Bemutatkoztak a csapatok
2017. augusztus 25.
A csapatok bemutatásával péntek este elstartolt a Handball City Fesztivál.
Bemutatkoztak a csapatok
Péntek este kezdetét vette a háromnapos Handball City Fesztivál, melyet a veszprémi kézilabdaklub alapításának 40. évfordulója alkalmából hívtak életre. Az esemény első attrakciója a Hegeshow társaság kerékpáros bemutatója volt. Szalai Edit és Mosonyi József azt est házigazdái vették magukhoz a szót a folytatásban. Elsőként a Celje együttesét szólították a színpadra, a veszprémi közönség kedvencet is választott a szlovén együttesből. A Telekomnál kézilabdázó Gasper Marguc testvérét, Gal Margucot hangos tapsviharral köszöntötte a publikum.

Még nagyobb üdvrivalgás fogadta, Borbély Ádámot, aki idén nyáron igazolt a lengyel Plock csapatához Veszprémből. ¬A fiatal hálóőr elmondta, a több játéklehetőség reményében igazolt lengyel barátainkhoz, s azon fog dolgozni, hogy egy napon visszatérhessen a nevelőegyesületéhez.

A szintén lengyel Bajnokok Ligája győztes Kielce bemutatkozása után a mieink is színpadra vonultak. Ljubomir Vranjes vezetőedző elmondta, a tornán szeretné kipróbálni az együtteshez idén érkező játékosokat, de mint minden meccsén most is győzelemre tör legénységével. Vranjes a magyar nyelvvel is barátkozik, a magyar válogatott szövetségi kapitányaként arra törekszik, hogy mihamarabb megtanuljon magyarul. Az fesztivál első napja dedikálási lehetőséggel, s tűzijátékkal zárult.

A kézilabda torna szombaton veszi kezdetét. Az első elődöntőben (15.30) a lengyel Kielce és a szlovén Celje méri össze erejét, 18.00-tól pedig a házigazda Telekom Veszprém és a lengyel Plock csap össze a másnapi (18.00) fináléba jutásért. A vesztesek 15.30-től a bronzért csatáznak majd.

A vasárnapi program a 13.30-kor kezdődő gálamérkőzéssel indul. Ez alkalommal búcsúzik ugyanis a bakonyi közönségtől az egyesület két legendás játékosa, Gulyás Péter és Iváncsik Gergő; az általuk összeállított gárdák mérkőznek meg egymással a kétszer tizenöt perces találkozón.

Gulyás Péter csapatát – Velky Mihály és Kaló Sándor edzők irányításával – Perger Zsolt, Pardi Károly, Gulyás Péter, Török Lajos, Sótonyi László, Keller Lajos, Gulyás István, Végh József, Putics Jenő és Zsigmond György alkotja.

Iváncsik Gergőét pedig Szabó Imre, Iváncsik Gergő, Diaz Ivo, Brenner László, Iváncsik Tamás, Perez Carlos, Putics Barna, Pásztor István, Jevgenyij Lusnyikov és Eklemovics Nikola. Az alkalmi alakulatot Zdravko Zovko és Csonti Rudolf dirigálja majd.

A derbit követően a klub ünnepélyesen visszavonultatja a két ikon, Gulyás hármas és Iváncsik négyes számú dresszét, melyeket már soha többet nem viselheti senki a Veszprém csapatában. Az Aréna mennyezetére kerülnek Éles József hatos, Marian Cozma nyolcas, Carlos Perez tízes és Csoknyai István tizenegyes számú meze mellé.

 Vissza