Csak a bronzért játszhat a Veszprém!
2017. június 3.
Köln - A PSG szinte végig vezetve, nagyon szoros mérkőzésen az idény során harmadszor is legyőzte a Telekom Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.
Csak a bronzért játszhat a Veszprém!
Bár nem jutott be német csapat a legjobb négy közé, azért így is telt ház, vagyis közel húszezer ember fogadta a csapatokat.

A találkozó előtt, a Telekom és a PSG szpíkere is kapott háromszor egy percet, hogy lázba hozza a drukkereket. A piros mezes, magyar fanatikusok pazar hangulatot teremtettek Mosonyi József vezetésével.

Az elődöntő előtt Mosonyi József, a Telekom szpíkere felelt azért, hogy a magyar szurkolók minél hangosabban buzdítsák övéiket

Látványos show vezette fel a gigászok csatáját, majd következett a bemutatás. A franciák közül Nikola Karabatic óriási füttyszót kapott a veszprémi drukkerektől, nem csoda, hiszen a nyitóbulin azt mondta, „Tudom, hogy sokkal több itt a piros mezes és nem leszek népszerű, de szombaton sírva fognak hazamenni.”

5. perc 3:3
Stepancic pattintott löketével indult az elődöntő, nem sokat kellett várnunk Sulic válaszára, akit ezt követően két percre leültettek. A 4. percben emberhátrányban Marguc megszerezte a Veszprémnek a vezetést (1:2), aztán Gensheimer következett a gólszerzésben.
Felgyorsultak az események: Nagy és Gensheimer találataival.

10. perc
Két gyors indítás góllal 5:3-ra meglépett a Párizs, Marguc faragott a hátrányon. Omeyer eközben alaposan felszívta magát és a 10. percben már négy védésnél járt.
Ugyan előzetesen mindenki arról beszélt, Thierry Omeyer már nem a régi, azért a francia kapus megmutatta, hogy negyven évesen sem szabad leírni
Ugyan előzetesen mindenki arról beszélt, Thierry Omeyer már nem a régi, azért a francia kapus megmutatta, hogy negyven évesen sem szabad leírni

15. perc
Hiába volt lehetősége a Telekomnak az egyenlítésre, helyette Hansen iratkozott fel a góllövők közé (12. perc: 4:6). Ugalde kétszer is nagy lehetőség kapujában állt, ám ehelyett Omeyer becenevét, „Titi” - zengte a közönség. Marguc iramodott meg, és Hansentől szorongatva is szépített, majd Mikler védett nagyot.

20. perc
A Veszprémnek megvoltak a lehetőségei, többek között Ilic vágta Omeyerbe a megítélt hétméterest, ám egyelőre nem tudta utolérni ellenfelét. Omeyer legszebb napjait idézve teljesített, de Gajic már túljárt az eszén (20. perc: 7:8).

25. perc
Lékai kapott két percet lábért, kapott gól nélkül lehozta a Veszprém ezt az időszakot, ám Abalo egy szélső befutásból újra kettőre növelte a PSG előnyét (24. perc: 7:9). Nagy nehezen a macedónok végre francia oldalról felmutattak egy két percet, Remili ült le, Gajic pedig biztosan bevágta a hetest.

1. félidő vége
Narcissenak letépték a mezét, Nilsson pedig végre kiegyenlített (27. perc: 9:9). Luka Karabaticnak ez az eredmény nem tetszett, ahogy Lékainak sem, hogy újra a PSG neve mellett szerepel a magasabb szám. Hansen vágott újabb gólt, aztán Sabate kért időt, Lékai pedig egyenlőre hozta a félidőt (11:11).

35. perc
Ilic-bombával indult és Narcisse találatokkal folytatódott az ütközet a szünet után (12:13). Nagy átlövésével újra kezdődhetett minden elölről.

40. perc
A Palmarsson-Nilsson duó is szépen dolgozott, ahogy a Nikola Karabatic-Nielsen kapcsolat is működött (39. perc: 15:16). Sajnos egy eladott labdát követően Gensheimer újra kettőre növelte a különbséget, Sabate pedig azonnal időt kért. Marguc szépített (16:17).

