Több ezer kézilabdás mérkőzik Veszprémben
2017. augusztus 8.
Veszprém – Az idén is nagyszabású, 21 ország 141 csapatával, több ezer résztvevővel zajló Cell-Cup kézilabda fesztivál hétfőn megnyitotta kapuit.
Több ezer kézilabdás mérkőzik Veszprémben
Idén XXI. alkalommal kerül megrendezésre a Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál, melynek központja a korábbi évekhez hasonlóan Veszprém, de mérkőzések zajlanak még Balatonfüreden, Alsóörsön és Várpalotán is. A környező európai országokon – így Ukrajna, Németország, Lengyelország, Szlovákia, Románia... - túl Mexikótól Tajvanig és Finnországtól Kuvaitig képviseltetik magukat a résztvevők, akik között iskolai sportcsapatok és nemzeti válogatottak is szerepelnek.

Már az első, hétfői napon lejátszott 88 mérkőzésen mintegy 3300 gólt dobtak a sportolók, melyet követett az esti, Veszprém Arénában megrendezett Nyitógála, ahol az országok zászlós bevonulásán túl egyebek mellet lézer előadás, légakrobaták, világbajnok ugrálókötelesek és a Hungarys Got talentből is ismert Wallkings szórakoztatta a nézőket.

Beszédet mondott Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere, aki egyben a rendezvény egyik védnöke, valamint Süle Dániel, a fesztivált szervező Leisure Master ügyvezetője, aki hivatalosan is megnyitotta a nagyszabású rendezvényt.

A nyári időszakban kézilabdára vágyók akár személyesen is kilátogathatnak a mérkőzésekre, melyek többségére ingyenes a belépés. A csütörtöki elődöntőket a pénteki döntők, majd a péntek esti Zárógála követi, melyeknek szintén a Veszprém Aréna ad helyet. Ezekre az érdeklődők jegy ellenében léphetnek be.

A péntekig tartó versenysorozat a 9 sportcsarnokban – ebből 5 veszprémi, 4 a környező településeken – további több száz mérkőzést, sok ezer gólt, éles helyzeteket és szoros eredményeket is tartogat még.
forrás: Cell Kupa Sajtó
 Vissza