Roncsot vágtak a tűzoltók - száguldottak az autók a 2. szlalom Napló Kupán
2017. június 11.
Vasárnap rendezték meg a 2. Napló Kupa országos szlalom versenyt. Komoly nyeremények, kiváló programok és fantasztikus hangulat várta az autó kedvelőket.
Roncsot vágtak a tűzoltók - száguldottak az autók a 2. szlalom Napló Kupán
Az áprilisi 1. Napló Kupa sikere után újra száguldottak az autók az 1500 méter hosszú pályán a Veszprém Arénánál

– Bár nem vagyunk túl sokan, hetven indulónk van, de az időjárás kegyes volt, a pálya nagyon gyors, nagyon taktikás és sok a néző. Úgy érzem, hogy az idei év egyik legjobb rendezvénye ez – összegezte a tapasztalatokat a verseny félidejében Szalmásy András a verseny szervezője.

Elmondta még, hogy az ebédszünet után várhatóan két futamot rendeznek még, de lehet, hogy sor kerül egy bónusz harmadikra is. Félidőben az állás nagyon szoros, az élmezőny tagjait századmásodpercek választják csak el egymástól.

A futamok közötti ebédszünetben a veszprémi tűzoltók bemutatója szórakoztatta a nézőket. A látványos roncsvágási bemutatón egy közúti balesetet szimuláltak, amelyben egy fiatal hölgy beszorult az autóba.
A tűzoltók levágták az autó ajtaját és a tetejét, hogy kiszabadíthassák a sérültet, akit aztán hordágyon adtak át a mentőknek. A katasztrófavédelem kiállított egy veterán, létrás tűzoltóautót is a bemutató helyszínéül szolgáló parkolóban.

A verseny és a versenyautók mellett vadonatúj Mustángokat is megcsodálhattak az érdeklődők testközelből. A rendezvényt 9-től 17-óráig szervezték a Veszprém Arénánál.

Molnár Sándor
forrás: veol.hu
 Vissza