Meggyőző játékkal rukkolt elő a Vranjes-csapat
2017. szeptember 9.
A Telekom Veszprém – remeklő újoncai főszereplésével – több mint háromezer néző előtt verte magabiztosan a csekély ellenállást tanúsító Csurgót az NB I első fordulójában.
Meggyőző játékkal rukkolt elő a Vranjes-csapat
Első tétmeccsét játszotta Ljubomir Vranjes irányításával a Telekom Veszprém, amely több mint háromezer néző előtt fogadta a Csurgót az NB I nyitó körében. A svéd szakember tizenhatos keretében ezúttal nem jutott hely Ancsin Gábornak, Jamali Imannak, Christian Ugaldénak és Dragan Gajicnak.

Az előző kiírásban ötödik helyen záró Somogy megyei alakulatban három veszprémi nevelésű kézilabdázó – Varjú Martin, Tóth Attila és Szeitl Erik – is helyet kapott. Utóbbi a kezdő sípszó előtt az elismerés névadójától, Gulyás Pétertől vehette át az előző idény legjobb veszprémi utánpótláskorú játékosának járó díjat.

Ellentmondást nem tűrve, 4-0-s rohammal kezdett a címvédő, az első öt percben Nilsson háromszor is betalált. Oslak és Mikita góljai után ismét négyet vágott zsinórban a Telekom, ezúttal Manaszkov villogott. A 10. percben, 8-2-es állásnál időt is kért a vendégek mestere, Sótonyi László. Szeitl két gyors góllal csökkentette a különbséget, de ez sem lendítette át az övéit a holtponton. Sorrendben Manaszkov, Marguc és Lékai is betalált (18. perc: 11-4).

A vendégek szellősen védekeztek és körülményesen támadtak, továbbra sem voltak egy súlycsoportban a felek. Cehte gólja után ismét négyet hintett a Vranjes-csapat, a 23. minutumban – Manszkov triplája után – tízig számolhatott a publikum (15-5). Másodjára is időt kért Sótonyi mester, de ekkor sem tudta megakadályozni, hogy tovább nyíljon az olló. A félidő hajrájában a már említett Manaszkov után két másik újonc, Accambray és Tönnesen is mattolta Bartuczot. Blagotinsek az utolsó percben kétszer is eredményes volt, így 19-6-nál mehettek pihenni az alakulatok.

A szünetben sem tudta rendezni sorait a CSKK, tovább robogott a második felvonást is 4-0-s sorozattal kezdő vendéglátó. Radjenovic lerohanást követően, Vasic pedig hetesből talált be. Miklert csak nagyritkán tették próbára a fehér mezesek, de a válogatott első számú kapusa így is bemutatott néhány szép védést. Ismét csak hetesből – s megint Vasic révén – tudott betalálni a Csurgó, amely a 43. percben is csak kilenc dobott gólnál járt (23-9). Ligetvári nagy bombával iratkozott a gólszerzők közé, amelyre újabb Vasic-hetes volt a válasz. A meccs háromnegyedénél, 25-10-nél Ljubomir Vranjes is magához rendelte tanítványait.

Tetemes előnye birtokában bátran kísérletezhetett a svéd szakember, akinek együttese nyitott védekezésre váltott. A húzás bevált, a Sótonyi-csapat percekig kapura lövésig sem jutott. Nyolc perccel a vége előtt aztán Mikita távoli lökete a hálóban kötött ki. Jött az újabb Vasic-büntető, s jött az első Győri-gól is. A Füredről érkező irányító is megszerezte első gólját veszprémi színekben tétmeccsen. A bakonyiak a szép játékkal sem maradtak adósak, Marguc hárommal a vége előtt gyönyörű gólt jegyzett „kínaiból” (30-14). „Játszik a csapat” érkezett is a válasz a publikumtól. Az utolsó percben Blagotinseket és Győrit is kiszórták két perce a játékvezetők, a 31-15-ös végeredményt Vasic állította be hétméteresből.

Férfi kézilabda NB I, 1. forduló:
Telekom Veszprém–Csurgói KK 31-15 (19-6)
Veszprém Aréna, 3300 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Veszprém: Mikler – Marguc 2, NILSSON 4, Nagy L. 1, Ilic, TERZIC, MANASZKOV 8. Csere: Lékai 2, Schuch, Accambray 2, TÖNNESEN 3, BLAGOTINSEK 2, Győri 2, Ligetvári 2, Sulic 2. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Csurgó: Bartucz – Varjú, Tóth, Oslak 1, Szeitl 2, Mikita 2, Radjenovic 2. Csere: Balogh T. (kapus), Ferreira, Cehte 1, Jerebie, Hanusz 1, Géczi, Oliveira, VASIC 6 (5). Vezetőedző: Sótonyi László.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc.
Hétméteresek: -/-, ill. 5/5.

Így látták a főszereplők

Ljubomir Vranjes: – Nagyon örülök, hogy a játékosaim ilyen profin álltak ehhez a találkozóhoz. Hatvan percen keresztül küzdöttek, mindenki nagyon akarta a sikert. Elégedett vagyok a védekezésünkkel. A hatos fal mellett az öt plusz egyes védekezést is kipróbáltuk, s szeretnénk majd még egy formációt alkalmazni. Ez még csak a kezdet, sok csiszolni való van még a játékunkban. Nagyon tetszik a fiúk mentalitása, a csapat éhes a sikerre.

Dejan Manaszkov: – Boldog vagyok, hogy az első tétmeccsemet győzelemmel zártuk. Remek hatvan percet produkáltunk, sokat futottunk, könnyű gólokat szereztünk. Ez azonban még csak a kezdet. Sokat kell edzenünk, fejlődnünk, hogy a szezon hátralévő részében is helytálljunk.

Sótonyi László: ­– Gratulálok a Veszprémnek, amely megmutatta, hogy milyen jó csapat. Mi sajnos csak asszisztáltunk ellenfelünk remek teljesítményéhez. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mégis megilletődötten kezdtünk. Bebizonyosodott, hogy a két csapat teljesen más színvonalat képvisel. A játékosaim ízelítőt kaptak a nemzetközi tempóból, színvonalból. Látszott, hogy a Veszprém végig komolyan vette a találkozót.

Szeitl Erik: – Gratulálok a Veszprémnek. Fura érzések kavarogtak bennem a meccs előtt, de ilyen az élet. Ellenfelünk megmutatta, hogy milyen erős gárda. Sokat kell még fejlődnünk támadásban és védekezésben is, hogy helytálljunk a bajnokságban.
forrás: vehirsport.hu
 Vissza