45. perc
Blagotinsek szépített, Alilovic pedig nagyon fontos pillanatban megfogta Gensheimer hetesét. Marguc egyre hozta fel csapatát (45. perc: 18:19).

50. perc
Blagotinsek szépített, Alilovic pedig nagyon fontos pillanatban megfogta Gensheimer hetesét. Marguc egyre hozta fel csapatát (45. perc: 18:19). Nagy átlövésére Hansen reagált, Gajic hetesével újra csak egy góllal ment a PSG (48. perc: 20:21). Alilovic Hansen lövésének is útját állta, az ellentámadás végén pedig Blagotinsek egyenlített. Életre kelt a veszprémi szurkolósereg, Narcisse csendesítette el a piros felét a csarnoknak (50. perc: 21:22).

55. perc
Gajic hetesével fordultunk az utolsó tíz percre, a hajrára. Rendre a PSG ment elől, ráadásul az 53. percben Hansen egy újabb hétméteressel 23:25-re alakította az állást. Nagy átlövése kellett, mint egy falat kenyér, ám szinte azonnal Remili is betalált (55. perc: 24:26).

60. perc
Nagy mindent megtett a sikerért, ám vészesen fogyott az idő (59. perc: 26:27). Mikler bravúrja után ismét feléledtek a veszprémi remények. Nagyot hiába ütötték le, elmaradt a két perc, aztán Sabate lehozta a kapust, hátha az utolsó húsz másodpercet gólra tudják váltani tanítványai. Sajnos azonban nem jött be, a PSG szinte végig vezetve, 27:26-ra nyert és bejutott a döntőbe.

A vesztes meccs után megköszönték a szurkolók biztatását a veszprémiek

Telekom Veszprém-PSG 26:27 (11:11)
Köln, 20 ezer néző. V.: Nikolov, Nacsevszki (macedónok). Telekom Veszprém: Mikler – Marguc 5, Sulic 1, Nagy 6, Schuch, Terzic, Ugalde 1. Csere: Alilovic (kapus), Ilic 1, Palmarsson 1, Blagotinsek 2, Nilsson 2, Lékai 3, Gajic 5 (5). Chema, Iváncsik. Edző: Javier Sabate. Paris Saint-Germain: Omeyer – Abalo 2, Stepancic 1, N. Karabatic 1, L. Karabatic 1, Hansen 7 (1), Gensheimer 7 (2). Csere: Skof (kapus), Moolgard, Narcisse 2, Remili 3, Nielsen 2, Kounkoud. Edző: Zvonimir Serdarusic.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3.

Nyilatkozatok

Javier Sabate: - Jobbak voltunk, megérdemeltük volna a győzelmet. Igaz, hogy a PSG többször is vezetett 2-3 góllal, de rendre a mi hibáinkból tudott csak ellépni. Egyetlen labda volt a különbség, előre megmondtam, hogy apróságok döntenek majd. Sajnos túl sok tiszta helyzetet hagytunk ki, és amikor a szerencse sincs mellettünk, akkor az egy olyan kiváló csapat ellen, mint a Párizs, vereséghez vezet.

Gasper Marguc: - Nagyon csalódottak vagyunk. Szoros és küzdelmes mérkőzést vívtunk. A végjátékban a PSG szerencsésebb volt és talán jobban is koncentrált. Nem játszottunk rosszul, azonban túl sok helyzetet elvétettünk. Most mielőbb ki kell pihenni magunkat, mert holnap szeretnénk megnyerni a bronzmeccset.

Zvonimir Serdarusic: - Rendkívüli küzdelem, végig úgynevezett erőkézilabda zajlott a pályán. Hiába volt három gólos előnyünk, mert a Veszprém újra és újra visszakapaszkodott, tehát végig szoros volt a találkozó. A legfontosabb, hogy van esélyünk megnyerni holnap a Bajnokok Ligáját.

Luka Karabatic: - Nagyon boldogok vagyunk, hiszen a PSG és vele együtt jómagam is, először jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába. Holnap igyekszünk valami maradandót alkotni. Fontos lesz a regenerálódás, illetve, hogy minél gyorsabban felkészüljünk ellenfelünkből.
 Vissza