Szép volt, fiúk!
2017. augusztus 27.
Látványos és megható gálamérkőzésen búcsúzott el az aktív játéktól a veszprémi kézilabdázás két ikonja, Gulyás Péter és Iváncsik Gergő. Mezüket visszavonultatta klubjuk.
Szép volt, fiúk!
A veszprémi kézilabdacsapat alapításának 40. évfordulója alkalmából rendezett torna vasárnapi játéknapján búcsúzott el az aktív játéktól – és persze a közönségtől – a bakonyi klub két legendás játékosa, Gulyás Péter és Iváncsik Gergő.

A két kiválóság barátaiból összeállított együttesek kétszer tizenötperces találkozón „csaptak össze”. Mindez persze szigorúan csak idézőjelben értendő, hiszen az már az első percekben világossá vált, hogy a résztvevők egyetlen célja az önfeledt szórakoztatás. Láthattuk, hogy Jevgenyij Lusnyikovot és a többieket még mindig imádja a közönség. Carlos Perez és Ivo Diaz megmutatta, hogy esetükben az évek múlása csupán több gyertyát jelent a szülinapi tortán, a dinamikájuk mintha semmit sem kopott volna a mögöttük hagyott időszakban. A „nagy öregek” ­– Pardi Károly, Török Lajos, Keller Lajos, Gulyás István és még sorolhatnánk ­– megmutatták, hogy noha gyorsaságuk már nem a régi, de még mindig a zsigereikben érzik a sportág csínját-bínját.

A humoros elemekkel tarkított, minden ízében barátságos mérkőzés szünetében a sportágtól ötven év után búcsúzú Szabó Józsefet, majd a játékvezetéssel felhagyó Kékes Csaba, Kékes Pál párost búcsúztatták. Végül maguk a főszereplők vehettek át emlékplakettet a megyei szövetség képviselőitől.

Míg az első játékrészben Iváncsik Gergő barátai, a másodikban Gulyás Péter köre kézilabdázott eredményesebben. A vége így természetesen nem is lehetett más, mint döntetlen.

Tíz perccel a vége előtt sportágtörténeti pillanatnak lehetettek szemtanúi a Veszprém Arénába kilátogatók, Iváncsik Gergő gárdájában ugyanis Iváncsik Tamás mellett pályára lépett édesapja, Iváncsik Mihály, valamint fiatalabbik öccse, Iváncsik Ádám is. Sőt, a meccs végén pedig Gergő két fia, Máté is Milán is beszaladt a játéktérre.

A lefújást követően a két legenda emlékezetes pillanataiból készített összeállítást vetítették le, amelyet akárcsak a közönség soraiból többen, az ünnepeltek is könnyes szemmel néztek. A drukkerek felállva tapsoltak, s percekig skandálták a „Szép volt, fiúk” rigmust, valamint a búcsúzók mindenki által ismert becenevét – Gergő, Gulyi –.

Végül a klub ünnepélyesen visszavonultatta a két ikon mezét. Éles József hatos, Marian Cozma nyolcas, Carlos Perez tízes, Csoknyai István tizenegyes számú dresszéhez hasonlóan Iváncsik hármas és Gulyás négyes számú mezét sem viselhetti soha több senki más a veszprémi együttesben.

Gálamérkőzés:
Gulyás Péter barátai–Iváncsik Gergő barátai 19-19 (7-10)
Veszprém Aréna, 2800 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Gulyás Péter barátai: Perger Zsolt – Török Lajos 1 (1), Gulyás Péter 5, Keller Lajos 1, Sótonyi László 2, Pardi Károly 2, Végh József. Csere: Gulyás István 4, Zsigmond György 2, Putics Jenő 2. Edzők: Velky Mihály, Kaló Sándor.
Iváncsik Gergő barátai: Szabó Imre – Iváncsik Tamás 1, Ivo Diaz 3, Jevgenyij Lusnyikov 2, Carlos Perez 1, Eklemovics Nikola 1, Iváncsik Gergő 4. Csere: Pásztor István 3, Putics Barna 2, Iváncsik Mihály 1, Iváncsik Ádám 1. Edzők: Zdravko Zovko, Csonti Rudolf.

A klub legeredményesebb játékosai búcsúztak
A 35 éves Iváncsik Gergő 17 év alatt 718 mérkőzésen lépett pályára Veszprém-mezben, amelyeken 2226 gólt szerzett. A balszélső 270 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, ahol 696 gólt szerzett. Tagja volt a 2004-es és a 2012-es olimpián egyaránt negyedik helyezést elérő nemzeti együttesnek. Az „Építőkkel” 16-szoros magyar bajnok és 14-szeres Magyar Kupa-győztes, háromszoros magyar Szuperkupa-győztes, KEK-győztes, kétszer megnyerte a SEHA-ligát és háromszor jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, 2010-ben az év legjobb magyar kézilabdázójának választották, s a világválogatottnak is tagja volt.

A 33 esztendős Gulyás Péter 111 alkalommal ölthette magára a magyar válogatott mezét, ezeken a találkozókon 220 találatot jegyzett. A nemzeti együttesben a legnagyobb eredménye a londoni olimpián elért negyedik helyezés volt. A Veszprém együttesét 606 meccsen erősítette, amelyeken 1423 gólt lőtt. Tizenhatszoros magyar bajnok és tizennégyszeres kupagyőztes, háromszoros magyar Szuperkupa-győztes, háromszoros BL-döntős, KEK-győztes és kétszeres SEHA-liga győztes.
forrás: vehirsport.hu
 Vissza