Látványos show-val indult az ifjúsági kézi fesztivál - 21. Cell Cup Veszprémben
2017. augusztus 8.
Veszprém – 21 ország 141 csapatának részvételével megkezdődött Közép-Európa legnagyobb nemzetközi kézilabda-fesztiválja. Az idén már 21. alkalommal megrendezett Cell-Cupra Kínából és Mexikóból is érkeztek csapatok.
Látványos show-val indult az ifjúsági kézi fesztivál - 21. Cell Cup Veszprémben
A torna ünnepélyes megnyitóját hétfő este tartották a Veszprém Arénában, ahol egyedülálló és igen látványos show-műsorral várták a résztvevőket. Már az Aréna előtti téren éneklő fiatalok és karneváli forgatag fogadta az érkezőket, majd a csarnokot megtöltve folytatódott az ünneplés.

Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy talán csak az Ausztrál kontinensről nem jöttek csapatok, ezért kis túlzással ifjúsági világbajnokságnak is nevezhetnénk a tornát. –Több ezer ember érkezik a városba, akikkel újra meg tudjuk szerettetni Veszprémet, és reményeink szerint elviszik a jó hírnevünket. Azt hiszem ez mindenkinek jó és reméljük, hogy folytatódik ez az óriási rendezvény az elkövetkező években is – nyilatkozta az alpolgármester.

A szervezők nevében Süle Dániel úgy fogalmazott, hogy az ország legnagyobb kézilabda fesztiválján 21 ország, 141 csapata, több mint 3500 különböző arccal van jelen, de egy valami közös bennük: a kézilabda szeretete. Azt kívánta a résztvevőknek, hogy élvezzék az elkövetkező öt nap minden egyes percét, kössenek életre szóló barátságokat és találják meg a jövőjüket a kézilabdában.
Ezt követően konfetti esővel, légtornával és laser színházzal folytatódott a nyitó gála.

A megyeszékhelyen és a környező településeken - Várpalotán, Balatonfüreden és Alsóörsön - kilenc helyszínen tartanak majd kézilabda-mérkőzéseket és a hat nap alatt közel ötszáz ütközetre kerül sor.

A legjobbak a Veszprém Arénában is pályára léphetnek, ugyanis valamennyi kategória elődöntőit és fináléját itt rendezik meg. A záróünnepély pénteken 19 órakor kezdődik, ugyancsak az Arénában.
Forrás: Molnár Sándor - Veol.hu
forrás: veol.hu
 Vissza