Bronzérmes a Veszprém! Ez igazi kárpótlás!
2017. június 4.
Köln – Rendkívül motiváltan, összeszedetten, és olykor sziporkázva kézilabdázott a Telekom Veszprém a Barcelona Lassa ellen, és teljesen megérdemelten szerezte meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének bronzérmét.
Bronzérmes a Veszprém! Ez igazi kárpótlás!
A veszprémieknek egyébként is lett volna miért visszavágnia, hiszen a 2016/17-es szezonban kétszer is találkoztak a katalánokkal és mindkétszer, szoros meccsen kaptak ki.

A Telekom keretéből ezúttal Marko Kopljar, Gulyás Péter, Ligetvári Patrik maradt ki. Némi meglepetésre Schuch Timuzsint sem nevezte Sabate edző, hanem Ancsin Gábor került a csapatba.

A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, elképesztő, milyen fantasztikusan szurkolt mindkét tábor.

5. perc
Palmarsson bombája adta meg az alaphangot a bronzmérkőzésre, majd Alilovic hárította Lazarov hetesét. Passzívba hajó barcelonai játék végén Jallouz szerencsével egyenlített (5. perc: 1:1).

10. perc
Rendre a Veszprém ment elöl, ám a Barcánál mindig akadt valaki, aki szintén a kapuba talált. A 10. perchez érve a katalánok szereztek labdát és Arino ziccerével először vezetett a Barca. Palmarsson azonban nem sokáig hagyta búslakodni a veszprémi tábort, tíz másodpercen belül már 5:5 állt az eredményjelzőn.

15. perc
Ugalde remekül élt a második lehetőségével is, aztán egy szépen megszerzett laszti után Lékai másodszor is betalált. Alilovic is jól teljesített, és Lékai szép betöréséből a 13. percre 8:5-re meglépett a Telekom. Nagy vetődött egy labdáért, a Lanxess Arénában zengett az „Építők, Építők!” rigmus, a támadás végén pedig Nilsson labdájával 9:5 állt az eredményjelzőn. A Barcelona időt kért.
Nilsson kapott kiállítást a félidő derekához érve, Arino használta ki az emberelőnyös szituációt (9:6), majd egy újabb Arino ziccerrel 9:7 volt az eredmény.

20. perc
Ancsin támadott Nagy helyén, és ezt góllal hálálta meg. Palmarsson és Lékai nagyon élvezte a játékot, a 18. percben pedig megint négy volt a magyar rekordbajnok előnye (12:8). A 20. perchez érve Perez de Vargas érkezett a katalán kapuba.

25. perc
A 23. percben Chema és Ilic érkezett a támadósorba, majd 14:11-es állásnál Sabate edző időt kért. Megakadt a veszprémi gépezet és pillanatok alatt, barcelonai indításokkal, 15:14-re módosult az állás.

30. perc
A félidő hajrájában Rivera kapott két perces büntetést, miután Chemát elsodorta. Syprzak viszont így is egálra hozta a meccset. Gajic vette vissza az előnyt, azonban Nguessant nem tudták tartani a veszprémi védők, már negyedik góljánál járt. Cristian Ugalde pedig már ötnél, zárásként pedig Alilovic is védett egyet (18:17).

35. perc
Gyors gólváltással indult a második játékrész. A Veszprém óriási tempót diktált, Nagy és Palmarsson találataival 21:18 lett az állás, ám Lazarov és Rivera újra szorossá tette a meccset (35. perc: 21:20).

40. perc
A 36. percben újra emberhátrányban játszott a Telekom, Terzic kapott két percet. Eközben új erőre kapott a bakonyi szurkoló had. Mikler megbabonázta Riverát, a második hétméteresét nem sikerült gólra váltania (40. perc: 22: 21).

45. perc
A 41. percben aztán Jallouz egy embertelen góllal egyenlített. Nilsson egy kipattanóra csapott le szemfülesen, aztán egy lehetetlen bejátszást is a kapuba vágott (42. perc: 24:22). Mikler újabb bravúrja újabb lehetőséget adott Ugaldenak, és megint hárommal ment a Veszprém (25:22).

50. perc
Négy is lehetett volna a differencia, ám Ugalde ziccerét Perez de Vargas kirúgta. Magyar időkérést követően aztán négy is lett, Nilssonnak köszönhetően. Sőt, a hét emberrel támadó Barcelona eladott egy labdát és Nagy saját hatosáról vágta a kapuba (27:22). Nguessan szépített, a sziporkázó Nilssont viszont tarthatatlannak bizonyult. Tombolt a veszprémi közönség, nem csoda, hiszen Nagy újabb lövésével 29:24 volt az állás az utolsó tíz perchez érve.

55. perc
Boldog veszprémi arcokat mutatott az óriás kivetítő és valóban volt oka az örömre a piros mezes társaságnak. Felszabadultan és kreatívan kézilabdáztak a kedvenceik.
Viktor Tomas az 52. percben szerezte első találatát, Palmarsson viszont már ötnél járt. Miklert éltette a közönség, joggal, fontos védéseket mutatott be (55. perc: 31:27).

Palmarsson bombájára Entrerrios válaszolt, az izlandi viszont jobban akarta a bronzérmet (57. perc: 33:28). Nagy kapott két percet, ám Jallouz ajtó-ablak helyzetben kapufára vágta. Két és fél perc maradt, amikor Palmarsson megint túljárt Perez de Vargas eszén és több veszprémi már megfogalmazta, ezt a meccset már nem lehet elveszíteni.
Iváncsik Gergő, aki utolsó meccsét vívta a Veszprém játékosaként is pályára került, a nevét skandálta hosszú ideig a közönség.
Bronzérmes a Veszprém!

Telekom Veszprém-Barcelona
34:30 (18:17)
Köln, 20 ezer néző. V.: Gubica, Milosevic (horvátok). Telekom Veszprém: Alilovic – Gajic 2 (1), Nagy 6, Lékai 6, Nilsson 5, Palmarsson 8, Ugalde 6. Csere: Mikler (kapus), Blagotinsek, Terzic, Sulic, Ancsin 1, Chema, Ilic, Iváncsik. Edző: Javier Sabate. FC Barcelona Lassa: Ristovski – Saubich, Mem 1, Sorhaindo, Varan 1, Jicha, Arino 4. Csere: Perez de Vargas (kapus), Lazarov 3, Entrerrios 5, Jallouz 3, Syprzak 1, Nguessan 6, Rivera 5 (1), Tomas 1, Nöddesbo. Edző: Javier Pascual.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1.
forrás: veol.hu
 Vissza