Bemutatkozott a Honvédség
2017. június 14.
Közel harminc katonai szervezet részvételével rendeztek honvédelmi napot a Veszprém Arénánál csütörtökön.
Bemutatkozott a Honvédség
A rendezvény célja a honvédelem ügyének népszerűsítése, a Magyar Honvédség és a civil lakosság kapcsolatának erősítése volt, valamint az, hogy , hogy a fiatalok, az álláskeresők, a munkahelyet váltók, valamint az érdeklődő állampolgárok valós és hiteles képet kapjanak a Magyar Honvédség tevékenységéről.

A nap során az érdeklődők megnézhették a Honvédség járműveit, és dinamikus bemutatók révén a katonák tevékenységéről is tapasztalatot szerezhettek.

– Veszprémben már a város megalapítása óta él a katonai tradíció – fogalmazott a rendezvény megnyitóján Porga Gyula polgármester. – Napjainkban is fontos szereplői a hétköznapjainknak és az ünnepeinknek is a katonák. Bár békés időszakban élünk, de minden közösségnek fontos, hogy készenlétben álljunk.

A polgármester hozzátette: a honvédelmi nap kiváló lehetőséget ad a fiataloknak, hogy betekintsenek a katonaélet kulisszái mögé, és személyesen is találkozzanak a honvédekkel, beszélgethessenek velük a hivatásukról. Mint mondta, fontos, hogy minél többen tekintsék hivatásuknak a haza védelmét, de arra is lehetőség van, hogy önkéntesként, tartalékosként vegyenek részt ebben.

Takács Attila dandártábornok megnyitó beszédét követően hamar megtörtént az első igazán látványos esemény is, amikor egy helikopter szállt le az Aréna parkolójában. Az épületben a megjelenteket köszöntötte dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott és dr. Orosz Zoltán altábornagy vezérkari főnökhelyettes. A rendezvényen részt vett Gulyás Zoltán dandártábornok, dr. Simon László Fejér megyei kormánymegbízott, dr. Kancz Csaba Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott, dr. Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott és dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.
forrás: vehir.hu
 Vissza