Húszig számolhatott a publikum!
2017. május 9.
A Telekom Veszprém kiütéses győzelmet aratott a vendég Csurgó ellen a férfi kézilabda NB I keddi meccsén.
Húszig számolhatott a publikum!
Utolsó előtti mérkőzését játszotta az NB I alapszakaszában a veszprémi férfi kézilabdacsapat, amely kedd este az ötödik helyen álló Csurgót látta vendégül. Dacára annak, hogy a bakonyiak magyar válogatottjai két nappal ezelőtt még Dániában vendégszerepeltek, Javier Sabaté vezetőedző kifejezetten erős összeállításban küldte pályára az övéit.

Régi kedves ismerőst köszönthetett a publikum a kezdést megelőzően, a kezdődobást ugyanis a hatszoros bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes Jevgenyij Lusnyikov végezte. A klubot 2004 és 2011 között erősítő védőspecialista természetesen hatalmas tapsot kapott. A csupa szív orosz szemlátomást meghatódva fogadta a felé irányuló szeretet.

Jól kezdte a találkozót a Csurgó, amely 2-0-s veszprémi vezetés után – Radjenovic főszereplésével – kétszer is előnybe került (8. perc: 3:4). Sokáig azét nem örülhettek a vendégek, Ilic, Sulic és Gajic is mattolta az egyébként jól védő Balogh Tibort. Az exveszprémi Varjú találatára ismét hárommal feleltek a hazaiak, a 13. percben, 9:5-ös állásnál időt is kért Sótonyi László. Úgy tűnt, hatottak az intelmek, a Somogy megyeiek ugyanis – Gajic kisbüntetését kihasználva – felzárkóztak két gólra (17. perc: 11:9).

Jól szállt be támadásban a rivális saját nevelésű játékosa, Géczi. A fiatal beállós duplájával a játékrész kétharmadánál is szoros állást mutatott az eredményjelző (13:11). Igaz, megint csak átmenetileg. Ilic és Marguc sikeres kísérlete után Gulyás volt eredményes átlövésből, így pillanatok alatt ötre nőtt a differencia. A végjátékban meglehetősen szellősen védekeztek a csurgóiak. Csak Hanusz tudott túljárni Mikler eszén, miközben Iváncsik, Rodriguez és Marguc is megvillant (29. perc: 19:12). Az utolsó percben Radjenovic és Blagotinsek volt eredményes, utóbbi csapata így hétgólos fórral mehetett a pihenőre.

Az egyaránt csereként beállt Bartucz és Alilovic is védéssel kezdte a második felvonást. Ilic aztán hetesből, majd akcióból is betalált. Sótonyi mester másodszor is magához rendelte az övéit, ami megint csak hatásosnak bizonyult. Hanusz, Varjú és Hadziomerovic révén zsinórban hármat szórt a fehér mezesek (38. perc: 22:16). Felzárkózásról azonban nem lehetett szó. Alilovic megfogta Radjenovic büntetőjét, Ilic rövid időn belül duplázott, a 43. percben már tíz volt közte (26:16).

A vendégek vezetőedzője a harmadik idejét is kikérte, de ez sem segített tanítványian. Az utolsó negyed órában teljesen szétesett a rivális játéka, amit a Telekom gólzáporral büntetett. A kilenc gólig jutó Ilicet váltó Ligetvári is remekelt, utóbbi révén öttel a vége előtt már tizenöt volt közte (34:19). A hajrában kapusát lehozva támadott a Csurgó, de ebből is csak a mieink profitáltak. Az 58. percben – Ligetvári ötödik góljával – már húszra (!) nőtt a különbség (40:20). A fór akár meg is maradhatott volna, ám Balogh Ákos kétszer is hárított az utolsó percben. A vége 40:22 lett.

A címvédő csütörtökön, Orosházán zárja az alapszakaszt.

Férfi kézilabda NB I, az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Telekom Veszprém–Csurgói KK 40:22 (20:13)
Veszprém Aréna, 3000 néző. Vezette: Hargitai Markó.
Veszprém: Mikler – Gajic 1, Sulic 6, Nagy L. 2, Ilic 9 (1), Iváncsik G. 3, Rodriguez 1. Csere: Alilovic (kapus), Marguc 2, Gulyás 2, Blagotinsek 3, Schuch 1, Ligetvári 5, Palmarsson, Lékai 3, Ugalde 2. Vezetőedző: Javier Sabaté.
Csurgó: Balogh T. – Varjú 3, Asztrasapkin 2, Hadziomerovic 2, Oslak 2, Mikita 2, Radjenovic 5 (1). Csere: Bartucz, Balogh Á. (kapusok), Géczi 3, Rodrigues, Hanusz 2, Halász, Pordán 1, Csordás. Vezetőedző: Sótonyi László.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1.

Így látták a főszereplők

Javier Sabaté: – A meccs kiváló alkalom volt arra, hogy a válogatott hét után újra együtt legyen az alakulat, ezért játszottunk ma a legerősebb keretünkkel. Egy jó csapattal találkoztunk, kedvelem a Csurgó játékát. Sótonyi László jól dolgozik a fiatalokkal, ami különösen fontos a magyar kézilabdasportnak. Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, noha a mai meccsen nem az eredmény volt az elsődleges, hanem az, hogy felkészüljünk az előttünk álló három és fél hétre. Most kezdődik az idény legfontosabb rész, harcolni fogunk az aranyért minden sorozatban. A csapat jól áll, friss. Reméljük, hogy sérülésmentes lesz az idény hajrája.

Ligetvári Patrik: – Nehéz dolgunk volt, hiszen régóta nem edzett együtt a társaság. Belülről ezáltal nehezebb volt ez a mérkőzés, de sikerült megcsinálnunk azt, amit elterveztünk. Megyünk tovább, minden sorozatban szeretnénk a csúcsra érni.

Sótonyi László: – Kicsit csalódott vagyok, mert nagyobb célokkal érkeztünk Veszprémbe, ezekből azonban keveset sikerült megvalósítani. Két és fél hét szünet után játszottunk ismét, ami érződött is a játékunkon. Nagyon kevés dolgot sikerült megvalósítanunk az elképzeléseinkből, ennyi eladott labda még a mi szintünkön is rengeteg. Javítanunk kell szombatig, szeretnénk győzelemmel búcsúzni ettől a szezontól.

Balogh Tibor: – Felkészülten jöttünk a Veszprém Arénába, azzal a céllal, hogy egy jó meccsen megmutassuk, mi is egy jó csapatot alkotunk. Sajnos nem jöttek össze azok a dolgok, amelyekre előzetesen felkészültünk. Sok hibával játszottunk, sok indításgólt kaptunk.
forrás: vehirsport.hu
 Vissza