Harmadikként zárt a Telekom Veszprém
2017. augusztus 27.
A veszprémi kézilabdacsapat két góllal legyőzte a szlovén Celjét a Handball City Fesztivál vasárnapi bronzmeccsén.
Harmadikként zárt a Telekom Veszprém
Miután a szombati elődöntőt – maraton büntetőpárbajt követően – elvesztette a lengyel Wisla Plock ellen, vasárnap a bronzmeccsen volt érdekelt a Telekom Veszprém a hazai rendezésű Handball City Fesztiválon. A magyar rekordbajnokra a szlovén Celje várt, amely szintén egy lengyel riválissal, a bajnok Kielcével szemben maradt alul a fináléba kerülésért.

A kezdő sípszót megelőzően az egyesület legendája, Carlos Perez adta át a róla elnevezett díját a szurkolók szavazatai alapján az előző szezon legjobbjának választott Lékai Máténak. Ezt követően egyperces néma gyászszünettel adóztak a Mol-Pick Szeged korábbi gyúrója, Pióker Sándor emlékének, aki a hét elején hunyt el hosszú betegséget követően.

Jurecic belőtte, Gajic viszont kihagyta az első hétméterest. Jurecic aztán akcióból is eredményes volt, a veszprémi támadójáték viszont akadozott, az első hazai gól – Nagy révén – a 6. percben esett. A bakonyiak hátsó alakzata sem zárt kellően szorosan, a jobbátlövő Mlakar háromszor is átlőtte a hatos falat (10. perc: 3-5). A folytatásban fokozta a tempót a Veszprém. Ilic akcióból és büntetőből is mattolta a vendégek rutinos hálóőrét, Lesjakot. Sulic után Gajic is betalált, a félidő derekához érve sikerült fordítani (7-6).

Beciri gyorsan egalizált, s Ilic is hamar betalált. Alilovic is hozzátette a magáét egy szép védéssel, a kontra végén pedig Terzic duplázta meg a különbséget. Héttel a szünet előtt 11-9 állt az eredményjelzőn, amikor mindkét gárda megtorpant a gólszerzésben. Jamali törte meg az ötperces gólcsendet, a hajrában aztán ismét felgyorsultak az események. A rohanásból a Telekom jött ki jobban, amely így négygólos előnnyel mehetett szusszanni (14-10).

Mitrovic és Manaszkov pengeváltásával indult a második felvonás, Gasper Marguc sikeres lövése után pedig már öt volt közte (16-11). Jurecic rövid idő alatt hárommal is szaporíthatta volna góljai számát, de két akciógól után hetest rontott Miklerrel szemben. A villámléptű Manaszkov kétszer is a hálóba lőtt, a 37. percben hatra nőtt a differencia (19-13).

Ljubomir Vranjes folyamatosan forgatta együttesét, talán ez is közrejátszott abban, hogy pillanatok alatt háromra zárkóztak a szlovének. Hullámzóvá vált a találkozó, hármat vágtak zsinórban a mieink, amire kettővel válaszolt a Celje. Manaszkov nagyszerűen kézilabdázott, de a gólra ismét hárommal feleltek a sárga-kékek, a 49. minutumban egyre olvadt a hazai előny (23-22).

Egyenlíteniük viszont nem sikerült, Manaszkov, Lékai és Ilic jóvoltából a Vranjes-csapat húzott el néggyel (54. perc: 27-23). Rövid ideig úgy tűnt, hogy megismétlődhet a szombati végjáték, hiszen Anic duplájával és Gal Marguc révén feljöttek egy gólra a vendégek, de ezúttal uralta a hajrát a torna házigazdája. A vége 29-27 lett, Nagyék így bronzéremmel zárták a klub alapításának negyvenéves évfordulójára szervezett viadalt.

A lengyel „házi döntőt” a Kielce nyerte, amely 33-28-ra verte a Plockot.

Handball City Fesztivál, bronzmérkőzés:
Telekom Veszprém–Celje Pivovarna Lasko 29-27 (14-10)
Veszprém Aréna, 3500 néző. Vezette: Mrvica, Jurinovic (horvátok).
Veszprém: ­Alilovic – Gajic 3, Sulic 2, Nagy L. 1, Ilic 6 (2), Terzic 1, Ugalde 1. Csere: Mikler (kapus), Lékai 3, Blagotinsek 1, Jamali 1, Manaszkov 6, Gasper Marguc 3 (2), Schuch, Tönnesen 1, Accambray. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Celje: Lesjak – Jurecic 4 (1), Mlakar 5, Beciri 2, Mitrovic 2, Mackovsek 2, Razgor. Csere: Panjtar (kapus), D. Dujsebajev 3, Malus 3, Gal Marguc 4 (3), Anic 2, Vujovic, Kodrin, Ocvirk. Vezetőedző: Branko Tamse.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/4.
forrás: vehirsport.hu
 Vissza