegzetvételhez. A hajrában időt kért Maik Machulla, tanítványai vissza is zárkóztak. Megint egyenlíthettek volna, ám Alilovic hárított a dudaszó pillanatában (15-14).Andersson és Alilovc bravúrjai után Glandorf kezdte a második félidei gólgyártást. Többször is hibázott támadásban a Veszprém, Wanne jóvoltából először vezetett az ellenfél. Ilic továbbra is pontatlanul célzott, nem úgy Nagy (35. perc: 16-16). Andersson Lékai és Ilic löketét is fogta, támadásban pedig Toft Hansen vette vállára az övéit, aki rövid idő alatt kétszer is feliratkozott a gólszerzők közé. Újabb elpuskázott hazai támadásból indulva Svan növelte háromra a differenciát. A találkozó kétharmadánál, 16-19-nél időt is kért Vranjes mester. Négy is lehetett volna közte, Alilovic azonban megfogta Jeppsson ajtó-ablak ziccerét.Hiába védett Alilovic ismét nagy helyzetben, a kipattanó Laugéhoz került, aki köszönte és bevágta (43. perc: 18-22). Karlsson kisbüntetése után Lékai és Ugalde is emberelőnyben lőhetett, de a harminckilenc esztendős Andersson mindkettőt leszedte. A „B-közép” hangos ébresztővel kért pontosabb, eredményesebb játékot a kedvencektől. Hazai oldalon elmaradt a kimagasló kapusteljesítmény, ezért Mikler érkezett.Ilic a 46. minutumban produkálta az első sikeres lövést, amitől még hangosabb lett a végig nagy elánnal drukkoló tábor. Küzdött is becsülettel az előző kiírás bronzérmese, a lelkesedére nem, csak a pontosságra lehetett panasz. Kétszer is emberelőnybe került a Telekom, amely egy gólra zárkózott az utolsó tíz percre fordulva (22-23). Újra magához rendelte csapatát Maik Machulla. Mahé hetesére Nilsson válaszolt, Lékai hetedik góljával pedig ismét egált mutatott az eredményjelző.Nagy ötezer embert ugrasztott talpra, amikor labdát szerzett, s sikeresen végig is vitte az akciót (54. perc: 25-24). Nem sokáig örülhettünk az előnynek, Lauge azonnal visszaállította a „meccsnullt”. Lékai tarthatatlannak bizonyult, a karmester már kilencnél járt. Nagy sem akart lemaradni, a csapatkapitány kettővel a vége előtt nyolcadszor zörgette meg a hálót (28-26). Lauge még gondoskodott róla, hogy maradjanak izgalmak a végére. Az utolsó percet csaknem végig támadta a vendéglátó, Svan az utolsó másodpercben még lőhetett nullszögből, ám nem tudott túljárni Mikler eszén. A Veszprém hatalmas csatában tartotta itthon a pontokat.Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló:
Telekom Veszprém–SG Flensburg-Handewitt 28-27 (15-14)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Nikolic, Stojkovic (szerbek).
Veszprém: Alilovic – Marguc 1, Nilsson 2, NAGY L. 8, BLAGOTINSEK 3, Ilic 1, Manaszkov. Csere: MIKLER (kapus), LÉKAI 9, Accambray, Schuch, Sulic 1, Tönnesen 1, Gajic, Ugalde 2, TERZIC. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Flensburg: ANDERSSON – SVAN 5, Röd 2, Heinl, Mahé 2 (1), Lauge Schmidt 3, WANNE 4. Csere: Karlsson 1, MOGENSEN 4, Glandorf 2, Jeppsson, H. TOFT HANSEN 4. Vezetőedző: Maik Machulla.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc.
Hétméteresek: -/-, ill. 2/1.

Így látták a főszereplők

Ljubomir Vranjes: – A Flensburg megmutatta, hogy igazi nagy csapat. Elégedett vagyok az első játékrészben mutatott játékunkkal. A szünet után sokat hibáztunk, amiben hatalmas szerep volt Anderssonnak. Nagyon büszke vagyok arra, ahogy felálltunk. Örültem, hogy a csapat tagjai mindent megtettek egymásért. A közönség fantasztikus volt, a szurkolók rengeteget segítettek nekünk. Nagy elöl és hátul is vállalta a felelősséget, Léki szintén nagyszerű meccsen van túl. Napról napra jobbá akarunk válni. Fontos, hogy mi nem az első félidőben akarunk nyerni, hanem a mérkőzések utolsó tíz percében.

A svéd szakember újságírói kérdésre elmondta, hogy Győri keményen dolgozik, de jelenleg még nem elég jó, sokat kell még fejlődnie. De ez igaz a többi új játékosra is, akiknek szintén idő kell még ahhoz, hogy több szerepet bízhassak rájuk.

Nagy László: – Ahogy vártuk, végig szoros, kiélezett meccset vívtunk ellenfelünkkel. Andersson csodálatosan védett, volt egy periódus, amikor nagyon szenvedtünk miatta. Végül azonban lépésről lépésre ledolgoztuk a hátrányunkat, s fordítani tudtunk. A hajrában a szerencse is velünk volt, de sokat is tettünk a sikerért. Szeretnénk tovább fejlődni. Lesznek ennél még sokkal jobb meccseink is, de összességében elégedett vagyok a látottakkal. Nagyon fontos, hogy hazai pályán győzelemmel kezdtünk.Maik Machulla: – Kiválóan játszottunk, nagyszerű munkát végeztünk, elégedett vagyok a látottakkal. Mégis pont nélkül távozunk, amiért nagyon csalódottak vagyunk. Úgy vélem, többet érdemeltünk volna a semminél. Negyvennyolc órán belül ez volt a második nehéz meccsünk. Egy csapat sem számíthat arra, hogy pontot szerez ebben az arénában, nekünk mégis megvolt az esélyünk erre.

Hampus Wanne: – Kiválóan játszottunk, Andersson remek teljesítményének köszönhetően jó esélyünk volt a pontszerzésre. Edzőmhöz hasonlóan én is úgy gondolom, hogy többet érdemeltünk volna. A két nappal ezelőtti bajnoki sokat kivett belőlünk.
forrás: vehirsport.hu
 Vissza